شبکه خبر شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان را تایید کرد + فیلم ماجرای شنیده شدن صدای انفجار در شهر قهجاورستان اصفهان چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) کربی : آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است حمله موشکی به کریات شمونا در فلسطین اشغالی (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل دیدار و گفتگو کرد + فیلم (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) «عسقلان» و «سدیروت» زیر آتش حملات سنگین راکتی گردان‌های قدس (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) ادامه عملیات حزب الله علیه اشغالگران در مرز‌های شمالی فلسطین اشغالی (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) امیرعبداللهیان: این بار پاسخ ایران فوری و حداکثری خواهد بود سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا اسرائیل در حمله ایران را تکذیب کرد ارتش آمریکا هزاران موشک به اسرائیل ارسال کرد تظاهرات علیه نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی ادامه یافت + فیلم (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشورهای غربیِ مخالف حمله ایران باید به اسرائیل بگویند: بس کن! امیرعبداللهیان: رژیم صهیونیستی از تکرار ماجراجویی نظامی علیه ایران دست بردارد | حمله کاملاً ضروری بود رییس جمهور: اگر رژیم صهیونیستی بازهم اشتباه کند، پاسخی پشیمان کننده می‌گیرد امنیت کامل در مراکز هسته‌ای کشور | اطلاعات لازم از مراکز هسته‌ای دشمن صهیونیستی در اختیار ماست + فیلم یارانه نقدی فروردین واریز شد (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: تسهیل امر زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد است | باید برای هر تدبیر شهری، پیوست فرهنگی تعریف کنید وزیر خارجه: بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با یک بند از برنامه هفتم توسعه نیازمندی ها! پرویز داوودی، معاون اول دولت نهم درگذشت + سوابق
سرخط خبرها

خبرنگاران نترسید، قاضی القضات با شماست

  • کد خبر: ۳۱۸۶۶
  • ۰۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۷
خبرنگاران نترسید، قاضی القضات با شماست
علی فریدونی - عضو هیئت علمی و عضو سابق انجمن گیاه‌پزشکان آمریکا (APS)
برغم اینکه به اعتبار رشته تحصیــــــلی و مســئولیتم ده‌ها مقاله در زمینه‌های کشاورزی نوشته‌ام و در نهـــایت به‌صورت کتاب در چاپخانه سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (FAO) به زیور چاپ آراسته شد (۱۲ سال فراز و فرود بخش کشاورزی)، اما با مشاهده فساد‌های متواتر در دستگاه‌های مختلف و به‌ویژه اخیرا در قوه قضائیه، به‌نظرم رسید که بد نیست با استفاده از تخصصم (گیاه‌پزشکی) که پیشگیری را مقدم بر درمان می‌داند، نکته‌ای را به جناب رئیسی (که به‌نظر می‌رسد عزمش برای مقابله با فساد جزم است) یادآوری کنم.
این نکته را به‌صورت وجیزه‌ای تحت عنوان «واکسیناسیون به فساد، باتشویق رسانه‌های آزاد و افشاگر» و از طریق یکی از روزنامه‌های معتبر پایتخت به استحضار ایشان رساندم (شرق، ۲۲ /۳ ص ۱) و اینک از طریق این روزنامه و از منظر دیگری این موضوع را به عنوان یکی از گشایش‌های در حال حصول واکاوی کرده‌ام. خوشبختانه چند شب قبل ایشان در یک مصاحبه تلویزیونی (که به‌مناسبت آغاز هفته قوه قضائیه برگزار شد) به نکته مورد درخواست بنده پرداخت و اظهار کرد: «گزارش سوت‌زن‌ها، اعم از گروه‌های مردم‌نهاد (NGO's) و خبرنگاران و اصحاب‌رسانه، مانند گزارش دادستان قابل پیگیری است و حتما باید بدانند که از این حیث در امان‌اند». ادعا نمی‌کنم که اظهارات آقای رئیسی در این مصاحبه متأثر از مقاله ۱۰ روز پیش بنده بوده است، ولی یقین دارم آن مطالب از چشمان تیزبین مشاوران ایشان پنهان نمانده و در چنین موضع‌گیری‌ای، بی‌تأثیر نبوده است که در جای خود نویدبخش است. البته مطالبی که اخیرا در روزنامه «شرق» منتشر شد، قبلا و با ادبیاتی دیگر در سال ۹۰ به استحضار رئیس وقت قوه قضائیه رسید (۹۰ اقتصادی در ۹۰، ماهنامه گزارش، دی‌ماه ۹۰)، اما ظاهرا ایشان مشغله‌های دیگری داشته و فرصت پرداختن به این‌گونه مسائل پیش‌پا افتاده را نداشته است، مسائلی که اگر با اتکا به گزارش‌های رسانه‌ها و مقاله بنده، اراده‌ای برای حل آن‌ها بود، اینک به‌صورت دُملی چرکین به‌نام «سلطان رشوه» و آن هم در حوزه ریاست قوه قضائیه بروز و ظهور نمی‌یافت. اینکه آقای رئیسی مبارزه با فساد را از داخل قوه قضائیه شروع کرده، امری مبارک و امیدوارکننده است، همان‌طور که خودش در مصاحبه اخیرش با سیمای جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد، در پی دادن امان‌نامه به «سوت‌زن»‌ها عموما و خبرنگاران خصوصا است. کاری که حدود ۷۰ سال قبل در آمریکا تحت عنوان «رسانه‌های افشاگر افتضاحات» بدان توجه کرده‌اند و اینک محصولش را می‌چینند! کما اینکه امروز ترامپ به میزانی که از این نوع رسانه‌ها می‌ترسد، از کنگره نمی‌ترسد.
در خاتمه ضمن تحسین مجدد جناب رئیسی به دلیل اراده در ارائه امان‌نامه به تشکل‌های غیردولتی (NGO's) و به‌ویژه رسانه‌های افشاگر، از آحاد خبرنگاران ضد فساد و به‌ویژه مجمع امور صنفی روزنامه‌نگاران، انتظار می‌رود به فوریت این نظر را به‌صورت طرح به مجلس انقلابی پیشنهاد دهند تا آن را به‌صورت قانون درآورند. این پیشنهاد مسبوق به سابقه است. چه وقتی‌که مرحوم هاشمی‌شاهرودی، رئیس فقید قوه قضائیه، از حقوق شهروندی سخن گفت، مجلس فورا با همکاری اصحاب رسانه، طرحی را در این زمینه تهیه و تبدیل به قانون کرد. چه در غیر این صورت با تغییر رئیس قوه قضائیه در آینده، هر آیینه احتمال بازگشت به رویه‌های مرسوم سابق (که به‌جای تعقیب عنصر فاسد، خبرنگار و گزارش‌کننده به دردسر می‌افتاد) وجود
دارد. رجای واثق دارم مجلسیانی که خودشان را پیشتاز مبارز با فساد می‌دانند، از سخنان اخیر آقای رئیسی استقبال کنند و طرح پیشنهادی ارباب جراید و اصحاب رسانه در زمینه «دادن امان‌نامه به خبرنگاران افشاگر» را به سرعت مبدل به قانون کنند، قانونی که با پشت‌گرمی خبرنگاران به حمایت قاطع قوه قضائیه -به‌قول ما گیاه‌پزشکان «پیشگیری، مقدم بر درمان است» - مانع از وقوع مفاسدی مشابه آنچه این روز‌ها با ظهور سلطان‌های جورواجور در اتمسفر اقتصادی کشورمان مشاهده می‌شود، شوند. شعاری که در همه عرصه‌ها و بخش‌ها اعم از دولتی و حکومتی، قابل اجراست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->