واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور تا ۳ ماه آینده (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پلمب ۳ سالن زیبایی در مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) معاون وزیر صمت هرگونه افزایش قیمت کالاها بدون مجوز را غیرقانونی دانست تشکیل پرونده برای یک نانوایی در کلاهدوز مشهد به دلیل تخلف (۳۰ فروردین۱۴۰۳) مدل خودرو، معیار جدید دهک‌بندی خانوار برای دریافت یارانه! قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه به بیمه‌شدگان صندوق اجتماعی کشاورزان خراسان‌رضوی بازار سرد مرغ گرم در مشهد | مرغدار کیلویی ۳ تا ۷ هزار تومان در ضرر اجرای مصوبه افزایش حق مسکن فقط با تصویب هیئت دولت صرفه جویی ۴۳۰۰ مگاوات برق از محل افزایش بهره وری کولر‌های آبی افزایش حقوق بازنشستگان کارگری در سال ۱۴۰۳ به کجا رسید؟ حدود ۲ میلیون خانه در حال ساخت است قیمت طلا، قیمت دلار و قیمت سکه در بازار امروز پنجشنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: تعطیلی پنجشنبه‌ها آثار زیان باری بر بخش اقتصادی خواهد داشت آرزو برای برقی شدن قطار تهران – مشهد | بررسی سهم پروژه‌های حمل ونقل ریلی خراسان رضوی در آلبوم بودجه ۱۴۰۳ مرحله سوم واریز سود سهام عدالت در راه است + جزئیات پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه قیمت جدید پژو پارس با افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی تعیین شد (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) حقوق فروردین بازنشستگان کشوری امروز پرداخت می‌شود (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) همه چیز درباره هلدینگ «خلیج فارس» دلار به کانال ۶۶ هزار تومان برگشت (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) لزوم صادرات سیب و پرتقال مازاد در راستای حمایت از تولید داخل از ابتدای سال، ۲۰۰ تن گوشت قرمز وارد شده و در بازار توزیع شده است چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟ هشدار اتحادیه طلا و جواهر مشهد برای به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای صنفی
سرخط خبرها

مصرف گوشت شتر نیازمند فرهنگ‌سازی است

  • کد خبر: ۴۷۸۱۸
  • ۰۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰
مصرف گوشت شتر نیازمند فرهنگ‌سازی است
مجری طرح ساماندهی شتر در خراسان رضوی گفت: افزایش مصرف گوشت شتر در سبد غذایی مردم باتوجه‌به خواصی که این گوشت دارد، نیازمند فرهنگ‌سازی است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، امین هراتی، درباره وضعیت تولید، توزیع و مصرف گوشت شتر در استان خراسان رضوی تصریح کرد: جمعیت شتر استان اکنون حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر است که حدود ۶۰۰ نفر در شهرستان مشهد هستند. همچنین شهرستان‌های سبزوار، داورزن، بجستان، بردسکن و خواف عمده مناطق پرورش‌دهنده شتر در استان هستند.

این فعال حوزه دام‌پروری استان در ادامه اظهار کرد: باتوجه‌به کمبود نهاده‌های دامی و به این علت که گوشت شتر کم‌مصرف است و علوفه شتر از منابع و اراضی ملی تأمین می‌شود، از اداره منابع طبیعی استان خواهشمندیم برای پرورش این حیوان و تغذیه آن، اراضی ملی را در اختیار پرورش‌دهندگان قرار دهد.

دبیر کمتیه فنی شتر خراسان رضوی گفت: در مناطقی که خارشتر به‌صورت خودرو زیاد است، فراخوان دادیم که افراد این محصول را جمع‌آوری کنند. ضمن اینکه شرایط را در اتحادیه برای آن‌ها فراهم کردیم تا خارشتر را در اختیار مناطقی که نیازمند تغدیه دامشان هستند، قرار دهیم.

دبیر کمیته فنی شتر خراسان رضوی یادآور شد: اتحادیه صنعت دامپروری استان به عنوان دبیر کمیته فنی شتر استان، هم‌زمان پیگیر بحث اموزش علاقه‌مندان به پرورش شتر می باشد و همچنین در تأمین خوراک و در نهایت عرضه تولیدات شتر هم نقش خواهد داشت. به نحوی که تا کنون ظرف یک ماه گذشته برای اولین بار توزیع جو دولتی را برای مصرف خوراک شتر از طرف این اتحادیه داشته ایم که مستقیما از سهمیه ملی دریافت و تخصیص داده شد و بر اساس برنامه ریزی معاونت بهبود تولید دامی استان مقرر شد از این پس سهمیه نهاده جو برای شتر به صورت ماهیانه اختصاص یابد. ضمن اینکه همزمان با توزیع نهاده عملیات پلاک کوبی و هویت گذاری شتر هم در استان در حال انجام است.

رئیس اتحادیه دام‌پروری خراسان رضوی اظهار کرد: با ارتباطی که با شترداران استان داریم، می‌توانیم شتر را به‌صورت مستقیم کشتار کنیم، یعنی عرضه کشتار روز مستقیم از خود دامدار انجام شود. این امر به حذف دلال و واسطه‌گری منجر می‌شود و ما بر اساس کشتار روز، تولیدات را به مصرف‌کننده عرضه می‌کنیم. برای توزیع محصول، به مراکزی مثل رستوران‌ها و اداره‌ها و دستگاه‌ها اطلاع دادیم که با اتحادیه ارتباط بگیرند و از این گوشت‌ها مصرف کنند.

به‌گفته هراتی اختلاف قیمت گوشت شتر نسبت به گوشت گوساله و گوسفند در حد20 تا 30 هزار تومان است که آن هم به این دلیل است که جمعیت شتر نسبت به گاو و گوسفند کم است و این گوشت باتوجه‌به فوایدی که دارد، خیلی در بازار جا نیفتاده است و نیازمند فرهنگ‌سازی است. مسلما عموم مردم وقتی از کیفیت و مزایای این گوشت آگاه شوند، حتما برای مصرف آن تشویق می‌شوند.
دبیر کمیته فنی شتر و مجری طرح ساماندهی شتر در استان درباره ایجاد زنجیره توزیع گوشت تأکید کرد: عرضه مستقیم از دامدار به مصرف‌کننده را با گوشت شتر شروع کردیم و در سایر دام‌ها هم تلاش می‌کنیم گوشت را مستقیم عرضه کنیم، ولی گام اول فعالیتمان اکنون توزیع گوشت شتر است.

وی با اشاره به مصرف کم گوشت شتر نسبت به گوشت گاو تصریح کرد: برنامه‌ریزی کردیم مصرف گوشت شتر را افزایش دهیم تا هم مصرف‌کننده از نظر کیفی بهره‌مند شود و هم در استان تولید آن را رونق دهیم.
هراتی تأکید کرد: اگر منابع طبیعی کمک کند، زمین‌های مستعد را در اختیار پرورش‌دهندگان شتر در استان قرار می‌دهیم تا شتر بتواند از تغدیه طبیعی برخوردار شود.

به گزارش شهرآرانیوز، گوشت شتر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است و از جهت ترکیبات شیمیایی با گوشت سایر دام‌های اهلی مقداری تفاوت دارد. این گوشت در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین و چربی کمتری برخوردار است و در مقایسه با سایر گوشت‌های دیگر حاوی سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است.
 
 
گوشت شتر غنی از پروتئین است و دارای کلسترول کمی می‌باشد. افراد مبتلا به دیابت و کلسترول بالا می‌توانند از گوشت شتر استفاده کنند، زیرا این گوشت برای آن‌ها بسیار مفید است. سطح کلسترول موجود در گوشت شتر حتی نسبت به گوشت گاو، بز، شتر مرغ و طیور نیز پایین‌تر است؛ بنابراین گوشت شتر به دلیل داشتن چربی کم و کلسترول پایین می‌تواند به عنوان جایگزین گوشت گاو مخصوصا برای افراد کهنسال استفاده شود.
اما متاسفانه با تمام خواص گفته شده مصرف این گوشت نسبت به سایر گوشت های موجود در بازار استقبال کمتری دارد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->