به گزارش شهرآرانیوز؛ در جریان رویداد دموی زنده Grok ۴، ایلان ماسک اعلام کرد: «ما در آغاز یک انفجار بزرگ هوش [مصنوعی]قرار داریم؛ بیگبنگ هوش مصنوعی.» او معتقد است که نقطه عطف واقعی، زمانی خواهد بود که هوش مصنوعی مانند Grok با رباتهای انساننمای اپتیموس ترکیب شود. در آن زمان، هوش مصنوعی قادر خواهد بود با دنیای فیزیکی تعامل داشته باشد، فرضیههای خود را آزمایش و واقعیت را درک کند.
اما در همین سخنرانی، ماسک یک هشدار جدی و متناقض را نیز مطرح کرد. او که پیشتر دراینباره ابراز نگرانی کرده بود، تأکید کرد که پیشرفت انفجاری هوش مصنوعی با یک مانع بزرگ روبهروست: کمبود برق. او هشدار داد که ممکن است تا سال ۲۰۳۰ برق کافی برای تأمین انرژی مورد نیاز این فناوری پیشرفته وجود نداشته باشد.
این نگرانی بیاساس نیست. مطالعات نشان میدهد که مصرف انرژی و آب مراکز داده هوش مصنوعی سرسامآور است. بهعنوان مثال، پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۷ مصرف انرژی ChatGPT و Copilot به اندازه مصرف سالانه یک کشور کوچک باشد و مدل GPT-۴ برای تولید فقط ۱۰۰ کلمه، به اندازه ۳ بطری آب مصرف میکند.
اظهارات دوگانه ماسک، بازتابی از بحث گستردهتری است که در میان رهبران این صنعت در جریان است:
خوشبینها: افرادی مانند «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، معتقدند که ابرهوش مصنوعی به یک جهش ۱۰ برابری در اکتشافات علمی منجر خواهد شد و لحظه ظهور آن، با تأثیر اجتماعی شگفتآوری همراه خواهد بود.
بدبینها: چهرههایی مانند «دمیس هاسابیس» از گوگل دیپمایند میگویند جامعه برای پیامدهای هوش جامع مصنوعی (AGI) آماده نیست و این چشمانداز تاریک باعث شده شبها بیخواب شود. این نگرانی در دیدگاه پژوهشگرانی مانند «رومن یامپولسکی» به اوج خود میرسد که احتمال نابودی بشریت توسط هوش مصنوعی را ۹۹.۹۹۹۹۹۹ درصد میداند.
ایلان ماسک در میان این دو دیدگاه، راهحل را در کنترل و هدایت هوش مصنوعی میبیند. او هوش مصنوعی را به یک «کودک فوقالعاده نابغه» تشبیه میکند که اگرچه در نهایت از شما باهوشتر خواهد شد، اما میتوان ارزشهای «درست، شریف و راستگو» را در او نهادینه کرد. او تأکید میکند که مهمترین اصل، این است که هوش مصنوعی باید تا حد ممکن «حقیقتجو» باشد.
منبع: دیجیاتو