به گزارش شهرآرانیوز، دستورالعمل بهداشت محیط ویژه ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در محرم و صفر ۱۴۰۴ از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد.
این دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر با هدف حفظ سلامت عزاداران حسینی، سه محور کلیدی شامل بازرسی و نظارت بهداشتی گسترده، آموزش و اطلاعرسانی فراگیر و گزارشدهی منظم فعالیتها را در اولویت قرار داده است.
براساس این دستورالعمل، تیمهای بهداشت محیط موظف به نظارت مستمر بر منابع آب، ایستگاههای صلواتی، موکبها، اماکن عزاداری و روند تهیه و توزیع نذورات هستند. همچنین، بر استفاده از ظروف مجاز و روشهای ایمن پخت و نگهداری غذا تأکید شده است.
در این دستورالعمل همچنین بر شرایط بهداشتی توزیع نذورات و اطعامدهی در مراسم عزاداری محرم و صفر تاکید شده و آمده است:
در صورت پخت و پز بایستی هرگونه پخت وپز در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد.
کلیه افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه میشود از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.
از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود. ذبح و قربانی در جلوی هیئت انجام نشود.
از نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو در تهیه و پخت غذا، برنج استفاده شود.
در تهیه غذا از روغنهای دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و داروبا ترانس پایین استفاده شود.
از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.
از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری گردد. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
از بستهبندی غذا بیش از دوساعت قبل از مصرف خودداری شود.
معاونت بهداشت وزارت بهداشت از تمامی نهادهای اجرایی، مردمی و مذهبی خواسته است با مشارکت فعال، سلامت عمومی عزاداران را در این ایام تضمین کنند.
منبع: تسنیم