شلیک دلخراش مرد فراری به همسرش استطاعت ٩٨درصد زائران حج تمتع امسال مشخص شد کشف جسد دانشجوی دندان‌پزشکی بعد از یک هفته| دو مظنون بازداشت شدند یک کشته و ۶ مجروح بر اثر طوفان زاهدان(۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب کلوپ بازی‌های تصویری متخلف در مشهد دستگیری زورگیران دهه هشتادی قمه کش (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) کشف ۷۳ قطعه سکه تاریخی دوره اشکانیان از مسافر قطار (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد میانگین سن مادران و پدران ایرانی در تولد اولین فرزند چقدر است؟ سردار رادان: اصراری به انتقال خودرو‌های توقیفی با جرثقیل نداریم سارق ۴۶ کامپیوتر خودرو در مشهد به دام افتاد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان منتظر تعیین تکلیف افزایش حقوق خود هستند (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب ۱۱ واحد صنفی به‌دلیل فروش مواد مخدر و قرص‌های غیرمجاز در مشهد  آدمکشی جوان ۱۸ ساله به خاطر غرور جوانی در مشهد + عکس آنچه اخلاق عمومی را کارآمدتر می‌کند نگهداری درست پیاز و جلوگیری از جوانه زدن آن + روش‌هایی کاربردی برای جلوگیری از جوانه زدن سیر و پیاز اینترنت در روز‌های کنکور قطع نمی‌شود تاثیر شبکه‌های اجتماعی مجازی بر گرایش نوجوانان به مصرف دخانیات چقدر است؟ قطع انتقال محلی مالاریا در کشور تا سال ۱۴۰۴ | افزایش مالاریا در خراسان رضوی طی ۲ سال گذشته
سرخط خبرها

سپاس سروان!

  • کد خبر: ۸۹۴۶
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۱
سپاس سروان!
فیلم تذکر پلیس به یک راننده برای نریختن زباله، موردتوجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است
ایمان فروزان‌نیا - این روز‌ها هرکسی با یک موبایل در دستش به یک رسانه تبدیل شده است و کار‌های خوب و بد خیلی زود رسانه‌ای می‌شود. مثلا هرازگاهی فیلم‌هایی که مردم از رفتار پلیس گرفته‌اند، در فضای مجازی داغ می‌شود. ما هم در صفحه‌مان چندباری به این ویدئو‌ها پرداخته‌ایم؛ از فیلم بشین‌وپاشو دادن یک مامور پلیس راهور به چند جوان درکنار جاده بگیرید تا فیلم پلیسی که سر راه خروجی اتوبان ایستاده بود و نمی‌گذاشت خودرو‌ها بدون ایستادن در صف و باجا زدن، وارد خروجی شوند. حالا دوباره یک ویدئوی کوتاه از یک پلیس راهنمایی‌ورانندگی دارد در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود و داغ شده است. در این ویدئو مامور پلیس، راننده‌ای را که پشت چراغ‌قرمز از ماشینش ته‌سیگار به بیرون پرتاب کرده است، مجبور به برداشتن زباله از کف خیابان می‌کند؛ یک رفتار ساده که واکنش‌های مثبت زیادی را به‌دنبال داشته است.

اشتباه نکنید؛ اینجا ژاپن نیست
«اشتباه نکنید؛ اینجا ژاپن نیست و اون پلیس هم ژاپنى نیست. پلیس راهنمایی ورانندگی، راننده‌ای که ته‌سیگارش رو انداخته روی زمین، مجبور می‌کنه سیگارش رو برداره. امیدوارم چنین پلیس‌هایى تو این مملکت بیشتر بشن.» این‌ها را یکی از کاربران فضای مجازی در وصف این کلیپ نوشته بود. گروهی از کاربران از این پلیس تشکر کرده بودند. گروهی دیگر از این نوشته بودند که احتمالا آن راننده چندمتر جلوتر دوباره زباله‌اش را به بیرون پرت می‌کند و اصلاح این موضوع، نیازمند آموزش فرهنگی است. برخی هم نوشته بودند که چرا فیلم‌بردار خودش بین خطوط رانندگی نمی‌کند. متاسفانه پدیده زشت ریختن زباله و به‌خصوص ته‌سیگار از داخل خودرو به خیابان، زیاد در شهر به‌چشم می‌خورد. با اینکه کشیدن سیگار و انداختن زباله به بیرون از ماشین، تخلف از قانون محسوب می‌شود و جریمه دارد، هر روز افراد زیادی این کار را تکرار می‌کنند. شاید جریمه ۲۰ هزار تومانی کشیدن سیگار و مبلغ ۳۰ هزار تومانی برای انداختن زباله (ازجمله ته‌سیگار) به بیرون از ماشین، بازدارندگی کافی را ندارد، شاید هم نظارت و حضور پلیس کم است و موضوع کمبود و ضعف آموزش‌های فرهنگی هم که از قدیم بوده است و همچنان هست.

خودمان باید پلیس شویم
طبق آمار، در کشور ما حدود ۱۳ میلیون سیگاری در سنین و موقعیت‌های مختلف زندگی می‌کنند؛ کمی کمتر از یک‌پنجم جمعیت کشورمان. این یعنی رانندگان سیگاری هم تعدادشان کم نیست. اگر پلیس بخواهد تمام توانش را برای مقابله با کشیدن سیگار در ماشین و پرتاب پوکه آن به بیرون از خودرو بگذارد، احتمالا نتواند به هیچ تخلف رانندگی دیگری رسیدگی کند. تجربه کشور‌های دیگر نشان می‌دهد که حل این گونه رفتار‌های غلط، بیشتر از نظارت پلیس به نظارت عمومی نیاز دارد. تابه‌حال چندبار شاهد ریختن زباله به بیرون از ماشین بوده‌اید؟ احتمالا مثل من خیلی زیاد. چندبار به خودتان زحمت داده‌اید به کسی که این رفتار غلط را انجام می‌دهد، اعتراض کنید؟ چند وقت قبل ویدئویی از یک موتورسوار روس در فضای مجازی داغ شد. این موتورسوار پشت‌سر راننده‌هایی که از خودروشان زباله به بیرون می‌ریختند، راه می‌افتاد، زباله را از زمین برمی‌داشت و بعد کنار خودرو توقف می‌کرد و زباله را با نوارچسب به آینه‌بغل می‌چسباند. در برخی شهر‌های آلمان هم گروه‌های مردمی هستند که هروقت در خیابان تخلف رانندگی ببینند، برچسب مخصوصی را روی آن خودرو می‌چسبانند؛ برچسب‌هایی با مضمون «من بی‌فرهنگ هستم» یا «من به حقوق دیگران احترام نمی‌گذارم». این فشار عمومی و نگاه‌های مردم قطعا تاثیرش بیشتر از جریمه‌های
اندک است. حالا منظور این نیست که از فردا در خیابان راه بیفتیم و زباله‌ها را به ماشین‌ها بچسبانیم یا پرت کنیم داخل خودرو، ولی می‌توانیم از یک تذکر دوستانه، یک اخم، یک یادآوری شروع کنیم و از کنار چنین رفتار‌هایی به‌سادگی نگذریم. مسیر ارتقای فرهنگ از همین‌جا‌ها شروع می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->