تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و عراق در انتخابی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴ تاثیر حمله داعش به مسکو بر روابط روسیه – طالبان ملا برادر با هیئت دیپلماتیک ایران در کابل دیدار کرد رهبر اقلیت سنای آمریکا: خروج ما از افغانستان چراغ سبز به پوتین بود نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل هفته آینده درباره افغانستان برگزار می‌شود شانس دوباره افغانستان برای حضور در جام جهانی فوتسال افغانستان چگونه به جام جهانی فوتسال صعود خواهد کرد؟ آمریکا عادی سازی روابط با طالبان را مشروط به تغییر رفتار آنان کرد یک هیئت بلندپایه تجاری از ترکمنستان به کابل سفر کرد سازمان ملل از آسیب بیش از حد زنان افغانستان در رویداد‌های طبیعی خبرداد معاون نخست‌وزیر قزاقستان به کابل سفر کرد نتیجه و ویدیو خلاصه بازی فوتسال افغانستان و تاجیکستان (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) کاظمی‌قمی در دیدار با حکمتیار، اوضاع منطقه و افغانستان را بررسی کردند سرمربی افغانستان: فردا با تمام توان مقابل تاجیکستان بازی می‌کنیم پخش زنده بازی افغانستان و تاجیکستان در جام ملت‌های فوتسال آسیا ۲۰۲۴ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین ویدئو | حقابه هیرمند به کجا رسید؟ تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و تاجیکستان در جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۴ ویدئو | گل‌های تیم ملی فوتسال افغانستان در مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۴ ویدئو | گلی زیبا و عجیب در لیگ قهرمانان فوتبال افغانستان
سرخط خبرها

مهاجرین افغانستانی و یک تنگنای تازه

  • کد خبر: ۱۱۵۰۸۶
  • ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱
  • ۱
مهاجرین افغانستانی و یک تنگنای تازه
زینب بیات- شاعر و فعال فرهنگی مهاجران افغانستانی

معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری ایران گفت: «بلیت پروازهای داخلی برای اتباع خارجی به دلار محاسبه می‌شود.»

این یعنی یک سفر مشهد به تهران با هواپیما برای یک نفر، چهار و نیم میلیون تومان می‌شود‌ و برای یک خانواده چهار نفری نزدیک بیست میلیون در‌ می‌آید.

در نگاه اول آنچه که به ذهن می‌آید این است که این مقررات، باید برای گردشگران خارجی که درآمدهایشان ارزی است تعیین شده باشد، چنان که هزینه‌های هتل‌ها هم گاهی برای گردشگران خارجی به صورت ارزی است. اما متاسفانه این گونه نیست و این قانون شامل همه اتباع خارجی می‌شود چه اتباع خارجی مقیم ایران و چه اتباع خارجی گردشگر.

سازمان هواپیمایی کشور، قیچی را انداخته و همه را یکسان برش زده است.

یعنی این مصوبه شامل همه مهاجرین افغانستانی هم می‌شود، مردمی که بیش از چهل سال در این کشور اقامت دارند.

مردمی که شغل‌ اکثرشان کارگری است، نه حقوق دلاری دارند و نه سرمایه‌های آنچنانی.

مردمی که همین اکنون با نداشتن یارانه و تورم بالای جامعه، به سختی زندگی‌شان را تامین می‌کنند و در نیازمندی‌های روزمره درمانده‌اند، خوب البته این مردم، توان سفر با وسایل حمل و نقل گران‌ قیمت را ندارند. ولی اگر به ضرورت تحت شرایطی مجبور به سفر هوایی باشند در مقابل این قانون سازمان هواپیمایی کشوری زمین‌گیر می‌شوند و این یعنی نادیده گرفتن جامعه‌ی مهاجر و نیازمندی‌های انسانی آنها در یک کشور اسلامی.

جمهوری اسلامی ایران، سالها پناه مهاجرین افغانستانی بوده و مردم افغانستان هم قدردان دولت و ملت ایران بوده‌اند و هرچند که بعضی مصوبات و دستورالعملها آنها را در تنگنا قرار داده و هر چند که نسل سوم مهاجرین که زاده‌ی این آب و خاک‌اند همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند، اما بعد از چند دهه اقامت وقتی که بین یک مهاجر افغانستانی مقیم و یک گردشگر خارجی تفاوتی در مصوبات دیده نمی‌شود دل آدم به درد می‌‌آید.

از این مصوبه هنوز عبور نکرده‌ایم به یک ممنوعیت دیگر بر می‌خوریم، امتیاز داشتن همراه بانک و خدمات آن و داشتن کارت خرید هم از مهاجرین سلب شده است.

آیا بعد از چندین دهه اقامت مهاجرین ساکن در ایران، چنین مصوباتی چه جایگاهی دارد؟

و آیا وضع این مردم بلا کشیده باید به سمت ثبات بیشتر باید حرکت کند یا به سمت بی‌ثباتی و نابسامانی و آشفتگی بیشتر؟

در کشورهای دیگر مهاجرین بین پنج و نهایتا ده سال، از بلاتکلیفی درآمده و حتی نشنالیتی(تابعیت) دریافت می‌کنند. اما وضع ما مردم اینجا بعد از چهار دهه روز به روز متزلزل‌تر می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۵
0
1
باور ما این بود که جمهوری اسلامی حامی مستضعفان است اما این گونه برخورد ها خلاف ان را نشان می دهد اگر مهاجرین افغانستانی مسلمان هم نباشد بالاخره انسان وهمسایه که هست این گونه برخوردها دور از جوان مردی وانسانیت است
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->