وزیر کشور: امنیت کامل و خوبی در کشور برقرار شده است واکنش نماینده ولی فقیه در سپاه نسبت به ادعاها در مورد بررسی طرح عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور وزیر کشور: باید انسجام موجود را حفظ کنیم موافقت مجلس با بررسی لایحه مربوط به سازمان مهاجرت بر اساس اصل ۸۵ قالیباف: نباید اجازه داد کسی در شکاف اختلاف سلیقه‌ها برای خود یا جناح سیاسی‌اش آشیانه بسازد خانواده اسرای اسرائیلی: نتانیاهو عامل اصلی شکست مذاکرات است شاهزاده سعودی درگذشت (۲۸ تیر ۱۴۰۴) انتقاد عراقچی از موضع جانبدارانه برخی کشور‌ها در توجیه اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل و آمریکا تردید واتیکان درباره غیرعمد بودن حمله اسرائیل به تنها کلیسای کاتولیک در غزه شهادت ۱۱۶ فلسطینی از بامداد امروز تاکنون (۲۸ تیر ۱۴۰۴) رئیس‌جمهوری که در کاخ‌سفید هم تبلیغات بازرگانی می‌کند هیئت پارلمانی ایران به عراق سفر کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) عناصر داعش به السویدا در پوشش نیرو‌های قبایل عرب سوریه نفوذ کردند صالحی: با فردای ایران بازی نکنیم آمار کشته‌های السویداء به ۹۴۰ نفر رسید درگیری‌ها در استان السویداء سوریه به کجا رسید؟ احمد توکلی در بیمارستان بستری شد جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به ریاست پزشکیان برگزار شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ادعای تازه ترامپ: سه سایت هسته‌ای ایران نابود شده‌اند مردم آمریکا از بازداشت پدر ایرانی در مقابل مهدکوک فرزندش خشمگین شدند آیت الله نعیم آبادی، عضو مجلس خبرگان رهبری درگذشت پزشکیان: تحمیل زور و فشار پذیرفتنی نیست پزشکیان به مناسبت سالگرد انقلاب ساندینیستی نیکاراگوا پیام تبریک صادر کرد تأکید آیت‌الله علم‌الهدی بر لزوم تداوم خط اخلاص شهید رئیسی و جایگاه راهبردی مؤسسه خراسان در جبهه فرهنگی انقلاب | مؤسسات انتشاراتی باید میدان را تصرف کنند، نه‌اینکه صرفاً کتاب بفروشند وزیر امور خارجه: آتش بس فعلی میان ایران و رژیم صهیونیستی شکننده است زینی وند: تقویم انتخابات در ستاد انتخابات کشور نهایی شد پزشکیان با رئیس و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران دیدار کرد
سرخط خبرها

اذعان نشریه آمریکایی به ضعیف بودن حملات علیه ایران | جمهوری اسلامی ایران تمایلی به ساخت بمب اتمی ندارد

  • کد خبر: ۳۴۱۷۹۴
  • ۰۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
اذعان نشریه آمریکایی به ضعیف بودن حملات علیه ایران | جمهوری اسلامی ایران تمایلی به ساخت بمب اتمی ندارد
نشریه فارن پالیسی در مطلبی با ارزیابی عکس‌های ماهواره‌ای بدست آمده پس از تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران، آن را «ضعیف» خواند و نوشت: این حملات اگرچه آسیب‌هایی وارد آورد، اما قابلیت‌های تهران را نابود نکرد.

به گزارش شهرآرانیوز، تصاویر ماهواره‌ای بدست آمده از ایران پس از حمله اسرائیل و آمریکا حاکی از وارد شدن آسیب‌هایی به قابلیت‌های تهران وارد شده است، اما اثری از نابودی آن وجود ندارد.

نویسنده این مطلب اذعان کرده است که حملات اسرائیل علیه ایران، حتی با کمک ایالات متحده، ضعیف بود و در بهترین حالت و اگر خوش شانس باشیم، برنامه هسته‌ای آن را تنها چند ماه به عقب انداخته باشد.

تحلیلگر این نشریه با اشاره به بررسی ارزیابی طبقه‌بندی شده آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده (DIA) از سوی دو رسانه آمریکایی سی‌ان‌ان و نیویورک تایمز، تخمین خود را بیش از اندازه دانسته و خاطرنشان کرده است که دو رسانه یاد شده با تجزیه و تحلیل این گزارش محرمانه دریافته‌اند که برنامه هسته‌ای ایران پس از حملات هفته گذشته، در بهترین حالت یک تا دو ماه به تعویق افتاده است.

در این تحلیل تاکید شده است که اکنون سوالات بسیاری در مورد میزان اورانیوم با غنای ۶۰ درصد ایران وجود دارد و اینکه آیا اساسا این مقدار اورانیوم در حملات آمریکا از بین رفته یا به مکانی نامعلوم منتقل شده است. بی‌شک مقامات آمریکایی، از اینکه نمی‌دانند این مواد به کجا منتقل شده‌اند، خجالت‌زده هستند و توضیحات مسخره‌ای ارائه دادند.

از جمله جی. دی. ونس معاون رئیس جمهوری آمریکا که مدعی است این مواد در حملات بمب افکن‌های بی-۲ دفن شده‌اند و مارکو روبیو وزیر امور خارجه که ادعا کرده است کامیون‌ها نمی‌توانند بدون هدف قرار گرفتن از سوی اسرائیل اورانیوم غنی شده را منتقل کنند.

تحلیلگر فارن پالیسی معتقد است که ونس و دیگر مقامات دولت دونالد ترامپ با این ادعا که اسرائیل و ایالات متحده توانایی ایران برای غنی‌سازی اورانیوم را به طور کامل از بین برده‌اند، سعی در کم‌اهمیت جلوه دادن خطرات این مواد گمشده دارند.

تحلیلگر فارن پالیسی با اشاره به گزارش آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده، یکی از گزینه‌های ایران را نصب مجدد سانتریفیوژ‌ها در فردو دانسته است. چراکه به اذعان این نهاد فدرال اگرچه در حمله بمب افکن‌های بی-۲ سیستم برق رسانی این تاسیسات زیرزمینی آسیب دیده، اما سالن غنی‌سازی همچنان دست نخورده باقی مانده است.

نویسنده سپس با مقایسه شرایط کنونی تاسیسات هسته‌ای ایران با دوران پس از امضای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) که در سال ۲۰۱۵ به توافق رسید و مخالفت اسرائیل و جمهوری خواهان را به دنبال داشت، استدلال کرده است: آن توافق برنامه هسته‌ای ایران را چندین برابر بیشتر به تعویق انداخت، اما مخالفان شکایت داشتند که بسیاری از مفاد آن پس از ۱۰ یا ۱۵ سال بی اثر می‌ماند.

نگارنده یادآور شده است اقدامات بکار گرفته شده در برجام شاید کافی و بی نقص نبود، اما اکنون می‌دانیم طرفداران استفاده از بمب‌های سنگرشکن جی بی یو-۵۷ و مهمات عظیم هم نتوانستند در نهایت خواب انجام آن را ببینند.

در پایان این تحلیل گزارش شده است که بسیاری در غرب نزدیک به ۲۰ سال است که می‌گویند ایران تنها چند ماه با ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد؛ ادعا‌هایی که بیشتر موضوعیت سیاسی دارد، زیرا جمهوری اسلامی ایران تمایلی به ساخت بمب اتمی ندارد و رهبر آن هم بار‌ها بر آن تاکید کرده است. بماند که جامعه اطلاعاتی ایالات متحده نیز تا پیش از بمباران ایران از سوی اسرائیل، اعلام کرده بود که در برنامه هسته‌ای ایران نشانه‌ای مبنی بر نزدیکی به ساخت تسلیحات هسته‌ای وجود ندارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->