پیدا شدن گوشت الاغ در یکی از هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی برنامه افزایش ظرفیت تولید روزانه پارس در سال جدید بیش از ۹۰ تن تخم مرغ غیر بهداشتی در شهرستان مشهد کشف و توقیف شد کم فروشی یک نانوایی در مشهد را به پلمب کشاند (۹ فروردین۱۴۰۳) جزئیات افزایش ضریب حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت در سال ۱۴۰۳ + جدول ۴۲ واحد گرانفروش و متخلف در مشهد پلمب شدند (۹ فروردین ۱۴۰۲) آغاز حراج‌های خرده‌فروشی اموال تملیکی از ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ حقوق ورودی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار مشخص شد تعریف ۱۶ پروژه برای تامین آب شرب مشهد در سال جدید | اختصاص بیش از ۴ هزار میلیارد تومان برای این پروژه‌ها مالیات بر ارزش افزوده رسما ۱۰ درصد شد! (۸ فروردین ۱۴۰۳) مصرف بنزین دوباره اوج گرفت (۸ فروردین ۱۴۰۳) اعمال افزایش حقوق بازنشستگان از فروردین + ویدئو ۲ کافی شاپ به دلیل تخلفات صنفی در مشهد پلمب شد (۸ فروردین ۱۴۰۳)  ۲۲ مرکز متخلف در خراسان رضوی پلمب شد  نگرانی طلافروشان از گرایش مردم به خرید طلای مستعمل رشد ۳ درصدی بورس در اولین هفته کاری سال جدید (۸ فروردین ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: دولت با افزایش ۱۰۰ هزار میلیاردی بار مالیاتی بودجه توسط مجلس مخالف است آخرین قیمت گوشی‌های روز در بازار | آیفون ۱۳ حداقل ۴۰ میلیون تومان شد + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) آخرین قیمت محصولات سایپا + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) آخرین قیمت محصولات ایران‌خودرو + جدول (۸ فروردین ۱۴۰۳) جدی شدن احتمال تغییر دستمزد ۱۴۰۳ کارگران آیین‌نامه دستمزد  ۱۴۰۳ در هیئت دولت تصویب شد ویدئو| توضیحات رئیس سازمان برنامه بودجه درباره تخصیص ارز برای واردات خودرو (۸ فروردین ۱۴۰۲) فرودگاه‌ها زیر ذره بین نظارتی سازمان هواپیمایی کشوری جزئیات پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری از ۹ فروردین ماه سهمیه ویژه اقلام اساسی به استان‌های مسافرپذیر تخصیص می‌یابد
سرخط خبرها

زمین‌گیری تولید در تنگه ارزی

  • کد خبر: ۳۳۷۶۳
  • ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۲
زمین‌گیری تولید در تنگه ارزی
نایب‌رئیس کمیسیون کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان اتاق بازرگانی: مشکلات ارزی تأثیر منفی بر داخلی سازی صنایع گذاشته است
محسن موسوی‌زاده/ شهرآرانیوز - روز پنجشنبه بانک مرکزی دستورالعمل تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط را در سال ۱۳۹۹ با هدف هموارسازی مسیر تولید ملی و حمایت از بنگاه‌های اقتصادی بخش تولید، به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد. براساس این دستورالعمل، بانک‌های عامل ملزم شدند با توجه به حساسیت شرایط اقتصادی، بیشتر از گذشته به موضوع تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط ورود پیدا کنند و با وجود محدودیت منابع و مشکلات و تنگنا‌های اعتباری، برای اولویت‌بندی تسهیلات اقدام کنند. بااین‌حال نایب‌رئیس کمیسیون کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایران معتقد است که جامع نبودن بسته‌های حمایت از تولید در سال‌های گذشته در عمل کارایی آن‌ها را تحت شعاع قرار داده است.
محمدعلی چمنیان در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه معمولا بسته‌های حمایت از تولید نه‌تن‌ها تمام مسائل صنعت را در برنمی‌گیرند، بلکه در عمل فقط بخش محدودی از صنایع را موردحمایت قرار می‌دهند، می‌گوید: جامع‌نگری بسته‌ها و هماهنگی بخش‌های مختلف اقتصادی مهم‌ترین شرط موفقیت راهکار‌های حمایت از تولید است. اکنون به دلیل مشکلات تأمین ارز برای واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات، اگر واحد‌های تولیدی وامی دریافت کنند، در عمل نمی‌توانند از وام‌ها، آن‌گونه که انتظار می‌رود، استفاده کنند. اکنون شرایط به‌گونه‌ای است که اخذ وام به افزایش بدهی بیشتر واحد‌های تولیدی منجر می‌شود. وی می‌افزاید: در وضعیت فعلی برخی از واحد‌های تولیدی تسهیلات دریافت و تا زمان تأمین شرایط ورود مواد اولیه و ماشین‌آلات وام‌ها را وارد سایر بخش‌های اقتصادی مانند زمین و بورس می‌کنند تا از این طریق بتوانند اقساط وام خود را پرداخت کنند. این مسئله سبب تشدید ورود نقدینگی به این بخش‌ها و اثرات تورمی می‌شود.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان به دلیل مشکلات برای تأمین ارز به بازار آزاد روی آورده‌اند، می‌گوید: اگر تا چندی پیش بیشترین تقاضای ارزی در بازار آزاد مربوط به تقاضا‌های خانگی بود، اکنون مشکلات تخصیص ارز سبب شده است تولیدکنندگان و کارآفرینان بیشترین متقاضی این بازار باشند. همین مسئله بر تشدید نوسانات ارزی تأثیر زیادی گذاشته است.
چمنیان به تأثیر منفی مشکلات ارزی بر داخلی‌سازی صنایع نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: در چند وقت اخیر برخی صنایع به منظور تداوم تولید سعی کردند با توسعه داخلی‌سازی اتکا به واردات را کاهش دهند. موفقیت این اقدام نیازمند تخصیص ارز برای واردات ماشین‌آلات دارد. با‌این‌حال مشکل تأمین ارز سبب شد فرایند داخلی‌سازی در صنعت با مشکل مواجه شود. براین‌اساس انتظار می‌رود که به‌منظور حمایت از داخلی‌سازی صنایع هر چه زودتر مشکل تأمین ارزی آن‌ها برطرف شود.
این کارآفرین با بیان اینکه انطباق محیط کسب‌وکار با نوسانات ارزی یکی دیگر از مشکلات بخش تولید است، می‌گوید: در یک سال اخیر قیمت ارز دوبرابر افزایش یافته است. ضمن اینکه از سال ۹۶ تاکنون ارز از ۴۲۰۰ تومان به بیش از ۲۲ هزار تومان در بازار آزاد رسیده است. نوسانات شدید ارز منجر به افزایش هزینه تمام‌شده تولید می‌شود. این مسئله سبب می‌شود تا بخش تولید در زمان انجام تعهدات خود با کارفرمایان دچار زیان شود، زیرا معمولا رشد قیمت ارز موجب می‌شود هزینه تمام‌شده کالا بیشتر از هزینه نرخ فروش کالا و خدمات بشود. با توجه به اینکه بخشی از این کارفرمایان بخش‌های دولتی یا وابسته به دولت هستند، انتظار می‌رود که در زمان انجام تعهدات بخش خصوصی مسئله نوسانات ارزی لحاظ شود تا بخش تولید کشور بیش از این دچار زیان نشود.
چمنیان با بیان اینکه کرونا تأثیر منفی بر اقتصاد کشور گذاشته است، بیان می‌کند: کرونا در کنار مشکلات سال اخیر اقتصادی، بخش تولید را به‌شدت در تنگا قرار داده است. اکنون به دلیل کرونا صادرات غیرنفتی ما محدود شده است و همین مسئله سبب بلااستفاده شدن بخشی از ظرفیت تولید کشور شده است. در چنین شرایطی باید تلاش کنیم با مهار هرچه سریع‌تر کرونا، امکان رشد صادرات غیرنفتی را فراهم کنیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->