پلمب یک آتلیه عکاسی در مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) راه‌های شناسایی لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت بیانات مقام معظم رهبری حرف دل همه کارگران بود بنزین سوپر امروز در کدام جایگاه‌های مشهد توزیع می‌شود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) امتیاز ۶۰۰ میلیون تومانی برای دارندگان کارت ملی! نمک‌هایی که کاش نم نمک کم شوند! دلار وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اختصاص بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی افزایش ۴۸ درصدی واردات قهوه به کشور زمان برگزاری مزایده جدید شمش طلا اعلام شد+ جزئیات متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور مسیر دسترسی کشاورزان به یافته‌های علمی شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل می‌شود بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان در بازار آزاد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون وزیر جهاد کشاورزی: خراسان رضوی می تواند پایلوت تولید نان کامل باشد + فیلم قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | نرخ طلا ثابت ماند نقش قانون‌گذاری و نظارت بسیار ضعیف در حوزه ایمنی و بهداشت کار آخرین وضعیت اجاره خانه در مشهد | سهم اجاره در سبد هزینه خانوار بیشتر شده است تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی شناسه «یکتا» چیست؟ + نحوه تبدیل پروانه‌کسب کاغذی به الکترونیکی گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران وارد می شود اجاره مسکن در منطقه طلاب مشهد چقدر نقدینگی لازم دارد؟ | تعدد فایل‌های کمتر از ۱۰۰ متر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) عراق، اصلی‌ترین مقصد صادرات مرغ منجمد ایرانی ورق در بازار خودرو برگشت؛ قیمت‌ها صعودی شد | آخرین قیمت پژو، سمند، ساینا، شاهین، دنا و تارا (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر کار: مسکن، معیشت، اشتغال و دستمزد مهمترین دغدغه‌های جامعه کارگری است
سرخط خبرها

رفع موانع تولید برای زنان

  • کد خبر: ۶۷۳۹۲
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۷
رفع موانع تولید برای زنان
طاهره طهماسبی - مدیر کل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی
آغاز سالی جدید برای ایران با نام‌گذاری سال ۱۴۰۰ توسط رهبر انقلاب، راهی طولانی، اما نوید‌بخش برای تولید است. تأکیدی که رهبر انقلاب امسال نیز بر آن پافشاری کرده‌اند نشانگر اصرار جدی ایشان بر احیای تولید و گسترده شدن سفره تمام صاحبان کسب و کار در دنیاست. سال تولید، مانع زدایی و پشتیبانی از تولید که در ۳ بخش الهام‌بخش جدی هم به بدنه‌های دولتی است و هم تأکیدی برای رونق بخش خصوصی و همت نخبگان و کارآفرینان است.
 
هیچ فردی نمی‌تواند این واقعیت را کم‌رنگ کند که زنان ٥٠ درصد نیروی کار را تشکیل می‌دهند، ظرفیت بالقوه‌ای در عرصه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی ورود کرده و وظایف مهمی به عهده گرفته‌اند، نقش‌آفرینانی که قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بالایی دارند و بی‌شک می‌توانند در این عرصه‌ها رقابت خوبی با مردان داشته باشند.
 
در عرصه تولید، زنان به‌ویژه در کسب و کار‌های خانگی رشد چشمگیری داشته‌اند. امروزه مشاغل خانگی و خرد نقش بسیار زیادی در رفع معضل بیکاری ایفا می‌کنند و با دریافت تسهیلاتی اندک می‌توانند اشتغال گسترده‌ای در جامعه ایجاد کنند.

در سال‌های اخیر حمایت از مشاغل خانگی و خرد به یکی از سیاست‌های کشور‌های پیشرفته دنیا تبدیل شده است و برنامه‌ریزی جدی برای ورود دولت‌ها به آن‌ها در خوشه‌ها و شاخه‌های مختلف و متعدد صورت می‌گیرد.
قانون سامان‌دهی و حمایت از مشاغل خانگی در ایران در سال ۱۳۹۰ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد تا از طریق ارائه تسهیلات تا سقف یک میلیارد ریال به صورت قرض‌الحسنه با کارمزد ۴ درصد، این مشاغل خانگی و کارآفرینی شکل بگیرد.
 
با توجه به تأکید مقام معظم رهبری سیاست‌ها و برنامه‌های دستگاه‌ها هم باید به این سو گرایش پیدا کند، زیرا حمایت از مشاغل خانگی علاوه بر تحقق راهبرد‌های اقتصادی، دارای مزیت‌های اجتماعی مثبتی است که نباید به آن بی‌توجه بود.
اما راهکار‌هایی پیشنهادی برای رفع موانع تولید در حوزه تولیدات زنان وجود دارد که می‌تواند برای بخش‌های مختلف مؤثر باشد.

۱. تسهیل مقررات و نظام اداری در جهت افزایش تولید و صدور مجوز‌ها در یک فرایند زمانی کوتاه و متناسب با شرایط و هم‌افزایی دستگاه‌های متولی تولید از مهم‌ترین پیشنهاد‌ها در این بخش است.

۲. فعالیت و ورود دارندگان مشاغل خانگی به شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی برای فروش تولیدات این مشاغل از طریق فضای مجازی و ورود به تجارت الکترونیک به‌ویژه در این ایام که به دلیل شیوع بیماری کرونا محدودیت‌های زیادی ایجاد شده است.

۳. تقویت و ارتقای کیفی محصولات مشاغل خانگی با بسته‌بندی مناسب و دریافت کد بهداشتی.

۴. حمایت از متقاضیان در زمینه‌های تأمین آب، برق، گاز، بیمه افرد شاغل و مالیات در مشاغل خانگی و ارائه تخفیف‌های ویژه به کارآفرینان.

۵. ایجاد بستر‌های مناسب برای بازاریابی، برپایی و توسعه بازار‌ها و نمایشگاه‌ها و فروش محصولات و عرضه محصولات مشاغل خانگی در فروشگاه‌های تعاونی و زنجیره‌ای.

۶. اعمال نظارت بر ورود کالا‌های خارجی به‌ویژه مبارزه با قاچاق کالا که مشابه آن‌ها توسط تولیدکنندگان داخل تولید و ارائه می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->