آسیب شناسی خشم و راهکارهای کاهش خشونت در جامعه کشف راز قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها در مشهد کشف ایمپلنت‌های قاچاق در تهران قتل خونین مدیر یک شرکت‌ لوازم آرایشی در برج ۲۰ طبقه‌اش به دست دوست صمیمی! ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای|مشهد، شهر پیشگام در مدیریت پسماند است سرگردانی مسافران «فلای دوبی» در فرودگاه مشهد دستگیری یک قاچاقچی و کشف ۵۶۶ کیلوگرم مواد مخدر از یک دستگاه تریلی در هنگ مرزی تایباد یک کشته و چهار مصدوم بر اثر تصادف با تریلر در جاده تربت حیدریه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشف ۲ کیلو و ۸۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳ طبیعت‌گردان گرفتار در قوچان امدادرسانی شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) جان باختن ۶ نفر براثر انفجار کپسول گاز در ترمینال شرق تهران (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وضعیت مطلوب واکسیناسیون دام در خراسان‌رضوی طی سال گذشته تنهایی خطر مرگ را دو برابر افزایش می‌دهد دستگیری متهمان سایبری کنکور که ۱۰۰ هزار «تتر» از داوطلبان دریافت کرده بودند ویدئو | اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٣٠ فروردین ١۴٠٣) | بارش باران در اوایل هفته آتی دو کارمند شرکت حفاظتی قتل مرد معتاد در مشهد را انکار کردند + عکس همه چیز درباره «چای»، اصیل‌ترین نوشیدنی ایرانی اعتبارات قطره‌چکانی، زخم‌های بخش درمانی مشهد را التیام نمی‌دهد | بودجه پروژه‌های بیمارستانی امسال فقط ۲۴۰ میلیارد تومان
سرخط خبرها

گاندی؛ فانوس روشن صلح

  • کد خبر: ۱۲۷۸۵۶
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸
گاندی؛ فانوس روشن صلح
پیرمرد ۷۹ ساله لاغراندام هندی با آن عینک گرد معروف و روپوش سنتی بومی، پدر ملتش بود. پدری که بزرگ‌ترین منادی صلح در قرن ۲۰ لقب گرفت و جملاتش، فانوس‌های روشن در مسیر کسانی شد که در پی تحقق عدالت و رهایی از استعمار ظلم زمانه خود بودند.

آزاده چشمه سنگی | شهرآرانیوز؛ جنگ جهانی اول که اتفاق افتاد، هند در استعمار بریتانیا بود. هندی‌ها در جریان جنگ هزینه‌های مالی و جانی بسیاری را متحمل شده بودند. انگلیسی‌ها هم به جبران این فداکاری‌ها و خسارات، به مردم هند وعده دادند به زودی اصلاحاتی در مدیریت کشور رقم بزنند که بتوانند در دولت‌های محلی از بومیان هندی استفاده کنند. گذشت و صدای طبل توخالی وعده‌ها بلند شد. هندی‌ها که به قدر کافی به انگلیسی‌ها خدمات داده بودند، حالا در رویارویی با اجرای نشدن وعده ها، شروع به ایجاد جنبش‌هایی در اقصی نقاط کشورشان کردند تا زمینه را برای استقلال هند و خروج از استعمار انگلیس آماده کنند. در همین مقطع تاریخی بود که مهاتما گاندی به طور جدی در عرصه سیاسی کشورش بر سر زبان‌ها افتاد.

او که دانش آموخته رشته حقوق از شهر لندن بود، به واسطه یک پرونده حقوقی برای یک تاجر هندی به آفریقای جنوبی رفته بود، پس از مشاهده نژادپرستی‌های ظالمانه در آفریقا، سفر کوتاهش به اقامتی طولانی تبدیل شد. آنجا بود که نخستین تجربه رهبری را در زندگی اش تجربه کرد و رهبر سیاسی مهاجران هندی شد. بزرگ‌ترین دستاورد این سفر، آشنایی با اصول فکری غرب و روش‌های مبارزاتی آن‌ها بود که وقتی با اندیشه‌های بومی خودش آمیخته شد، توانست روش مبارزاتی خود را با عنوان ساتیاگرا‌ها پایه ریزی کند.

روشی بر مبنای عدم خشونت و تحمل رنج در مبارزه. حالا با اندوخته‌ای ارزشمند، رهبری جنبش استقلال طلبی هند را بر عهده گرفت بود. تفکری که نافرمانی مدنی را حق شهروندان می‌دانست. برای نقش گسترده مردم اهمیت زیادی قائل بود و معتقد بود زمانی که نافرمانی مدنی در قالب گروه‌های کوچک و بدون پشتیبانی گسترده توده‌های مردم اتفاق بیفتد، صرفا یک ماجراجویی کودکانه و بی ثمر است.

بزرگ‌ترین اقدام عاری از خشونت گاندی هم پیرو همین تفکر با همراهی توده عظیمی از مردم شکل گرفت که به «رژه نمک» شهرت پیدا کرد. اقدامی علیه قانون انحصار نمک و مالیات بریتانیا از مردم هند که با حرکت گاندی و همراهانش در حاشیه ساحل و تولید نمک، ضربه سنگینی به اقتدار و حیثیت بریتانیا در هند وارد کرد. گاندی که دلش می‌خواست به دور از القاب سنگین و حاشیه‌های اجتماعی، فقط آموخته هایش را در راستای صلح و عدالت پیش ببرد، از سوی مردم به «ماهتما» یعنی «روح بزرگ» شهرت پیدا کرد. این لقب را زمانی دریافت کرد که در رأس کنگره ملی هند فعالیت می‌کرد و رهبر مبارزات مردمی بود. رهبری که ساده می‌پوشید. گیاه خوار بود و در هفته یک روز را روزه سکوت می‌گرفت. اما نتیجه کنشگری هایش از بسیاری رهبران پرطمطراق تاریخ ماندگارتر بود.

پیرمرد ۷۹ ساله لاغراندام هندی با آن عینک گرد معروف و روپوش سنتی بومی، پدر ملتش بود. پدری که بزرگ‌ترین منادی صلح در قرن ۲۰ لقب گرفت و جملاتش، فانوس‌های روشن در مسیر کسانی شد که در پی تحقق عدالت و رهایی از استعمار ظلم زمانه خود بودند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->