تئاتر "un۱۲"، با داستان رنج کردها از رژیم بعث در مشهد به روی صحنه رفت آغاز پخش بین‌المللی «اَبله» | روایتی از زندگی یک دختر کوتاه قامت در خوابگاه! معرفی اعضای جدید هیئت‌مدیره انجمن صنفی تهیه‌کنندگان فیلم بلند مشهد فصل جدید «زخم کاری» چه زمانی پخش می‌شود؟ سرمایه ادبی ایران | درباره سیدعلی موسوی گرمارودی، شاعر، نویسنده و محقق به بهانه زادروزش فصل ایران باستان سریال «سلمان فارسی» کلید خورد لئوناردو دی‌کاپریو و جنیفر لارنس در فیلم جدید اسکورسیزی هم‌بازی می‌شوند نقدی به رئالیتی شو «اسکار» مهران مدیری آیا عکس جدید احسان علیخانی در فضای مجازی، واقعی است؟ + عکس برنامه‌های بزرگداشت سعدی اعلام شد | گردهمایی سعدی‌پژوهان در شیراز انتقاد کمدین کهنه کار به نسل کشی رژیم صهیونیستی نخل طلای افتخاری کن به استودیو جیبلی ژاپن اعطا می‌شود فیلم‌های سینمایی آخر هقته تلویزیون (۳۰ و ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان رضا رشیدپور: دیگر نمی‌خواهم مجری برنامه سرگرم‌کننده تلویزیونی باشم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنج‌شنبه ۳۰ فروردین۱۴۰۳
سرخط خبرها

کتابت نهج‌البلاغه در زندان در سال ۶۸۳ قمری + تصویر نسخه

  • کد خبر: ۷۵۲۴۸
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۴
کتابت نهج‌البلاغه در زندان در سال ۶۸۳ قمری + تصویر نسخه
سخنان و خطبه‌های امام‌ علی (ع) در سال ۴۰۰ قمری را سیدرضی در کتابی با عنوان «نهج‌البلاغه» گردآوری کرده است. یکی از نسخه‌های مهم نهج‌البلاغه را اندیشمند صاحب‌نام ایرانی، صفی‌الدین عبدالمؤمن بن ابی‌المفاخر یوسف بن فاخر ارموی، کتابت کرده است.

 به گزارش شهرآرانیوز - سخنان و خطبه‌های امام‌ علی (ع) در سال ۴۰۰ قمری را سیدرضی در کتابی با عنوان «نهج‌البلاغه» گردآوری کرده است. پیش از سیدرضی این سخنان در منابع قدیمی‌تر نیز ثبت و ضبط شده است. سیدرضی در این کتاب خطبه‌ها و سخنانی را نقل کرده که به جنبه فصاحت و بلاغت آن توجه شده است. پس از تألیف این کتاب اندیشمندان و عالمان همه مذاهب اسلامی به این اثر متوجه شدند. کاتبان در شهر‌های گوناگون تمدن اسلامی به کتابت این کتاب ارزشمند پرداختند و کم‌کم نسخه‌هایی از این اثر در شهر‌های مختلف اسلامی یافت شد.


یکی از نسخه‌های مهم نهج‌البلاغه را اندیشمند صاحب‌نام ایرانی، صفی‌الدین عبدالمؤمن بن ابی‌المفاخر یوسف بن فاخر ارموی، کتابت کرده است. صفی‌الدین را مؤسس مکتب منتظمیه و بانی موسیقی سیستماتیک و کلاسیک جهان اسلام می‌دانند. مکتب منتظمیه که جریانی نظری در موسیقی است، از نیمه دوم قرن هفتم ظهور یافت و او به‌عنوان مؤسس این مکتب، بنای موسیقی ایران را تجدید کرد. ارموی در کودکی به بغداد مهاجرت کرد و بیشتر عمرش را در آنجا گذراند.

 

کتابت نهج‌البلاغه در زندان در سال ۶۸۳ قمری + تصویر نسخه

 

قسمتی از این دوره در زمان خلافت عباسی بود و قسمت دیگرش پس از فتح بغداد به‌دست هلاکو و زیر سلطه مغولان بود. صفی‌الدین که در موسیقی و خوش‌نویسی بسیار توانا بود، در هر ۲ دوره صاحب جایگاه درباری بود. رابطه وی با خاندان جوینی در موفقیتش در زمان حکومت مغولان بر بغداد مؤثر بود، اما درنهایت با تزلزل جایگاه خاندان جوینی، حمایتش را از دست داد و درحالی‌که به‌دلیل بدهکاری به زندان افتاده بود، درگذشت.


براساس متنی که در آخر نسخه نوشته شده است، این نسخه نهج‌البلاغه را او در زندان کتابت کرده است. وی می‌نویسد: «حرره ... فی رمضان سنه ثلاث و ثمانین و ستماه محبوسا و نسال ا... الخلاص و اعتاق رقبته من الدیون و حقوق الناس.»

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->