کربی : آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است حمله موشکی به کریات شمونا در فلسطین اشغالی (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل دیدار و گفتگو کرد + فیلم (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) «عسقلان» و «سدیروت» زیر آتش حملات سنگین راکتی گردان‌های قدس (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) ادامه عملیات حزب الله علیه اشغالگران در مرز‌های شمالی فلسطین اشغالی (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) امیرعبداللهیان: این بار پاسخ ایران فوری و حداکثری خواهد بود سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا اسرائیل در حمله ایران را تکذیب کرد ارتش آمریکا هزاران موشک به اسرائیل ارسال کرد تظاهرات علیه نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی ادامه یافت + فیلم (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشورهای غربیِ مخالف حمله ایران باید به اسرائیل بگویند: بس کن! امیرعبداللهیان: رژیم صهیونیستی از تکرار ماجراجویی نظامی علیه ایران دست بردارد | حمله کاملاً ضروری بود رییس جمهور: اگر رژیم صهیونیستی بازهم اشتباه کند، پاسخی پشیمان کننده می‌گیرد امنیت کامل در مراکز هسته‌ای کشور | اطلاعات لازم از مراکز هسته‌ای دشمن صهیونیستی در اختیار ماست + فیلم یارانه نقدی فروردین واریز شد (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: تسهیل امر زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد است | باید برای هر تدبیر شهری، پیوست فرهنگی تعریف کنید وزیر خارجه: بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با یک بند از برنامه هفتم توسعه نیازمندی ها! پرویز داوودی، معاون اول دولت نهم درگذشت + سوابق طرح گروه ۷ برای محدود کردن برنامه موشکی و پهپادی ایران محسنی اژه‌ای: اقدامات مسئولان قضایی باید در جهت تحکیم آرامش و امنیت مردم باشد
سرخط خبرها

زندگی مخفیانه تعدادی از کارمندان سابق سفارت انگلیس در کابل

  • کد خبر: ۱۱۵۱۵۴
  • ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۰
زندگی مخفیانه تعدادی از کارمندان سابق سفارت انگلیس در کابل
روزنامه گاردین گزارش کرد حدود ۲۰۰ کارمند پیشین سفارت انگلیس در افغانستان شامل مترجمان و کارکنان بخش امنیتی سفارت، با وجود داشتن شرایط انتقال به انگلیس، هنوز در افغانستان و در وضعیت دشوار زندگی می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روزنامه گاردین در گزارشی به نقل از «جیمز هیپی»، وزیر نیروهای مسلح بریتانیا نوشت: «تاکنون ۹۵۰۰ نفر با برنامه اسکان دوباره افغان‌ها، به بریتانیا منتقل شده‌اند، اما به‌نظر می‌رسد که به همین تعداد نیز افراد واجد شرایط وجود دارند.»

برخی از کارمندان افغان سفارت انگلیس که واجد شرایط انتقال‌اند و هنوز پاسخی از دولت بریتانیا دریافت نکرده‌اند، در گفت‌وگو با روزنامه گاردین گفتند که طالبان به تمام کارت‌های شناسایی کارکنان پیشین سفارت دسترسی دارند و با استفاده از این اطلاعات، برخی از این افراد را ردیابی کرده‌اند.

طالبان می‌گویند ما جنایتکار هستیم

یکی از پیمانکاران پیشین سفارت انگلیس در کابل که اکنون مخفیانه در یک روستا زندگی می‌کند، گفت: «طالبان دو بار برای بازرسی به خانه‌ام آمدند، بنابراین مجبور شدیم فرار کنیم. طالبان می‌گویند ما جنایتکاریم، مسلمان واقعی نیستیم، چون برای خارجی‌ها کار کردیم.»

این کارمند افغان سفارت انگلیس، اوت ۲۰۲۱ و در جریان عملیات تخلیه، قرار بود با خانواده‌اش به فرودگاه کابل بروند و از کشور خارج شوند، اما با وقوع حمله انتحاری در فرودگاه کابل، مجبور شدند به خانه بازگردند. او می‌گوید: «از آن زمان به بعد، هر پیامی که از وزارت دفاع بریتانیا دریافت می‌کنیم، می‌گویند صبر کنید. بیش از ۱۰ ماه است که منتظریم.»

دولت انگلیس متهم است که کارکنان پیشین و خانواده‌هایشان را بلاتکلیف در افغانستان رها کرده و آنان را در معرض خطر طالبان قرار داده است.

کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس در ماه‌های گذشته، گزارش‌های مفصلی در مورد چگونگی خروج این کشور از افغانستان منتشر کرد و وزارت خارجه و وزارت دفاع این کشور را به بی‌کفایتی و بی‌توجهی به سرنوشت میلیون‌ها انسان در افغانستان متهم کرد.

کُندی روند برنامه اسکان دوباره افغان‌ها (ARAP) از مواردی است که به‌شدت مورد انتقاد مجلس نمایندگان انگلیس و نهادهای حامی پناهجویان قرار گرفته است.

«سارا دی جونگ»، یکی از بنیانگذاران ائتلاف سولها (SULHA) که برای اسکان دوباره افغان‌هایی که برای دولت انگلیس کارکرده‌اند تلاش می‌کند، می‌گوید: «کندی و نبود پاسخگویی در برنامه اسکان مجدد افغان‌ها (ARAP)، متقاضیان را در بلاتکلیفی قرار می‌دهد، در حالی که جان آن‌ها در خطر است.» او از دولت انگلیس خواست به این برنامه سرعت ببخشد و جدول زمانی مشخصی به متقاضیان بدهد.

انگلیس از اوت ۲۰۲۱ تاکنون، حدود ۹۵۰۰ نفر را با برنامه (ARAP) از افغانستان خارج کرده است. سخنگوی وزارت دفاع انگلیس به گاردین گفت: «تنها در سال ۲۰۲۲، از ماه آوریل تا آغاز ماه ژوئن، ۶۸۳ غیرنظامی افغان به همراه خانواده‌ها و وابستگانشان تحت نظارت برنامه اسکان مجدد افغان‌ها، به بریتانیا منتقل شدند.»

سخنگوی وزارت دفاع انگلیس همچنین گفت این وزارت در حال تسریع روند اسکان دوباره افغان‌ها است و به این منظور منابع بشری و امکانات این برنامه را افزایش داده‌اند.

گاردین همچنان گزارش داد دفتر امور خارجه کشورهای مشترک‌المنافع، اخیرا یک سیستم آنلاین ایجاد کرده است که متقاضیان می‌توانند علاقه‌مندی‌شان برای انتقال به انگلیس را همچون بخشی از طرح اسکان مجدد افغان‌ها، اما جدا از برنامه (ARAP) ثبت کنند. وزارت خارجه انگلیس گفت که در این طرح به کارمندان پیشین سفارت انگلیس و شرکت پیمانکارش (GardaWorld) اولویت داده خواهد شد، اما تاکنون امکان درخواست برای این برنامه وجود ندارد.

وزارت خارجه انگلیس پس از خروج از افغانستان، به‌شدت مورد انتقاد مجلس عوام این کشور قرار گرفت. کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان انگلیس، نحوه خروج این کشور از افغانستان را مایه سرافکندگی دولت خواند و از بی‌توجهی مقام‌های وزارت خارجه در مورد جان هزاران افغان انتقاد کرد.

پس از پایان روند تخلیه در اوت ۲۰۲۱، شمار زیادی از افراد واجد شرایط انتقال که از کاروان تخلیه جا مانده بودند، برای نجات جانشان و پیگیری روند انتقال، به کشور پاکستان مهاجرت کردند، اما مسئولان برنامه انتقال اکنون متقاعد شده‌اند که پیگیری کار این افراد در کشور پاکستان، سبب کندی بیشتر این روند شده است. این مسئولان گفتند تلاش می‌کنند این روند را در کشورهای تاجیکستان و ازبکستان نیز امکان‌پذیر کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->