صهیونیست‌ها برای سومین روز متوالی به مسجدالاقصی یورش بردند یک خبرنگار دیگر فلسطینی در بمباران خانه‌اش در غزه به شهادت رسید همسر شهید سید مصطفی خمینی درگذشت (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) افکار عمومی جهان مصمم به متوقف‌کردن جنایات جنگی در نوار ‎غزه و کرانه باختری است تأکید فرمانده ارتش بر ضرورت تداوم هوشیاری و آمادگی مرکز فرماندهی و واپایش عملیات ارتش برای اقدام نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند سردار فدوی: عملیات وعده صادق، صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است آمریکا قانونی کردن شهرک سازی‌های اسرائیل را در کرانه باختری خطرناک خواند رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت سردرگمی و چالش جدید اسراییل مقابل حزب الله محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست + فیلم رئیسی: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند چین، خواهان پایان فاجعه انسانی در غزه شد تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو ششمین دوره مجلس خبرگان اول خرداد با پیام رهبری آغاز به کار می‌کند واکنش روسیه به کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین هشدار مصر و تشکیلات خودگردان درباره یورش احتمالی به رفح حماس: ابعاد سیاسی و راهبردی نبرد طوفان الاقصی محقق شد حزب‌الله لبنان «رویسات العلم» را هدف قرار داد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چه کشورهایی بزرگ‌ترین فروشندگان و خریداران جنگ افزار در ۵ سال اخیر بودند؟

  • کد خبر: ۶۱۶۵۲
  • ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲
چه کشورهایی بزرگ‌ترین فروشندگان و خریداران جنگ افزار در ۵ سال اخیر بودند؟
بیش از یک سوم تسلیحات جهانی طی پنج سال گذشته از ایالات متحده آمریکا به سایر کشور‌ها صادر شده و حدود نیمی از این صادرات به مقصد خاورمیانه صورت گرفته است.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ بیش از یک سوم تسلیحات جهانی طی پنج سال گذشته از ایالات متحده آمریکا به سایر کشور‌ها صادر شده و حدود نیمی از این صادرات به مقصد خاورمیانه صورت گرفته است.


آمریکا، بزرگ‌ترین صادرکننده سلاح در جهان

مؤسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم (SIPRI) روز دوشنبه در گزارشی اعلام کرد که آمریکا ۳۷ درصد از فروش جهانی اسلحه را در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ به خود اختصاص داده و به ۹۶ کشور جهان تسلیحات نظامی فروخته است؛ تقریبا نیمی از این تسلیحات به خاورمیانه منتقل شده اند. بر این اساس، صادرات تسلیحات آمریکا در پنج سال گذشته نسبت به سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵، حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است.
به گزارش این مؤسسه، آمریکا، فرانسه و آلمان، از بزرگ‌ترین صادرکنندگان تسلیحات در جهان، میزان فروش تسلیحات خود را افزایش داده اند؛ این در حالی است که میزان صادرات تسلیحات از سوی روسیه و چین کاهش یافته است.


عربستان سعودی، بالاترین رتبه در واردات تسلیحات

در این گزارش آمده است که در پنج سال گذشته، کشور‌های خاورمیانه بیشترین افزایش در واردات اسلحه را به خود اختصاص داده اند. بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰، واردات تسلیحات به خاورمیانه حدود ۲۵ درصد افزایش داشته است. در این مدت، عربستان سعودی، بزرگ‌ترین واردکننده اسلحه در جهان، واردات خود را ۶۱ درصد و قطر ۳۶۱ درصد افزایش داده اند. همچنین منطقه آسیا و اقیانوسیه با واردات ۴۲ درصد از تسلیحات جهانی، بزرگ‌ترین منطقه وارداتی در جهان به حساب می‌آید. هند، استرالیا، چین، کره جنوبی و پاکستان، بزرگ‌ترین واردکنندگان سلاح در این منطقه هستند.

سیمون وزمان، محقق ارشد مؤسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم، معتقد است: «برای بسیاری از کشور‌های آسیا و اقیانوسیه، درنظرگرفتن چین به عنوان یک تهدید روبه رشد، عامل اصلی واردات اسلحه است.» این مؤسسه همچنین عنوان می‌کند که برای اظهارنظر دراین باره که آیا رکود اقتصادی ناشی از بیماری همه گیر کرونا سرعت خرید و فروش تسلیحات را کاهش خواهد داد یا خیر، بسیار زود است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->