گزارشی از شکل گیری و عملکرد کانون «شهیدالقدس» در  مشهد با محوریت فلسطین اهدای عضو پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی برای نخستین بار در ایران عادی‌انگاری در موضوع حجاب فضا را برای ارتکاب جرایم بازتر می‌کند دائمی شدن قرارداد شاغلین دارای کار مستمر بالای پنج سال در لایحه پیشنهادی دولت | نمایندگان کارگران مخالف واگذاری تعیین مزد به مجلس هستند قاتلی که  با ۱۰میلیارد تومان رضایت گرفته بود، دستگیر شد ایرانی‌ها سوءتغذیه ندارند، اما ۵۰ درصد حقوق‌شان را خوراکی می‌خرند | چرا لبنیات در شاخص کاهش مصرف محاسبه نمی‌شود؟ چگونه ورزش کردن باعث طولانی شدن عمر می‌شود؟ این آجیل، دیابت را کنترل، کم‌خونی را درمان و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند ضرر‌های حمام طولانی | زمان استاندارد زیر دوش ماندن چقدر است؟ تداوم بارش باران در برخی استان‌ها تا اوایل هفته آینده (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟ | باور‌های اشتباه مردم درباره آبلیمو‌های سنتی تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده سرماخوردگی‌ها کروناست
سرخط خبرها

کلاه کهنه شیادان بر سر ۸۰ مشهدی

  • کد خبر: ۵۴۹۰۹
  • ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۲
کلاه کهنه شیادان بر سر ۸۰ مشهدی
دستگیری ۳ متهم که با شگرد واگذاری کارت الکترونیک خدمات خودرویی از شهروندان کلاهبرداری می‌کردند
محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ ماجرای کارت‌های طلایی امداد خودرو موضوعی است که از سال ۱۳۹۱ با مصاحبه مدیرعامل یکی از شرکت‌های خودرویی کشور بر سر زبان‌ها افتاد. ماجرای صدور این کارت‌ها از این قرار بود که این شرکت در ازای دریافت مبلغی کم، کارت طلایی خدمات را برای متقاضیان صادر می‌کرد و افراد با در دست داشتن این کارت می‌توانستند از تخفیف‌های ویژه هنگام تعمیر خودروهایشان در تعمیرگاه‌های طرف قرارداد، استفاده کنند.
 
به گفته این مقام مسئول در آن سال ۹ میلیون کارت برای متقاضیان صادر شد، اما این طرح از آنجا به حاشیه کشیده شد که عده‌ای سودجو در تماس با شهروندان خود را به جای نماینده شرکت خودرو‌سازی جا می‌زدند و با شرح ماجرای کارت‌های طلایی، مبالغی را از مردم می‌گرفتند و این‌گونه از متقاضیانی که فریب زبان چرب و نرم آن‌ها را خورده بودند کلاهبرداری می‌کردند.

امروز حدود هشت سال از آن وعده می‌گذرد، اما هنوز هم شیادان دست از این شگرد کهنه خود برنداشته‌اند تا جایی که رئیس پلیس آگاهی خراسان‌رضوی از دستگیری متهمانی در مشهد خبر داد که با همین شگرد نخ‌نما تا به حال از ۸۰ شهروند کلاهبرداری کرده‌اند.
این پروند با شکایت چند شهروند آغاز شد، افرادی که برای دریافت کارت الکترونیک خدمات خودرویی، مبالغی را به صورت دستی به فردی که ظاهرا نماینده یک شرکت قانونی بوده پرداخت می‌کنند، اما از دریافت کارت هیچ خبری نمی‌شود.

یکی از افراد در تکمیل پرونده‌اش اعلام کرد: زنی جوان که خودش را کارشناس سازمان بیمه معرفی می‌کرد به من زنگ زد و گفت شما، چون نمره منفی گواهینامه ندارید و تصادف نداشته‌اید، شامل تخفیف قرار گرفته‌اید و تا دو ماه آینده همه باید کارت هوشمند ماشین سواری بگیرند. امروز فقط نوبت شماست و باید ۳۲۰ هزار تومان به پیک که تا یک هفته دیگر می‌آید بدهید وگرنه دو ماه دیگر که داشتن این کارت اجباری می‌شود، باید ۹۸۰ هزار تومان بپردازید.
سرهنگ جواد شفیع‌زاده، رئیس پلیس آگاهی استان با اشاره به موضوع کلاهبرداری در این پرونده‌ها، از ورود کارآگاهان مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی استان به پرونده خبر داد.


شناسایی یک پیک‌موتوری

بررسی‌های کارشناسان پلیس آگاهی نشان داد به تعدادی از شاکیان در ازای پرداخت مبالغ مختلف، کارتی نیز داده شده، اما وقتی این افراد با کارت تخفیف به مراکز مجاز می‌روند متوجه می‌شوند که کارت جعلی است.
با مشخصاتی که شهروندان در اختیار مأموران گذاشتند، مشخصات فرد موتورسوار مراجعه کننده به منزل متقاضیان مشخص می‌شود. این سرنخ موجب می‌شود تا متهم ردزنی و هنگام تردد در مشهد شناسایی و دستگیر شود.
مرد جوان با توجه به اینکه از سوی شاکیان شناسایی شده بود و مدارک همراهش نیز نشان می‌داد او در این پرونده نقش پیک را ایفا می‌کرده است، لب به اعتراف گشود و محل اصلی پخش کارت‌های جعلی را در مشهد به کارآگاهان معرفی کرد.


ورود به تاریک‌خانه این پرونده

کارآگاهان اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی خراسان‌رضوی که از چندی پیش به دنبال این افراد بودند، اقدامات لازم را انجام دادند و پس از اینکه متوجه شدند مکان شناسایی شده محل اختفای متهمان است، بلافاصله هماهنگی‌های لازم را با مقام قضایی انجام دادند و پس از دریافت دستور حکم ورود به مخفیگاه متهمان وارد عمل شدند.
به گفته سرهنگ شفیع‌زاده، مأموران پس از ورود به این محل ۲ متهم اصلی پرونده را دستگیر کردند. در بازرسی از این مخفیگاه مدارک متعددی از جمله ۵۹۵‌کارت و دفترچه راهنما و پاکت آماده ارسال و ۶۶۳ برگه قبض‌های مربوط کشف شد.


پلمب مخفیگاه بدون مجوز

با دستگیری متهمان و انتقال آن‌ها به پلیس آگاهی، براساس دستور قضایی بازجویی از متهمان آغاز و مشخص شد که آن‌ها هیچ‌گونه مجوزی برای اقدامات خود ندارند و با جا زدن خود به عنوان نمایندگان شرکت خودروسازی، بیمه و دیگر سازمان‌ها، افراد را فریب می‌داده اند.
رئیس پلیس آگاهی خراسان‌رضوی از ادامه تحقیقات در این پرونده با هدایت مقام قضایی خبر داد و گفت: تا کنون ۸۰ شاکی از متهمان شکایت کرده‌اند. با توجه به اینکه احتمال دارد تعداد مال‌باختگان بیشتر باشد، از تمام افرادی که با این شگرد مورد کلاهبرداری واقع شده‌اند، درخواست می‌کنیم برای شکایت و همچنین پیگیری آن به پلیس آگاهی مراجعه کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->