تبلیغات دور دوم انتخابات از ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز می‌شود + جزئیات آمریکا چهار نهاد چینی و بلاروسی را به اتهام همکاری با پاکستان تحریم کرد امیرعبدالهیان: توسعه دامنه جنگ و تنش به نفع هیچ طرفی در منطقه نیست وزیر خارجه ایران: نتانیاهو باید مهار شود امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است مقام سابق رژیم صهیونیستی: بازدارندگی اسرائیل فروپاشیده است حمله جنگنده‌های اسرائیلی به غرب و جنوب رفح چندین شهید و مجروح برجا گذاشت (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) انفجار مهیب در پایگاه نظامی در شمال استان بابل عراق + فیلم (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) رسانه‌های صهیونیستی: مذاکرات با حماس به بن‌بست رسیده است حمله موشکی مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیستی ایران تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرد حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه هوایی «عوبدا» اسرائیل + فیلم (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون دبیرکل حزب الله: از رویارویی با اسرائیل دست نخواهیم کشید کنایه همراه امیرعبداللهیان به خبرنگاری درباره حمله ادعایی اسرائیل + فیلم ابراز نگرانی عراق از حمله به برخی مواضع در اصفهان حمله موشکی حزب‌الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) حمله به پایگاه نظامیان صهیونیست در شمال کرانه باختری پاسخ منفی انگلیس به «نتانیاهو» درباره سپاه خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ + فیلم واکنش حکیم به اقدام خصمانه آمریکا در شورای امنیت علیه فلسطین قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل کشی اسرائیل در غزه + فیلم
سرخط خبرها

عرضه سکه در بورس ادامه‌دار خواهد بود| یارانه نقدی افزایش نمی‌یابد| آغاز مرحله دوم هوشمندسازی یارانه آرد و نان+ فیلم

  • کد خبر: ۱۴۹۲۰۶
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷
عرضه سکه در بورس ادامه‌دار خواهد بود| یارانه نقدی افزایش نمی‌یابد| آغاز مرحله دوم هوشمندسازی یارانه آرد و نان+ فیلم
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه مرحله دوم عرضه سکه در بورس امروز به اتمام می‌رسد و مرحله سوم هم اعلام خواهد شد، گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ درخصوص پرداخت یارانه‌ها هیچ افزایشی پیش‌بینی نشده است.  

به گزارش شهرآرانیوز، سیداحسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشستی‌خبری با حضور خبرنگاران در محل نهاد ریاست‌جمهوری با اشاره به آمار اشتغال و بیکاری اظهار داشت: نتایج مرکز آمار ایران از میزان اشتغال در فصل پاییز امسال نشان می‌دهد که در این فصل نسبت به فصل مشابه سال گذشته بیش از ۵۳۰ هزار نفر افزایش خالص اشتغال در کشور صورت گرفته است.

وزیر اقتصاد بیان کرد: این آمار بدان معناست که با مجموع کسانی که شغل خودشان را در بازار از دست داده‌اند و افرادی که وارد بازار کار شده‌اند و شغل جدید پیدا کرده‌اند، خالص اشتغال کشور در پاییز ۱۴۰۱ نسبت به فصل مشابه سال قبل بیش از ۵۳۰ هزار نفر افزایش دارد و مجموع شاغلان به ۲۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسیده که این آمار همزمان با رشد یک دهم درصدی نرخ مشارکت است.

سخنگوی اقتصادی دولت خاطر نشان کرد: در برخی از فصول سال، کاهش نرخ مشارکت عاملی می‌شد برای اینکه نرخ بیکاری کمتر محاسبه شود، اما همزمان با افزایش نرخ مشارکت، نرخ بیکاری به رقم کم سابقه ۸.۲ درصد در پاییز ۱۴۰۱ رسیده است و این میزان اشتغال ۷۵۷ هزار نفر بیش از سال ۹۶ یعنی سال قبل از شروع تحریم‌ها در کشور است.  در پاییز ۱۴۰۱ میزان اشتغال در بخش صنعت با ۲ درصد افزایش نسبت به فصل مشابه سال قبل به ۸ میلیون و ۳۲۹ هزار نفر بالغ شده است که ۶۶۶ هزار نفر بیشتر از میزان اشتغال در بخش صنعت در سال ۱۳۹۶ است.

خاندوزی با یادآوری این نکته که تعداد افراد شاغل در بخش صنعت بالاترین رقم در طول چند دهه اخیر است، گفت: در بخش خدمات هم میزان اشتغال با ۵۵۲ هزار نفر رشد نسبت به پاییز سال گذشته به ۱۲ میلیون و ۲۹۰ هزار نفر افزایش یافته که باید گفت هیچگاه در اقتصاد ایران، بخش خدمات این تعداد فرصت شغلی نداشته است.

سخنگوی اقتصادی دولت یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم را حذف شرایط زائد در مسیر صدور مجوز‌ها برای ایجاد اشتغال دانست و گفت:‌ حدود ۲۳۰ هزار کار آفرین توانسته‌اند بدون حضور در دستگاه و ارگانی از درگاه ملی ثبت ملی مجوز‌ها مجوز کسب و کار خود را دریافت کنند.۹۸۰ قاعده اضافی و سلیقه‌ای دستگاه‌ها به تازگی از فرایند صدور مجوز‌ها حذف شده است و تعداد زیادی قاعده غیرضروری دیگر هم در فرایند صدور مجوز‌ها وجود دارن که بدلیل داشتن پشتوانه قانونی، لایحه‌ای را برای حذف آن‌ها تهیه کرده ایم.

وزیر اقتصاد، تعیین سن، وضعیت تاهل و سوءپیشینه را از جمله شروطی برشمرد که برای صدور برخی مجوز‌ها نیاز نبود و ادامه داد: برخی از تایید صلاحیت‌های متقاضی که نیازمند امضای طلایی برخی از مدیران کشور بود، حذف شده و از چند روز گذشته در دسترس همگان قرار گرفته است.۹۸۰ شرط اضافی که به تازگی حذف شده اند، تا امروز مجوز قانونی نداشته و حتی در مصوبات هیات دولت هم ردپایی نداشته است و تنها صلاحدید دستگاه‌ها برای اینکه خودشان شروط جدید و موانعی برای ورود به کسب و کار‌ها ایجاد کنند، بوده است. در مورد مواردی که همچنان مانع قانونی وجود دارد، لایحه‌ای آماده شده که به زودی در هیات دولت مطرح می‌شود.

سخنگوی اقتصادی دولت بیان داشت: دولت سیزدهم در عمل به وعده خود، به عنوان نخستین گام از مرحله دوم طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان، کمک هزینه نانوایان در سراسر کشور را از شب گذشته به دو برابر افزایش داد.  

خاندوزی با تاکید بر اینکه طی ماه جاری به تدریج شناورسازی سهمیه آرد نانوایی‌ها نیز به اجرا در خواهد آمد، اظهار داشت: طی دو ماه آینده شناورسازی سهمیه آرد نانوایی‌ها انجام می‌شود که نانوایی‌ها بدون محدودیت و با میزان عملکرد می‌توانند آرد بگیرند. در این مرحله محدودیت سهمیه آرد هر نانوایی برداشته می‌شود و هر نانوایی هر میزان آردی که تبدیل به نان کرده، می‌تواند به مردم بفروشد و به علاوه درصدی بیشتر، می‌تواند برای دوره بعد آرد یارانه‌ای دریافت کند.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: یارانه نان حذف نخواهد شد و هیچگونه محدودیتی برای خرید مردم ایجاد نخواهد شد. میزان یارانه نان از ۷۰ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه امسال به ۱۰۵ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه ۱۴۰۲ افزایش یافته است.

سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوالی درباره عرضه سکه در بورس کالا بیان کرد: مساله از زمانی شروع شد که برخی انتظارات تورمی را تحریک کردند تا جامعه با خرید و فروش طلا، دارایی‌های خود را نسبت به تورم احتمالی حفظ کند.

خاندوزی با بیان اینکه در این فضای روانی شاهد افزایش ایجاد حباب قیمتی در بازار سکه و طلا بودیم که حتی گاهی میزان حباب معادل قیمت اصلی آن بود، اظهار داشت: بانک مرکزی با کمک بورس کالا به بازار سکه ورود کرد و تا حدی هم مؤثر بود، اما متأسفانه به دلیل افزایش نرخ جهانی طلا مجدد شاهد افزایش نرخ سکه هستیم. بانک مرکزی مصر است که سیاست کم کردن حباب در بازار سکه را انجام دهد و ذخایر خود را هم از دست ندهد؛ از این رو مرحله دوم عرضه سکه در بورس امروز به اتمام می‌رسد و مرحله سوم هم اعلام خواهد شد.

وزیر اقتصاد در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه با توجه به دستورالعمل جدید شورای رقابت درباره خودرو‌های سواری که باعث شد بورس در واکنش به آن ریزش داشته باشد، ارزیابی دولت در این خصوص چیست و چگونه می‌توان بازار خودرو را رقابتی کرد؟ گفت: هرچند شورای رقابت وظیفه تشخیص انحصار در بازار‌ها را دارد، اما جزئیاتی که در دستورالعمل این شورا اعلام شد، مباحث کامل نبود و این دستورالعمل می‌توانست کمک کننده‌تر به اقتصاد کشور باشد. دولت در حال رایزنی با مراجع قانونی نظیر مجلس است تا مشابه رویه‌ای که کمیسیون تلفیق مجلس با مراجع قانونی در مورد عرضه خودرو‌ها در بورس کالا تصویب کرد، به عنوان رویکرد قانونی در دستور کار قرار گیرد.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره برنامه دولت برای بازسازی مناطق زلزله زده خوی اظهار داشت: سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در قالب کمک‌های بلاعوض و تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی دولت برای بازسازی اختصاص یافت و مقرر شد برای ساخت منازلی که بطور کامل تخریب شده اند ۶۰ میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت شود. اگر این واحد‌های تخریب شده در مناطق شهری باشند علاوه بر کمک بلاعوض، ۳۰۰ میلیون تومان هم وام قرض الحسنه می‌گیرند و اگر در مناطق روستایی باشند، علاوه بر کمک بلاعوض، ۲۵۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه دریافت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه در مورد واحد‌هایی که نیاز به تعمیر دارند هم ۳۰ میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت خواهد شد، این نکته را یادآور شد که برای بازسای واحد‌های دامی به هر واحد ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۳۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت می‌شود. همه این وام‌ها به مدت شش ماه امهال می‌شود، یعنی پرداخت اقساط، شش ماه پس از پرداخت آغاز خواهد شد.

سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه به عرضه ارز مورد نیاز واردکنندگان در سامانه نیما اشاره کرد و گفت: از ابتدای دی ماه تا ۱۵ بهمن در مجموع ۶/۲ میلیارد دلار ارز در این سامانه عرضه شده است که شامل ۱/۲ میلیارد دلار ارز حوزه نفتی، ۱/۷ میلیارد دلار ارز پتروشیمی‌ها و ۳/۳ میلیارد دلار ارز صادرکنندگان است.

خاندوزی میانگین قیمتی دلار آمریکا در سامانه نیما را در دوره زمانی مورد نظر را حدود ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برآورد کرد و اظهار داشت: در حوزه تامین اسکناس ارز هم در بازار متشکل ارزی ۳۲۰ میلیون دلار اسکناس برای مصارفی، چون ارز دانشجویی و درمانی عرضه شده است.

وی با تاکید براینکه احیای ارز ترجیحی و تثبیت نرخ ارز در دستور کار نیست، ثبات بخشی به بازار ارز را سیاست اصلی دولت دانست و گفت: باید بخشی از نوسانات ارزی که برای اقتصاد ایران مخرب است، مدیریت شود؛  عاملان این اخلال‌ها هدفشان ایجاد انتظارات تورمی در کشور و هجوم مردم به سمت بازار دارایی هاست.  

سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد: نرخ ارز کشور برای واردات همان نرخی است که در بازار نیما است و نرخ ارز در بازار متشکل هم وجود دارد؛   اینکه به کالا‌هایی خارج از سامانه نیما ارز به قیمتی دیگر پرداخت شود، نه در مصوبات و نه در بودجه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ وجود ندارد. اقدامات خوبی از جمله راه اندازی مرکز مبادلات ارز و طلا در حال انجام است و امیدواریم این سیاست‌ها منجر به ثبات قیمت‌ها در بازار ارز شود.

وزیر اقتصاد درباره سیاست‌های دولت در حوزه مسکن نیز با تاکید بر اینکه عرضه زمین دولتی ۹۹ ساله ادامه خواهد یافت، این نکته را گفت که دولت تلاش دارد با تداوم ساخت و ساز و افزایش عرضه مسکن در قالب طرح نهضت ملی  فشار تقاضا بر بازار اجاره را کاهش دهد.

به گفته خاندوزی،  در یکسال اخیر ۲۴ هزار هکتار زمین دولتی در قالب شهرک‌های مسکونی به شهر‌ها الحاق شده  که به دلیل حذف قیمت زمین اثر مثبتی بر کنترل قیمت مسکن خواهد گذاشت.

وی ابراز امیدواری کرد که با تصویب و نهایی شدن طرح مالیات بر عایدی در مجلس، بتوان با سفته بازی و سوداگری در بازار مسکن مقابله کرد و گفت: برای ساماندهی مشاوران املاک طرح‌هایی در حال نهایی شدن است که بزودی اعلام می‌شود.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره جزییات تشکیل سازمان بازرگانی اظهار کرد: این سازمان زیر نظر مستقیم رئیس جمهور ایجاد می‌شود تا سیاستگذاری و تنظیم بازار را به صورت متمرکز پیش رود و حقوق مصرف کننده و قیمت‌ها مدیریت شود. این سازمان منجر به فربه شدن دولت نمی‌شود و از ظرفیت‌های موجود استفاده خواهد شد که البته باید منتظر تصمیم نهایی مجلس نیز باشیم.

خاندوزی تنظیم بازار شب عید و ماه مبارک رمضان را مورد اشاره قرار داد و گفت: برای این کار طرح «از فجر تا فطر» از ۱۲ بهمن آغاز شده است که در این طرح ۳۴ قلم کالای اساسی و پرمصرف مردم با تخفیف ۱۰ تا ۲۵ درصد در  فروشگاه‌های زنجیره‌ای  عرضه می‌شود. طبق اعلام وزارت جهادکشاورزی ذخایر کالا‌های اساسی در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد.  

وزیر اقتصاد درباره رقم یارانه نقدی در بودجه سال آینده توضیح داد: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ درخصوص پرداخت یارانه‌ها هیچ افزایشی پیش بینی نشده است بنابراین تا زمانی که لایحه مبنا قرار بگیرد در سال آینده شاهد افزایش یارانه‌ها نخواهیم بود.  

سخنگوی اقتصادی دولت در عین حال درخصوص ارائه کالابرگ به قیمت‌های سال گذشته گفت: در این زمینه باید به این نکته توجه داشته باشیم که ما در آستانه پایان سال ۱۴۰۱ هستیم و حکم کالابرگ الکترونیک مصوب قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بوده است. باید ببینیم در قانون بودجه سال آینده چنین حکمی تکرار خواهد شد یا خیر.

خاندوزی درباره پیش بینی دولت از نرخ تورم و رشد اقتصادی در سال آینده اظهار داشت‌: پیش بینی تورم سال آینده را باید به بعد از تصویب بودجه موکول کنیم. درخصوص رشد اقتصادی و تورم در سال ۱۴۰۱، بررسی مراکز رسمی نشان می‌دهد رشد اقتصادی کشور در سال جاری  ۴ درصد خواهد بود و نرخ تورم تا پایان سال در حوالی ۴۵ درصد قرار می‌گیرد.

وزیر اقتصاد همچنین در این نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص مولدسازی اظهار داشت: در متن آیین‌نامه هیات مولدسازی برای بخشی از هزینه‌های اجرایی، فرهنگ‌سازی عمومی، مزایده‌ها و اطلاع‌رسانی بودجه‌ای درصدی در نظر گرفته شده تا نیازمند تخصیص بودجه از سازمان برنامه و بودجه نباشیم. باید حداقل ۵۰ درصد فروش‌ها صرف پروژه‌های عمرانی شود و همه تهاترها، پروژه‌های بهداشت و درمان و آموزش و پرورش باید صرف طرح‌های عمرانی شود. پیشنهاد دولت برای بودجه سال بعد درباره اجازه‌ی ۵۰ درصدِ باقیمانده این است که تمام مواردی که به فروش می‌رسد، صرف پروژه‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری شود. ما خواستیم با این اجازه، از دارایی‌های راکد کشور استفاده کنیم تا پروژه‌های نیمه تمام را راه بیندازیم.

سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گفته می‌شود اعضای هیات ویژه مولدسازی از تخصص کافی برای این کار برخوردار نیستند، گفت: در آیین‌نامه مصوبه مولدسازی آمده است فرآیند‌ها باید از طریق تیم‌هایی از کارشناسان رسمی صورت بگیرد. پیش از آنکه در عمل واگذاری نهایی انجام شود، از طریق مکانیزم شفافیت به اطلاع خود مردم خواهد رسید. اگر در واگذاری‌های گذشته هم این روند را اجرا می‌کردیم با مشکلات عدیده فعلی روبرو نبودیم. این هیات ویژه از این تجربه استفاده کرد و از سامانه عملیاتی این هیات ۲۲ بهمن رونمایی خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->