جاده‌های جنوبی خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) بارش باران در ۱۰ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان رکورد شکست (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) زلزله شدید، جنوب ژاپن را لرزاند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تصویب برنامه جامع مقابله با گرد و غبار برای ۱۱ استان کشور (۲۹ فروردین) آیا از نشانه‌های هک شدن گوشی تلفن همراه خبر دارید؟ دعوا و جنجال بر سر فشار آب، به قتل پیرمرد ۶۰ ساله منجر شد تغییر شغل نیمی از پزشکان عمومی در ایران! وام ازدواج؛ تدبیر قانون برای حمایت از نهاد خانواده محکومیت ۴۹ میلیاردی برای عرضه کننده برنج تقلبی در مشهد افراد ناشناس به کارشناسان اورژانس اهواز حمله کردند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) چگونه عروس هلندی را در هر سنی دستی کنیم؟ + عکس متهم به ۴۰ فقره سرقت در مشهد به دام افتاد (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم چندقلوزایی کشور در سال ۱۴۰۲ نحوه مشاهده و دریافت فیش حقوقی بازنشستگان بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران تا یکشنبه هفته آینده در نقاط مختلف کشور (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تعرفه خدمات پزشکی قانونی سال ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات آیا کبودی بی دلیل بدن خطرناک است؟ جزییات تازه از قتل ۲ جوان در جشن تولد خونین در گلمکان خراسان رضوی + عکس دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ منتشر شد (۲۹ فروردین)
سرخط خبرها

اربعین حسینی راهبرد و مدل اجتماع انسانی

  • کد خبر: ۶۶۱۲
  • ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۴
اربعین حسینی راهبرد و مدل اجتماع انسانی
سید مجتبی منتظری دبیر ستاد صیانت از حقوق شهروندی شهرداری مشهد

نقش اربعین در تداوم واقعه عاشورا، نقشی بسزا و انکارناپذیر است و روشنگری‌ها و نقش‌آفرینی بزرگانی چون حضرت زینب سلام‌ا... علیها و امام سجاد علیه‌السلام از عاشورا تا اربعین موجب امکان بررسی لایه‌های چندگانه از واقعه عاشورا را میسر ساخته و صاحب‌نظران در طول تاریخ همواره درباره ابعاد مختلف این واقعه بحث و بررسی‌های مختلف کرده‌اند.
راهپیمایی اربعین حسینی که امروز تبدیل به یک نوع مناسک اسلامی گردیده است نیز با همین نگاه درخور بررسی است و ابعاد مختلف و نهانی دارد که از منظر تجلی اقتدار و ظهور و حضور شیعیان در سطح کلان مناسکی شیعی با حضور تنوع ملیت‌ها و مذاهب اسلامی و ادیان الهی تکامل‌ یافته و جلوه‌ای از تحقق تمدن نوین اسلامی را برای جهانیان به نمایش گذاشته است. حضور میلیون‌ها انسان از ملل مختلف در راهپیمایی اربعین به‌عنوان رفتاری جمعی در ابعادی میلیونی و جهانی همراه با کنش‌ها و واکنش‌هایی مالامال از ایثار، عشق، معنویت، احساس و انسانیت که همراه با درک متقابل اطرافیان، کمک به هم‌نوع، پذیرش سختی‌ها برای هدفی آرمانی، تحمل، صبر و شکیبایی، حرکت‌های جمعی، همبستگی و اعتماد بین عاشقان حسین علیه‌السلام با مذاهب و ملیت‌های مختلف و... بیانگر هویت اجتماعی و سرمایه اجتماعی شیعی است. این مناسک علاوه بر تعمق همبستگی میان حاضران، با پیوند زمان و مکان و فضا با حضور میهمانان و میزبانان احساس و رفتار عمیقی را رقم می‌زند که نیاز به بررسی دقیق جامعه‌شناختی و استخراج الگویی دارد که می‌تواند در رخدادهای اجتماعی کشور بهره‌برداری شود. نیاز مبرم اجتماعی که امروز با عنوان‌های مختلفی ازجمله وحدت، انسجام، همدلی و... مطرح می‌گردد و دلایل زیادی برای وجود آن بیان می‌گردد، با تأسی از مدل راهپیمایی اربعین حسینی تحقق‌پذیر است و به‌سادگی به برشمردن ویژگی‌های اجتماعی راهپیمایی اربعین حسینی در چارچوب اسلام رحمانی درخور بررسی است و التزام به چنین ویژگی‌هایی در دیگر ایام، به‌جز اربعین حسینی و در رویدادهای مختلف اجتماعی کشور بدون شک راهگشا خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->