زمان واریز اعتبار کالابرگ الکترونیک (مرحله سوم) دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد نرخ کرایه از مرز تا نجف و کربلا برای اربعین ۱۴۰۴ چقدر است؟ سبد دارایی ۹۱ هزار سهام‌دار با «همیار» بیمه شد کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴ شرایط خرید ارز اربعین ۱۴۰۴ در پیام‌رسان «بله» اعلام شد رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد: تعداد زیادی از واحد‌های صنفی به دنبال ابطال پروانه هستند | مردم طلای آب‌شده خریداری نکنند بررسی قیمت دینار عراق در بازار آزاد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | امروز نرخ ارز اربعین چقدر است؟ بورس کانال ۲.۸ میلیونی را پس‌گرفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ تیر ۱۴۰۴) پایانه‌های فروش وصل و پایدار است | اختلال برطرف شد واریز مرحله دوم سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۲ به کجا رسید؟ قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز قیمت خودرو امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | سقوط قیمت‌ها به زیر نرخ کارخانه بورس در  سایه خروج حقوقی ها و  بی اعتمادی سهام داران   تجهیز ۴۸۵۰ مشترک پرمصرف به کنتور هوشمند در خراسان رضوی «تولید» نیازمند یارانه هدفمند | فرایندهای اداری، مانع حمایت از  صنعت قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | مسیر پرونده هفتگی طلای جهانی با کاهش دلار تغییر کرد قیمت برنج تا دو هفته آینده کاهش می‌یابد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) جزئیات پرواز‌های اربعین اعلام شد + قیمت بلیت نجف از استان‌های مختلف ایران قرارداد‌های کار و امنیت شغلی دو رکن اساسی برای حفظ حقوق کارگران هستند آیا کالابرگ الکترونیکی دهک ۴ تا ۷ این هفته واریز می‌شود؟ پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟ پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد
سرخط خبرها

کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۳۴۶۰۶۴
  • ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۹
کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴
تأمین ارز واردات کشور از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا پایان تیرماه، به ۱۵.۳ میلیارد دلار رسید؛ رقمی که نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته، کاهش حدود ۲۵ درصد را نشان می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از بانک مرکزی، مجموع ارز تأمین‌شده برای واردات کشور از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تیرماه به حدود ۱۵.۳ میلیارد دلار رسیده است؛ این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته (تیرماه ۱۴۰۳)، میزان ارز تأمین‌شده بیش از ۱۹.۹ میلیارد دلار بوده است.

این آمار نشان می‌دهد که تأمین ارز وارداتی کشور طی یک‌سال گذشته با کاهشی در حدود ۴.۶ میلیارد دلار مواجه بوده که معادل نزدیک به ۲۵ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

بر اساس گزارش رسمی بانک مرکزی، در چهارماهه نخست ۱۴۰۴ مجموع تأمین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو، کالا‌های تجاری و خدمات به رقم ۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است، در مقابل، طی بازه مشابه سال ۱۴۰۳ این رقم ۱۹ میلیارد و ۹۷۵ میلیون دلار ثبت شده بود.

این کاهش عمدتاً در تأمین ارز کالا‌های تجاری و بازرگانی و واردات در مقابل صادرات مشهود است. تأمین ارز برای واردات کالا‌های اساسی و دارو نیز از ۴.۷۷۱ میلیون دلار در ۱۴۰۳ به ۴.۳۸۹ میلیون دلار در ۱۴۰۴ کاهش یافته است.

هشدار درباره پیامد‌های کاهش تخصیص ارز

کاهش ۲۵ درصدی در تأمین ارز واردات طی چهارماهه نخست سال ۱۴۰۴ در حالی رخ داده است که اقتصاد ایران همچنان به‌شدت وابسته به واردات مواد اولیه، کالا‌های واسطه‌ای، تجهیزات صنعتی، و اقلام دارویی است. به‌گفته کارشناسان، افت محسوس در تأمین ارز می‌تواند پیامد‌های چندلایه و نگران‌کننده‌ای برای اقتصاد کشور به‌همراه داشته باشد.

افزایش فشار بر تولیدکنندگان، یکی از نخستین نتایج این کاهش خواهد بود. بسیاری از واحد‌های صنعتی و تولیدی که وابسته به واردات مواد اولیه یا ماشین‌آلات خاص هستند، در صورت استمرار این روند، با کاهش ظرفیت تولید، افزایش هزینه‌ها و نهایتاً رشد قیمت تمام‌شده محصولات مواجه خواهند شد.

از سوی دیگر، بازار کالا‌های اساسی و دارو نیز از این روند متأثر خواهد شد. در حالی که بانک مرکزی اعلام کرده است بیش از ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای واردات دارو و کالا‌های اساسی تخصیص داده است، این رقم در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است و ممکن است در ماه‌های آینده موجب افزایش قیمت دارو، کمبود برخی اقلام دارویی و فشار مضاعف بر خانوار‌ها شود.

برخی تحلیلگران اقتصادی نیز هشدار داده‌اند که کاهش ارز تخصیصی به واردات خدمات و تجهیزات می‌تواند در بلندمدت کیفیت زیرساخت‌های خدماتی کشور را تضعیف و روند نوسازی تجهیزات صنعتی و درمانی را با تأخیر مواجه کند.

در مجموع، ادامه روند کاهشی در تأمین ارز، می‌تواند منجر به افزایش تورم وارداتی، تضعیف رشد اقتصادی، و کاهش رفاه عمومی شود. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند در شرایط کنونی، دولت و بانک مرکزی با دقت بیشتری منابع ارزی موجود را مدیریت کنند و اولویت‌بندی دقیق‌تری در تخصیص ارز به گروه‌های هدف انجام دهند تا از بروز بحران‌های احتمالی در نیمه دوم سال جلوگیری شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->