نخستین باشگاه کشاورزی شهری ایران در مشهد ۴ ساله شد عرضه اموال منقول در نخستین مزایده ۱۴۰۳ اموال تملیکی خراسان رضوی نمایشگاه گل و گیاه، اردیبهشت ماه در مشهد برگزار می‌شود قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز شنبه (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) بنزین سوپر امروز در کدام جایگاه‌های مشهد توزیع می‌شود؟ (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) خانه در مشهد چند؟ | با کمتر از یک میلیارد تومان هم می‌توانید صاحب‌خانه شوید + جدول (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) آخرین گزارش از وضعیت بازار رهن مسکن در تهران (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) حجم مبنای ۳ نماد فرابورسی از فردا (۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) برداشته می‌شود رشد صادرات نفت ایران به بالاترین حد خود در ۶ سال اخیر (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) امضای استاندارد ایران جهانی شد توصیه‌های جدید جهادکشاورزی به گندمکاران علت افزایش عجیب قیمت طلا چیست؟ (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) سهمیه بنزین اردیبهشت امشب شارژ می‌شود (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور تا ۳ ماه آینده (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پلمب ۳ سالن زیبایی در مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) معاون وزیر صمت هرگونه افزایش قیمت کالاها بدون مجوز را غیرقانونی دانست تشکیل پرونده برای یک نانوایی در کلاهدوز مشهد به دلیل تخلف (۳۰ فروردین۱۴۰۳) مدل خودرو، معیار جدید دهک‌بندی خانوار برای دریافت یارانه! قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه به بیمه‌شدگان صندوق اجتماعی کشاورزان خراسان‌رضوی بازار سرد مرغ گرم در مشهد | مرغدار کیلویی ۳ تا ۷ هزار تومان در ضرر اجرای مصوبه افزایش حق مسکن فقط با تصویب هیئت دولت صرفه جویی ۴۳۰۰ مگاوات برق از محل افزایش بهره وری کولر‌های آبی
سرخط خبرها

پیمان شانگ‌های در کشور از مسیر ترانزیتی خراسان رضوی می‌گذرد

  • کد خبر: ۱۲۶۲۱۴
  • ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۰
پیمان شانگ‌های در کشور از مسیر ترانزیتی خراسان رضوی می‌گذرد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در مشهد گفت: بخش عمده‌ای از اعضای سازمان شانگهای در آسیای میانه مستقرند و تجار و صنعتگران خراسان رضوی ارتباطی دیرینه با این کشورها دارند. بنابراین پس از عضویت در این سازمان بلافاصله در استان خراسان رضوی حاضر شدیم.

طنین همتی|شهرآرانیوز، سازمان همکاری شانگهای (SCO) در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ در شانگهای توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تأسیس شد. کشور هند، جمهوری قزاقستان، جمهوری خلق چین، قرقیزستان، پاکستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان و ازبکستان عضو سازمان همکاری شانگهای هستند. ایران در روزهای گذشته رسما به عضویت این سازمان درآمد.

شانگهای، سازمانی اوراسیایی میان‌دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و سیاسی با هدف برقرارکردن موازنه برابر نفوذ آمریکا و ناتو پایه‌گذاری شد. نقش اصلی و تعیین‌کننده این پیمان را چین و روسیه ایفا می‌کنند. بنابراین پیمان شانگهای یک قدرت جهانی به‌شکل عام و منطقه‌ای به‌طور خاص محسوب می‌شود.
ایران سال‌هاست با غرب درباره رفع تحریم‌ها مذاکره می‌کند و مسلما همکاری در پیمان شانگهای به‌ویژه با روسیه و چین می‌تواند در مذاکرات برای رفع تحریم‌ها تأثیرگذار باشد.
 
علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، با حضور در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز با اشاره به نقش خراسان رضوی در پیمان شانگهای گفت:اعضای سازمان شانگهای بیشتر از آسیانه میانه هستند. خراسان رضوی باتوجه‌به پایانه‌های ترانزیتی که دارد نقش مهمی در توسعه اهداف تجاری می‌تواند ایفا کند.
رئیس سازمان توسعه تجارت کشور گفت: باتوجه‌به سفر رئیس جمهور و اتفاقات خوبی که در حوزه  توافق‌های سازمان همکاری شانگهای افتاد و باتوجه‌به اینکه بخش عمده‌ای از اعضای سازمان شانگهای در آسیای میانه مستقر هستند، ما بلافاصاله پس از برگزاری اجلاس و توافقاتی که صورت گرفته است، به دعوت سازمان صمت، برای بررسی چالش‌ها و استفاده از فرصت‌ها در استان خراسان رضوی حضور یافتیم.
 
وی افزود: نمایندگان اتحادیه‌ها و معاون استاندار نیز در این جلسه حضور داشتند. این جلسه نتایج خوبی در بر داشت. چالش‌های سر راه تجارت با کشورهای آسیای میانه را به‌عنوان اعضای اصلی سازمان بررسی کردیم تا بتوانیم در حوزه‌های مرتبط با بحث توسعه بازار، شناسایی ظرفیت‌های استان و کشور از مسیر استان خراسان رضوی به تجار و صنعتگران  این کشورها کمک کنیم. مشکلات زیرساختی مثل لجستیک در حوزه ریل، مرزها و... باید بررسی شود.  قرار شد در یک قالب مشخص در دو ماه آینده با محوریت سازمان صمت خراسان رضوی این مسائل را بررسی کنیم و به یک دستاورد برسیم.

پیمان شانگهای نباید در حد تبلیغات سیاسی باقی بماند

به‌گفته پیمان پاک، همین که این نشست در استان خراسان رضوی در فاصله کوتاهی از عضویت تشکیل شد و تقسیم وظایف صورت گرفت تا تصمیمات اجرایی را پایش و رصد کنیم و از همه مهم‌تر اینکه بخش خصوصی را درگیر به‌ثمررساندن این فعالیت‌ها کنیم، نشان‌دهنده این است که دولت عزمش بر این است که فقط در حد تبلیغات سیاسی و مسائل بین‌المللی نباشد و بتواند از این توافقات بین‌الملی درراستای معشیت مردم و رفع مشکلات اقتصادی و ایجاد اشتغال و توسعه صنعتی بهره ببرد.

یکی از مهم‌ترین فاکتورها تسهیل تجارت بین اعضای سازمان است

این مسئول کشوری در ادامه گفت: اعضای شانگهای در این سازمان بنایشان این است که در مقابل یک‌جانبه‌گرایی غرب یک سازوکار امنیتی، اقتصادی و تجاری ایجاد کنند. بنابراین یکی از مهم‌ترین فاکتورها تسهیل تجارت بین اعضای سازمان است. در نتیجه وقتی این هدف را دارند، قطعا ما هم می‌توانیم از این فرصت برای کم‌کردن آثار تحریم در حوزه تجارت استفاده کنیم.

حذف دلار و یورو از تجارت‌های اعضای سازمان شانگهای

به‌گفته وی، موضوعات مختلفی توسط اعضای سازمان بررسی شده است از جمله حذف دلار و یورو از تجارت‌های این سازمان‌ها، بحث ایجاد سازوکارهای بانکی مشترک، بحث تسهیل حمل‌ونقل و ترانزیت بین کشورها. همه این‌ها موضوعاتی است که تجارت را تسهیل کند.
 
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت  یادآور شد: بنابراین باتوجه‌به اینکه اصل و رسالت این سازمان این است که در مقابل یک‌جانبه‌گرایی و تک‌قطبی‌بودن جهان بایستد، ما هم می‌توانیم از این فرصت خوب استفاده کنیم. به این شرط که چالش‌ها و موانع داخلی را سریع رفع کنیم و از فرصت‌های ایجادشده استفاده کنیم. هنر ما این است که از توافقات سیاسی و کلان برای توسعه تجارت در بستر صنایع و بین فعالان اقتصادی استفاده کنیم.
 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم در گفت‌وگو با شهرآرانیوز دراین‌باره گفت: برنامه‌ریزی شده است در اولین قدم هیئت تجاری به کشور ازبکستان اعزام کنیم. همچنین، نمایشگاهی که از قبل در کشور قرقیزستان برنامه‌ریزی شده است، با توافقات شانگهای اتفاق بهتری را رقم خواهد زد. از صندوق ضمانت صادرات دعوت کردیم در این نمایشگاه حضور داشته باشد تا زمینه تبادلات مالی را هم فراهم کند. همچنین برنامه‌ریزی شده است در آذرماه نمایشگاه اختصاصی کالاهای ایران در ترکمنستان برگزار شود.

سرمایه‌گذاری روس و چین در خطوط ریلی سرخس سرعت خواهد گرفت

امیررضا رجبی در ادامه گفت: باتوجه‌به این توافقنامه مسلما از پایانه مرزی استان مثل سرخس، دوغارون، لطف‌آباد و باجگیران در زمینه تبادلات کالایی و ترانزیت بهره خواهیم برد. خوشبختانه سرمایه‌گذاران چینی و روسی آماده هستند که به‌ویژه در حوزه سرخس که فضای ریلی گسترده‌ای را برای تبادل و ترانزیت ایجاد می‌کند، سرمایه‌گذاری کنند. صحبت‌های اولیه انجام شده است و امیدواریم با توافقنامه شانگهای و عضویت ایران، این سرمایه‌گذاری سرعت بگیرد و از ظرفیت ایران برای ترانزیت کالا از شرق کشور و خراسان استفاده شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->