آیت‌الله علم‌الهدی: ملاک اولویت‌بندی پروژه‌های شهری آسایش و رفاه روزانه مردم باشد ۲۵۰ هزار فلسطینی رفح را ترک کرده‌اند سازمان ملل از انباشت ۲۷۰ هزار تن زباله جامد در نوار غزه خبرداد وزارت خارجه عراق به اقدام تخریبی در اصفهان واکنش نشان داد بهره‌مندی ۲ میلیون خانوار خراسان‌رضوی از اینترنت فوق‌پرسرعت تا سال ۱۴۰۴ تشدید اختلافات میان وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید بر سر حمایت از تل‌آویو حماس حمله به مقر حشدالشعبی در جنوب عراق را محکوم کرد دموکرات‌ها در تلاش برای گرفتن رای «نه» برای بسته کمکی واشنگتن به تل‌آویو سردار فدوی: موفقیت ایران در حمله موشکی بسیار بزرگ بود تبلیغات دور دوم انتخابات از ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز می‌شود + جزئیات آمریکا چهار نهاد چینی و بلاروسی را به اتهام همکاری با پاکستان تحریم کرد امیرعبدالهیان: توسعه دامنه جنگ و تنش به نفع هیچ طرفی در منطقه نیست وزیر خارجه ایران: نتانیاهو باید مهار شود امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاش‌ها در غزه شده است مقام سابق رژیم صهیونیستی: بازدارندگی اسرائیل فروپاشیده است حمله جنگنده‌های اسرائیلی به غرب و جنوب رفح چندین شهید و مجروح برجا گذاشت (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) انفجار مهیب در پایگاه نظامی در شمال استان بابل عراق + فیلم (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) رسانه‌های صهیونیستی: مذاکرات با حماس به بن‌بست رسیده است حمله موشکی مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیستی ایران تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرد
سرخط خبرها

روحانی: مردم بدانند که وسیله‌ آزمایش واکسن نیستند

  • کد خبر: ۵۵۳۰۶
  • ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۱
روحانی: مردم بدانند که وسیله‌ آزمایش واکسن نیستند
رئیس جمهور گفت: واکسن‌هایی هم در اختیار ما بود که زودتر وارد کشور شود، اما این واکسن‌ها برای آزمایش مردمی بود که وزارت بهداشت ما قبول نکرد و البته کشورهایی این موضوع را قبول کردند. پس مردم ما بدانند که آنان وسیله‌ای برای آزمایش واکسن نیستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به لزوم پایدارسازی شرایط فعلی و اقدامات پیشگیرانه برای وارد‌نشدن به موج چهارم همه‌گیری، اظهار کرد: در دوره‌همی‌ها، اجتماعات و ترددها و همچنین استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی باید پروتکل‌ها رعایت شود.

 

وی با اشاره به تشکیل اجتماعاتی در روزهای گذشته اظهار کرد: اگر که هر یک از حلقه‌های پروتکل‌های بهداشتی ضعیف شود، همه آثار و نتایج را از میان می‌برد. در روزهای اخیر تجمعاتی صورت گرفت که برخی نسبت به آن گله داشتند. به هرحال باید مراقبت کنیم که چنین مواردی پیش نیاید چرا که فقط استفاده از ماسک کافی نیست بلکه فاصله‌گذاری اجتماعی هم اهمیت دارد، اجتناب از دوره‌همی‌ها اهمیت دارد.

 

روحانی با بیان اینکه برخلاف همه محدودیت‌ها و مشکلات که بیش از ۴۰ روز درگیر نقل‌وانتقال پول برای خرید واکسن کرونا بودیم، گفت: ما برای تولید واکسن در داخل تلاش‌ها را ادامه می‌دهیم و برای خرید واکسن مطمئن هم دولت اقداماتی انجام داده است. البته این یکی از جنایت‌های آمریکا علیه ایران بود تا ما بتوانیم در خرید واکسن کواکس سهیم باشیم. برای ساخت واکسن و خرید واکسن هر ارز و ریالی لازم باشد با همه مشکلات دولت آن را تهیه خواهد کرد. دولت در این زمینه از هیچ تلاشی مضایقه نخواهد کرد.

 

رئیس جمهور تأکید کرد: واکسن‌هایی هم در اختیار ما بود که زودتر وارد کشور شود اما این واکسن‌ها برای آزمایش مردمی بود که وزارت بهداشت ما قبول نکرد و البته کشورهایی این موضوع را قبول کردند. پس مردم ما بدانند که آنان وسیله‌ای برای آزمایش واکسن نیستند.

 

۸۰ درصد بستری‌ها و ۷۰ درصد فوتی‌ها کاهش یافته است

روحانی به همکاری مردم و مراعات پروتکل‌ها برای کاهش روند شیوع این ویروس در کشور اشاره کرد و گفت: در مجموع آمار امروز نشان می‌دهد تلاش انجام گرفته در آذر ماه شرایط مناسب‌تری به وجود آورد و ۸۰ درصد بستری‌ها و ۷۰ درصد فوتی‌ها کاهش یافته است. البته به آن نقطه مطلوب نرسیدیم و برای رسیدن به نتیجه هنوز باید تلاش خود را ادامه دهیم، اما شرایط بسیار بهتر شد.

 

وی ادامه داد: همکاری مردم باعث شد امروز در مصوبات ما یک وضعیت جدید تصویب شود و آن وضعیت «شهرهای آبی» برای مناطق زردی بود که تعداد کرونای مثبت آن، ۲ در ۱۰۰ هزار است و شرایط نزولی دارند. در این مناطق آبی تقریبا همه کسب و کارها فعالیت می‌کنند و در مناطق زرد هم با مراعات پروتکل‌های شدید، کسب و کارها فعالیت خود را ادامه خواهند داد.

 

روحانی با بیان اینکه بسیار مهم است شرایطی که امروز به آن رسیدیم پایدار بماند و به شرایط گذشته در ماه‌های پایانی سال بازنگردیم، گفت: باید اقدامات پیشگیرانه را برای اینکه وارد موج چهارم نشویم تا پایان سال مشکل نداشته باشیم، ادامه دهیم. ما برای موفق شدن در برابر این ویروس باید مجموعه کارهایی انجام دهیم که اگر هر یک از این مجموعه‌ها آسیب ببیند، ما را با خطر مواجه می‌کند. یعنی همانطور که ماسک‌زدن ضروری است، رعایت فاصله‌گذاری و دورهمی و اجتماعات هم به همان نسبت ضروری است. پس باید مراقبت کنیم که اجتماعاتی تشکیل نشود، هرچند که در روزهای اخیر شاهد تجمعاتی بودیم و خیلی‌ها از این موضوع گلایه کردند.

 

رییس جمهور یادآور شد: من یک مثالی دارم که البته آن را برای مسائل امنیتی مطرح می‌کنم اما در موضوع سلامت هم می‌شود به آن اشاره کرد به خصوص که سلامت مردم نیز موضوعی به اهمیت همان امنیت است؛ آن مثال این بود که می‌گفتم اگر در این زنجیره این اقدامات، یک حلقه سست یا ضعیف شود معنایش ضرب شدن همه اقدامات انجام‌شده تا کنون در صفر است. ضرب یک عدد در صفر برابر با صفر می‌شود و یعنی همه اقدامات، نتیجه صفر دارند.

 

وی افرود: در موضوع رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم همین است؛ همه این‌ها حلقه‌هایی را تشکیل می‌دهند که مانع گسترش این ویروس شوند و اگر هر یک از این حلقه‌ها ضعیف شود، کل مدیریت را از بین می‌برد.

 

رییس جمهور با تاکید بر اینکه مجموعه اقدامات باید مورد مراعات و استمرار ما باشد، گفت: وقتی ناچاریم محدودیت‌های شدید را اعمال کنیم، مشکلات فراوانی در زندگی و اقتصاد و فرهنگ جامعه ایجاد می‌شود. باید کاری کنیم زمان محدودیت‌های شدید را با همکاری با همدیگر به حداقل ممکن کاهش دهیم.

 

رییس جمهور گفت: نکته دیگر که بسیار مهم است و در این جلسه درباره آن تصمیمات خوبی اتخاذ شد، مسئله واکسن است. یکی از مطالبات مردم این است که سریع تر بتوانیم واکسن مورد اطمینان را در اختیار مردم قرار دهیم و مرجع ما در واکسن سازمان بهداشت و درمان است. ما در داخل هم به دنبال این هستیم که هرچه سریعتر واکسن را به نتیجه برسانیم که البته اقدامات خوبی انجام گرفته است. در خارج هم علیرغم همه محدودیت ها و همه مشکلات دنبال این هستیم که بتوانیم واکسن مطمئنی را خریداری و وارد کشور کنیم.

 

ما برای خرید واکسن بیش از ۴۰ روز گرفتار نقل و انتقال پول بودیم

وی افزود: ما برای خرید واکسن بیش از ۴۰ روز گرفتار نقل و انتقال پول بودیم. یکی از موارد و مثال‌های بسیار روشن جنایتی که آمریکا علیه ملت ایران انجام داد، در تهیه واکسن کرونا بود.

 

روحانی تصریح کرد: آمریکایی‌ها برای جابه‌جایی پول به حساب شرکتی جهت اینکه زمان نوبت‌مان، واکسن‌ کواکس را خریداری و وارد کشور کنیم مشکلات زیادی ایجاد کردند اما دولت با همه این مشکلات اقدامات لازم را انجام داد. یعنی چه آنجایی که واکسن مشترک می‌خواهیم بسازیم چه واکسن بخواهیم بخریم و چه در داخل تولید کنیم، هر جا ارز و ریال نیاز بوده دولت بدون هیچ مضایقه‌ای علیرغم همه سختی‌ها در این زمینه با دست باز وارد شده است.

 

رییس جمهور با تاکید بر اینکه برای ساخت واکسن یا برای خرید واکسن هر ارزی و هر ریالی نیاز باشد بلافاصله به هر قیمتی و برخلاف همه مشکلات، آن را تأمین خواهیم کرد، گفت: ما زودتر از این هم می‌توانستیم واکسن وارد کنیم و واکسن‌هایی در اختیار ما بود، اما واکسن‌ها متعلق به شرکت‌هایی بودند که می‌خواستند آن را روی مردم ما آزمایش کنند. به ما پیشنهاد دادند و وزارت بهداشت درمان به حق نپذیرفت و قبول نکرد.

 

وی یادآور شد: البته برخی کشورها قبول کردند که کاری به آنها نداریم؛ بنابراین مردم ما مطمئن باشند آنها وسیله آزمایش برای شرکت‌های سازنده واکسن قرار نخواهند گرفت.

 

روحانی با اشاره به چگونگی روند واکسیناسیون و اولویت‌های مشخص‌شده در این زمینه، گفت: در این سند چهار فاز مدنظر قرار گرفته است؛  وقتی واکسن در اختیار ما قرار بگیرد در فاز اول، اجرای این واکسیناسیون برای حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر خواهد بود که متشکل از کادر درمان که در خط مقدمند و افرادپرخطر است که در سرای سالمندان هستند یا جزو معلولین و جانبازان محسوب می‌شوند. بنابراین افراد پرریسک و کادر درمانی جزو فاز اول و گروه اول خواهند بود.

 

وی با بیان اینکه فاز دوم جمعیت بالاتری را در برمی‌گیرد، گفت: در فاز دوم حدود ۱۲ میلیون نفر جمعیت که سن آنها بالاست و یا بیماری زمینه‌ای دارند و یا هر دو در اولویت خواهند بود. در فاز سوم و چهارم هم حدود ۱۹ میلیون نفر را در بر می‌گیرد؛ تلاش ما این است که فازها کوتاه شود و در حداکثر زمان آن را اجرا کنیم و امیدواریم امسال و سال آینده این کار انجام شود.

 

روحانی ادامه داد: البته حتی اگر واکسن در اختیار قرار بگیرد واکسیناسیون و اجرای آن این گونه نیست که در یک لحظه یا در یک روز انجام شود. اگر بخواهیم به ۶۰ میلیون نفر واکسن بزنیم؛ یعنی در دو نوبت ۱۲۰ میلیون بار باید این واکسن تزریق شود. با توجه به مکان‌های مختلف و با شیوه‌هایی که داریم این تزریق زمان‌بر است. اگر روزی هزار نفر هم کار واکسن را انجام دهند با توجه به  ۶۰ میلیون نفر حدود چند ماه زمان می برد که این موضوعات در سند امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

رییس جمهور تاکید کرد: اگر در روز به ۵۰۰ هزار نفر واکسن تزریق و این عدد ضرب در ۶۰ میلیون شود، تزریق واکسن ۳ ماه زمان می‌برد و اگر بخواهد دوبرابر شود، زمان انجام آن هم دوبرابر خواهد شد. بنابراین تزریق واکسن و اجرای آن زمان‌بر است که همه این موارد در سند امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

 

وی با اشاره به اینکه مردم شایعات را در زمینه واکسن‌ها قبول نکنند، گفت: شایعه می‌کنند فلان‌جا واکسن دارند، فلان‌جا واکسن عرضه شده است و مردم را با این شایعات درگیر می‌کنند. مردم به متخصصان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قرارگاه عملیاتی و ستاد گوش بدهند و فریب افراد سوءاستفاده گر در این شرایط را نخورند.

 

روحانی گفت: خرید واکسن و تهیه آن هم جزو اولویت‌هایی است که انجام می‌شود و ان‌شاءالله در زمان آن با شرایطی که اعلام می‌شود، در اختیار مردم قرار خواهد گرفت؛ ضمن اینکه اگر واکسن آمد و تزریق آن شروع شد به‌معنای کنار گذاشتن پروتکل‌ها نیست. این پروتکل‌ها باید ماه‌ها ادامه پیدا کند، چرا که اگر خود واکسن حتی اثر صد درصدی داشته باشد که نسبت به آن مطمئن نیستیم، اثرگذاری آن زمان می‌برد و بعد از آن هم دوز بعدی باید تزریق شود.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->