راهکار‌های فرار از زندگی ملال آمیز | روزمرگی‌هایی که روزمردگی می‌آورد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی برقرار شد (۳ آذر ۱۴۰۳) رئیس سازمان بهزیستی کشور: ۴۶ هزار واحد مسکونی برای مددجویان در حال احداث است کشف ۸۷ فقره سرقت خودرو و مغازه در مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) ۲۰ میلیارد ریال کلاهبرداری با رسیدساز جعلی نسخه پیچی گران طب سنتی کلاهبرداری ۸ هزار میلیاردی خودرویی در قزوین | فقط ۴درصد مشتریان خودرو تحویل گرفتند تشنج‌های تکرارشونده، صرع محسوب می‌شود عاملی که باعث افزایش خطر مرگ در زنان قبل از هفتادسالگی می‌شود هزینه حج تمتع سال ۱۴۰۴ چقدر شد؟ حکم قصاص همسر معاون شهردار تهران و همدستش صادر شد رئیس دانشگاه آزاد: افزایش شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد براساس عدالت بود + فیلم «آبله میمونی» همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در جهان است چک‌های برگشتی داروخانه‌ها دوبرابر شد نجات یک جوان از چنگ آدم‌ربایان در کرمانشاه با تیزهوشی اپراتور ۱۱۰ نکات کاربردی و مؤثر در حفظ سلامت دهان و دندان گاز مونوکسیدکربن جان نوجوان یازده‌ساله در کلات خراسان رضوی را گرفت (۳ آذر ۱۴۰۳) به هر کتاب درسی یک کتاب غیردرسی پیوند می‌شود | آیا اجرای طرح جدید، سرانه مطالعه را افزایش می‌دهد؟ مصدومیت استاندار مرکزی در پی سانحه خودرو (۳ آذر ۱۴۰۳) اضافه‌کار پرستاران افزایش یافت؟ کشف محموله ۲۲۶ میلیارد تومانی کالای قاچاق در کشور اجرای همسان‌سازی ۴۰ درصدی حقوق برای همه بازنشستگان از آذرماه ۱۴۰۳ + جزئیات پرداخت حق‌الثبت برای مهریه الزامی می‌شود | مهریه بالای ۲۰۰ سکه شامل ۱۵ درصد حق‌الثبت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۳ آذر ۱۴۰۳) | آغاز روند افزایش نسبی دما از دوشنبه آغاز طرح جدید توان‌بخشی از راه دور برای هزار و ۶۱۸ کودک در سراسر کشور احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری چه‌زمانی صادر می‌شود؟ به طور میانگین، روزی ۱۴۵ نفر به علت نزاع به پزشکی قانونی خراسان رضوی مراجعه می‌کنند | رتبه دوم در دعوا ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در تهران طی هفته گذشته (۳ آذر ۱۴۰۳) ۱۲ درصد مرگ در ایران ناشی از «آلودگی هوا» است نحوه محاسبه و فرمول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سایر سطوح سازمان تأمین اجتماعی + جدول پشه‌ها، ابزار جدید واکسیناسیون برای انسان دستگیری پسر ۲۸ ساله در مشهد که با صدای زنانه اخاذی می‌کرد
سرخط خبرها

نکات کاربردی و مؤثر در حفظ سلامت دهان و دندان

  • کد خبر: ۳۰۱۶۵۵
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
نکات کاربردی و مؤثر در حفظ سلامت دهان و دندان
عضو هیئت‌علمی (استادیار) دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف شیرینی‌جات ارتباط مستقیمی با پوسیدگی و تخریب دندان‌ها دارد، گفت: ریزه‌خواری‌کردن و مصرف خوراکی‌هایی همچون لواشک، ترشیجات، نوشابه‌ها و... که محیط دهان را اسیدی می‌کنند نیز اثر مخربی بر دندان‌ها دارند و روند پوسیدگی آن‌ها را سرعت می‌بخشند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر صالح دادمهر رفتار‌های مثبتی همچون مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه، توجه به رژیم غذایی و عدم ریزه‌خواری را در حفظ سلامت دندان‌ها مهم دانست و در عین حال گفت: کسانی هستند که عنوان می‌کنند علیرغم مصرف کم مواد قندی، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و دهانشویه باز هم دندان هایشان دچار پوسیدگی شده و وقتی توضیح بیشتری از آنها درمورد نحوه استفاده از مواد خوراکی جویا می‌شویم مشخص میشود که ریزه خواری دارند و مدام محیط دهان آنها در معرض ذرات و باکتری‌های ناشی از موارد خوراکی است که همین امر سبب تسریع روند پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: در مورد بانوان باردار هم به دلیل مسائل بارداری و تغییرات هورمونی ممکن است مشکلاتی مثل بیماری‌های لثه اتفاق بیفتد و با توجه به حالت تهوعی که مادر باردار دارد، ممکن است نتواند از مسواک استفاده کند و یا حالت تهوع سبب اسیدی شدن دهان او شود، لذا در این افراد جرمگیری در دوره بارداری و استفاده از دهانشویه فلوراید توصیه می‌شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد به باور‌های غلط در حوزه سلامت دهان و دندان نیز اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند جرم‌گیری کار خوبی نیست، چون باعث برداشتن مینای دندان و لق شدن آن می‌شود، گاهی از بیماران این جمله را می‌شنویم که من جرم‌گیری کردم و دندان هایم لق شد، این اتفاق در واقع به آن جهت رخ داده که دندان جرم زیادی داشته و پس از برداشتن جرم‌ها، دندان‌ها فاصله دار و دچار لق شدگی شده است؛ در حالیکه اگر جرم گیری انجام نمی‌شد، حجم زیاد جرم‌ها دندان را از بین میبرد بنابراین جرم گیری سبب لق شدن دندان‌ها نمی‌شود.

دکتر دادمهر اضافه کرد: در مورد نخ دندان هم برخی تصور می‌کنند که سبب فاصله افتادن دندان‌ها می‌شود که این موضوع نیز صحت ندارد و چنانچه نخ دندان کشیدن به شیوه درستی انجام شود، این اتفاق نمی‌افتد. همچنین در مورد مسواک زدن برخی افراد سعی می‌کنند طوری با فشار مسواک کنند که دندان‌هایشان سفید شود، اما اینکه بخواهیم با مسواک زدن دندان را سفید کنیم باور غلطی است، چون سبب ناصاف شدن سطح دندان و جذب بیشتر جرم‌ها خواهد شد؛ ضمن اینکه کشیدن مسواک با فشار روی دندان‌ها و لثه سبب سایش و تحلیل لثه‌ها می‌شود.

وی همچنین یادآور شد؛ بهتر است پس از مسواک زدن، سطح زبان را هم با فشار بسیار ملایم مسواک تمیز کنیم تا رنگدانه‌ها و باکتری‌هایی که احتمالا داخل پرز‌های زبان باقی ماندند خارج شوند. 

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: بیمارانی که دندان‌های آنها پوسیدگی زیادی دارد هر ۶ ماه یکبار و بیمارانی که داندان‌های آنها پوسیدگی کمی دارد سالی یک بار، برای معاینه دندان‌ها اقدام کنند.

دکتر دادمهر با بیان این نکته که با وجود دندان‌های عقل نیمه نهفته، امکان تمیز کردن ناحیه‌های عقب دهان بسیار کم و سخت می‌باشد افزود: این امر اغلب موجب گیر غذایی و التهاب لثه و آبسه لثه‌ای میشود و لذا بهترین زمان خارج کردن دندان‌های عقل سن ۱۸-۲۵ سال هست؛ این کار موجب سلامت لثه، رعایت ساده‌تر بهداشت و همچنین حفظ سلامتی دندان ۷ که جلوی دندان عقل قرار دارد خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->