اولین عرضه خودرو‌های برقی در روز‌های آینده انجام می‌شود (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) کاهش قیمت به بازار خودرو هم رسید + قیمت روز خودرو (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) مزد‌های پرداختی، به هیچ وجه کفاف تامین حداقل سبد معیشت کارگران را نمی‌دهد خودرو شاسی‌بلند چینی در بازار ایران، ۷۸۰ میلیون تومان شد + جدول با فروشندگان طلای با عیار پایین برخورد قانونی می‌شود بالاخره با تعطیلی پنجشنبه‌ها، حقوق کارگران چه می‌شود؟ صدور یک روزه گواهینامه رانندگی فقط با ۵۷۰ هزار تومان! + جزییات افتتاح پروژه عظیم تامین آب و برق سریلانکا با دانش مهندسان ایرانی + عکس دلار به کانال ۶۳ هزار تومان برگشت | روند نزولی قیمت طلا و دلار ادامه دارد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) کنسرسیوم چیست؟ + معروف‌ترین کنسرسیوم‌های ایران و جهان زندگی ۴۹ درصد ایرانیان روی پهنه‌های فرونشست است خوش‌شانسی سهام کوچک‌تر | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) لایحه اصلاح قانون کار به مجلس می‌رود | هزینه‌ها دلاری، مزد کارگر ریالی قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) بررسی وضعیت بازار اجاره‌مسکن در منطقه عبادی مشهد | وفور فایل‌های رهن کامل + جدول (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۴۵ درصد سهمیه تخم نوغان در خراسان رضوی توزیع شد ۱۴ هزار کارگر مشمول بیمه ساختمانی در انتظار سهمیه در خراسان رضوی خراسان‌رضوی در  فهرست استان‌های با کمترین نرخ بیکاری کشور | آیا تعطیلی پنج‌شنبه‌ها تأثیری بر حقوق کارگران دارد؟ قیمت انواع سکه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) | حباب سکه کاهشی شد قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (چهارشنبه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) نگاهی به ادعاهای اخیر درباره اعطای وام با کارت یارانه قیمت دنا پلاس اتومات بالا رفت؛ پژو ۲۰۷ ارزان شد+ جدول قیمت خودرو (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) رونق فروش لباس تاناکورا در مناطق برخوردار شهر مشهد | کاسبی با نداری مردم! تولید قراردادی دام راهی برای رسیدن به خودکفایی گوشت قرمز آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس طلا ارزان‌تر می‌شود | پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران از قیمت طلا و سکه کاهشی است (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا در مرغ‌داری‌ها به مرغ‌ها تریاک می‌دهند؟

  • کد خبر: ۸۳۲۹۸
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۴
آیا در مرغ‌داری‌ها به مرغ‌ها تریاک می‌دهند؟
پشت پرده یک شایعه و یک حادثه در بازار خوراکی‌ها که جنجال‌های وسیعی را به دنبال داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در روز‌های تعطیل دو ماجرا بازار خوراکی‌ها را به هم ریخت. خبر بعدتر در شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌های معتبر خارجی همراه با عکس یک مرغ کم بال و پر و خسته منتشر شد که مخاطب کاملا از تریاکی بودن بخش بزرگی از مرغ‌هایی که در ایران راهی کشتارگاه می‌شوند، مطمئن شود، اما گویا خبر خوراندن تریاک به مرغ‌ها کلا یک سوءتفاهم بود آن هم نه سوءتفاهمی جدید.

«مرغِ تریاکی» غذای لذیذی است که آشپز‌ها برای پختنش مقادیر معینی سیر و پیاز، عسل، سرکه، ادویه، سس سویا و... را با گوشت مرغ ترکیب می‌کنند و هیچ ربطی به تریاک ندارد. اما «مرغ با طعمِ تریاک» برچسب اخبار ضدو نقیضی است که به استفاده از تریاک در رژیم غذایی مرغ‌ها در بعضی واحد‌های مرغداری و چیزخور کردن مرغ‌ها مربوط می‌شود. جنجال از جایی شروع شد که مجری برنامه صبحگاهی اعلام کرد می‌خواهد خبر جالبی را به اطلاع هموطنان برساند با این تیتر: تست مثبت اعتیاد پس از صرف جوجه کباب!

در این خبر به نقل از علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی اعلام شده بود که اکثر مرغداران قبل از سر بریدن مرغ‌ها در آب آن‌ها تریاک می‌ریزند تا یبوست بگیرند و وزنشان زیاد شود. دلیل اینکه مردم در تهران و شهرستان‌ها بعد از مصرف مرغ احساس رخوت می‌کنند، به خاطر وجود تریاک در گوشت‌های تولیدی است. مجری در ادامه هم تاکید کرد که مدیرعامل اتحادیه مرغداران خراسان رضوی هم این خبر را تایید کرده و گفته که متاسفانه این اتفاق در بیشتر مرغداری‌ها می‌افتد.

بلافاصله این ویدئو شروع کرد به دست به دست شدن در حالی که کمتر کسی حواسش بود که دقیقا همین خبر به نقل از همین افراد دو سال پیش یعنی در بهمن سال ۹۸ یک بار سر و صدا کرده بود و همان موقع هم تکذیب شده بود. ضمن اینکه آقای رفیعی پور از اردیبهشت پارسال رئیس سازمان دامپزشکی نیست و جای خود را به علی‌صفر ماکنعلی داده، اما به هر حال دوباره سیل تکذیب‌ها راه افتاد.

رئیس هیات مدیره انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی اعلام کرد که اصلا چنین کاری منطقی نیست و اگر فرض را بر این بگیریم که در یک مرغداری ۱۰۰هزار مرغ وجود داشته باشد، در این صورت باید حجم زیادی تریاک تهیه و به مرغ‌ها خورانده شود که طبیعتا منطقی نیست. ضمن اینکه چقدر باید به یک مرغ تریاک داده شود که روی گوشتش تاثیر بگذارد و اصلا چطور ممکن است حالت‌های بعد از مصرف مواد مخدر با خوردن مرغی که تریاک وارد بدنش شده به خورنده منتقل شود و او را دچار رخوت کند یا تست اعتیاد را مثبت کند.

این ماجرا خیلی‌ها را یاد قائله خوراندن هورمون رشد به مرغ‌ها انداخت که هنوز هم ادامه دارد و عده‌ای که چندان هم کم نیستند، اعتقاد دارند مرغ‌های پرورش یافته در مرغداری‌ها «هورمونی» هستند. تازه بعضی از کسانی که از تکذیب‌ها قانع شدند و قبول کردند که اصلا چیزی تحت عنوان هورمون رشد وجود ندارد و سرعت بیشتر رشد در مرغ‌های صنعتی دلایل دیگری دارد، از مصرف آنتی بیوتیک برای مرغ‌های صنعتی شاکی هستند و دلیل بی‌علاقه بودنشان به خرید این مرغ‌ها را «آنتی بیوتیکی» بودن آن‌ها اعلام می‌کنند.

مخالفان آزار حیوانات هم نحوه پرورش مرغ‌ها را نامناسب می‌دانند و به روش‌هایی مثل تنظیم نور برای بیشتر غذا خوردن مرغ‌ها و کم بودن جای زندگی شان و... اعتراض می‌کنند. البته این دغدغه تکذیب نمی‌شود، اما تاثیر زیادی روی مصرف کننده عمده هم نمی‌گذارد، اما موارد قبلی هر بار که داغ می‌شود مدیران مرغداری‌ها و متخصص‌های پرورش صنعتی مرغ شروع می‌کنند به توضیح دادن که تمام روند‌ها تحت نظارت است و اگر یک مرغداری بدون نظارت فعالیت می‌کند موضوعات زیادی برای نگرانی از فعالیت آن وجود دارد، اما به هر حال تا وقتی نظارت وجود داشته باشد، رویه‌های متداول کیفیت مرغ را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند.

داستان انگور‌های مورددار

غیر از ماجرای مرغ‌های تریاکی یک اتفاق دیگر هم در بازار خوراکی‌ها افتاد؛ که این یکی نه قدیمی بود و نه تکذیب شد، بلکه به سرعت ویدئو‌های مبسوطی هم از آن به دست رسانه‌ها رسید و با این تیتر خبری شد: امحای ۲۵ هزار آب انگور شرابی در بازار میوه! خبر را خبرگزاری‌ها به صورت همزمان منتشر کردند و نوشتند که بعد از مدت‌ها نیروی انتظامی به بازار میوه و تره بار رفته تا به موضوعی که مدت‌هاست خبرنگاران بعضی از خبرگزاری‌ها سعی در رسانه‌ای کردنش دارند، رسیدگی کنند.

یعنی فعالیت بعضی از غرفه داران میادین میوه و تره بار در همکاری با کسانی که قصد تولید مشروبات الکلی دارند و بخشی از این پروسه را بعد از خرید انگور‌ها از غرفه داران در همان محل غرفه انجام می‌دهند و آب انگور‌ها را برای ادامه عملیات با خودشان می‌برند، اتفاقی که رسانه‌هایی مثل خبرگزاری مهر آن را نتیجه گران شدن مشروبات الکلی خارجی به دلیل افزایش قیمت دلار اعلام کرده‌اند.

در ویدئویی که از عملیات پلیس منتشر شده نیرو‌های انتظامی به فضای پشت غرفه‌ها رفته و نه تنها دستگاه‌های آب انگورگیری را ضبط می‌کنند بلکه بشکه‌های پلاستیکی که روی هم چیده شده را روی زمین می‌اندازند و آب انگور‌های داخل دبه‌های ۲۰ لیتری را داخل جوی آب خالی می‌کنند.

بعضی از غرفه داران به این کار اعتراض می‌کنند و بعضی‌ها هم با پلیس همکاری می‌کنند. اینطور که در خبر‌ها آمده چند نفر از غرفه‌داران هم در همین رابطه بازداشت شده اند. البته گویا اخیراً دادسرای امنیت اخلاقی به موضوع ورود کرده و دستورات ویژه‌ای به مرکز عملیات پاوا فاتب صادر کرده و از طریق رئیس اتحادیه میوه فروشان و حراست شهرداری به غرف هداران تذکر داده شده که بساط آب انگورگیری را جمع کنند و بعد از این ابلاغ ۷۰درصد غرفه‌ها عطای گرفتن آب انگور را به لقایش بخشیده اند، اما همچنان ۳۰درصد از غرفه داران به این کار ادامه می‌دادند که همین افراد در روز عملیات با برخورد مواجه شدند.

منبع: هفت صبح

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->