وزیر کشور در مشهد: طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است کابینه جنگ اسرائیل برای حمله احتمالی به رفح نشست برگزار کرد وزیر خارجه چین: صلح در منطقه با تحقق عدالت برای فلسطینی‌ها محقق می‌شود احمد وحیدی، وزیر کشور وارد مشهد شد (۶ اردیبهشت) اجرای نمایش «تمام نا تمام» در منطقه پدافند هوایی شمال شرق امام رضا (ع) عملیات «وعده صادق» و آینده نظم منطقه‌ای صهیونیست‌ها برای سومین روز متوالی به مسجدالاقصی یورش بردند یک خبرنگار دیگر فلسطینی در بمباران خانه‌اش در غزه به شهادت رسید همسر شهید سید مصطفی خمینی درگذشت (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) افکار عمومی جهان مصمم به متوقف‌کردن جنایات جنگی در نوار ‎غزه و کرانه باختری است تأکید فرمانده ارتش بر ضرورت تداوم هوشیاری و آمادگی مرکز فرماندهی و واپایش عملیات ارتش برای اقدام نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند سردار فدوی: عملیات وعده صادق، صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است آمریکا قانونی کردن شهرک سازی‌های اسرائیل را در کرانه باختری خطرناک خواند رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت سردرگمی و چالش جدید اسراییل مقابل حزب الله محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست + فیلم رئیسی: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند چین، خواهان پایان فاجعه انسانی در غزه شد
سرخط خبرها

حادثه قندوز و نگرانی‌ها از امنیت همسایه شرقی زیر سلطه طالبان

  • کد خبر: ۸۳۸۱۳
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۹
حادثه قندوز و نگرانی‌ها از امنیت همسایه شرقی زیر سلطه طالبان
حادثه تروریستی اخیر در ولایت قندوز افغانستان و هدف قراردادن شیعیانی که برای ادای نماز جمعه به مسجد سیدآباد رفته بودند نشان داد که امنیت افغانستان می‌تواند حتی با حضور طالبان شکننده باشد و این موضوع نگرانی‌های زیادی را به همراه داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حمله اخیر گروه ترورریستی داعش به مسجد سیدآباد منطقه خان آباد ولایت قندوز در شمال شرقی افغانستان که موجب کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر از شیعیان هنگام ادای نماز جمعه شد، این پرسش مهم را به وجود می‌آورد که آینده افغانستان در شرایط تسلط طالبان بر آن چه خواهد شد؟

آیا در آینده، این کشور جولانگاه گروه‌های تروریستی مانند داعش می‌شود یا آنکه طالبان عزم برقراری امنیت در افغانستان و همچنین توان اجرایی ساختن آن را خواهد داشت؟

طالبان در  معرض آزمونی بزرگ قرار دارد

رامین مهمان پرست، سخنگوی پیشین وزارت خارجه و کارشناس مسائل سیاست خارجی، درباره وضعیت کنونی افغانستان با توجه به حمله تروریستی اخیر داعش در این کشور به «مثلث آنلاین» گفت: طالبان با حضورش در افغانستان برخی مسئولیت‌ها و تعهدات را پذیرفته است. در نتیجه، طالبان باید جلو ناامنی و تندروی را بگیرد و دولتی فراگیر تشکیل دهد تا همه جریان‌ها و قومیت‌ها در آن جای داشته باشند. حمله تروریستی و جنایت بار اخیر داعش، طالبان را در معرض آزمونی بزرگ قرار داده است.

طالبان باید نشان دهد که چقدر توانایی برقراری امنیت در افغانستان را دارد و می‌تواند جلو حملات تروریستی علیه شیعیان را بگیرد یا خیر. همه آنچه در افغانستان در حال وقوع است، زیر ذره بین تمام کشور‌ها قرار دارد و اگر حضور داعش و اقدامات تروریستی این گروه جنایتکار در افغانستان ادامه داشته باشد، تصویری سراسر منفی از مدیریت طالبان در جهان منعکس می‌شود؛ بنابراین اکنون طالبان درمعرض آزمونی بزرگ قرار دارد.

وی گفت: بعید می‌دانم طالبان به صورت رسمی حضور داعش در افغانستان را به رسمیت بشناسند که اگر چنین کند، همه شعار‌های طالبان مبنی بر تغییر رویکرد گذشته اش زیر سؤال می‌رود. بسیار بعید است سهمی از افغانستان به داعش یا دیگر گروه‌های تروریستی داده شود، اما به هرصورت اکنون طالبان درمعرض آزمونی بزرگ در پیشگاه تمام کشور‌های جهان قرار دارد.

الگوی ناامنی در افغانستان جاری است

غلام حیدر ابراهیم بای سلامی، استاد دانشگاه تهران و تحلیلگر مسائل افغانستان، نیز در گفتگو با «ایسنا» با اشاره به حادثه انفجار اخیر قندوز افغانستان گفت: در منطقه غرب آسیا، به ویژه افغانستان که کشوری محاط در خشکی است، با پدیده بین المللی شبکه تروریسم مواجه هستیم. گروه‌هایی مانند داعش، صحابه، شبکه حقانی، جیش العدل و دیگر گروه‌های تروریستی، همگی یک مرکز اصلی دارند و برای دسترسی به اهداف خود به ایجاد رعب و وحشت متوسل می‌شوند. نبود سیستم امنیتی در کشور همسایه، این کشور را مستعد انواع خشونت‌ها کرده است.

در چهار دهه گذشته، سازمان اطلاعات ارتش پاکستان صحنه گردان اصلی این قضایا در افغانستان بوده و برای استقرار دولت طالبان و پرورش گروه‌های تروریستی نیز برنامه ریزی کرده است که از چنین اقداماتی اهداف خاصی را دنبال می‌کند. راهبرد اصلی پاکستان درقبال افغانستان، ایجاد ناامنی دائمی در این کشور است. بنا به همین دلایل است که خشونت‌ها در افغانستان کاهش پیدا نمی‌کند.

وی افزود: داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در افغانستان دنبال این هستند که به کشور‌هایی که تصور می‌کردند با روی کار آمدن طالبان، امنیت افغانستان و منطقه افزایش می‌یابد، هشدار دهند که تصور درستی ندارند. تا زمان استقرار یک دولت قوی در افغانستان که بتواند سازمان اطلاعاتی و امنیتی منظم و نیرومندی داشته باشد و گروه‌های تروریستی را از مبدأ تا مقصد رصد و کنترل کند، خشونت‌ها در افغانستان کاهش نخواهد یافت. دولت طالبان هنوز کامل شکل نگرفته و تاکنون نتوانسته است در داخل هماهنگی و همکاری اقشار مختلف را به خود جلب کند. از سوی دیگر، این جریان توان کسب مشروعیت حداقلی در خارج را نیز نداشته است.

طالبان به عنوان گروهی نظامی که کشوری به آنان تحویل داده شده است، اما آمادگی اداره آن را ندارد، در قالب یک دولت نیم بند و ناقص مستقر است که حتی تکلیف پرچم کشور و سرود ملی آن مشخص نیست. طالبان هنوز به عنوان دولتی که بتواند فعالیت رسمی طبق قوانین بین المللی در داخل و خارج از کشور انجام دهد، مشروعیت نیافته است؛ بنابراین باید امیدوار بود در آینده دولتی مقتدرتر از دولت کنونی در افغانستان مستقر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->