ویدئو | اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی ( ٣٠ فروردین ١۴٠٣) | بارش باران در اوایل هفته آتی دو کارمند شرکت حفاظتی قتل مرد معتاد در مشهد را انکار کردند + عکس همه چیز درباره «چای»، اصیل‌ترین نوشیدنی ایرانی اعتبارات قطره‌چکانی، زخم‌های بخش درمانی مشهد را التیام نمی‌دهد | بودجه پروژه‌های بیمارستانی امسال فقط ۲۴۰ میلیارد تومان صید پرنده‌های شکاری در خراسان رضوی برای پول‌های عربی جاده‌های جنوبی خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) بارش باران در ۱۰ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان رکورد شکست (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) زلزله شدید، جنوب ژاپن را لرزاند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) تصویب برنامه جامع مقابله با گرد و غبار برای ۱۱ استان کشور (۲۹ فروردین) آیا از نشانه‌های هک شدن گوشی تلفن همراه خبر دارید؟ دعوا و جنجال بر سر فشار آب، به قتل پیرمرد ۶۰ ساله منجر شد تغییر شغل نیمی از پزشکان عمومی در ایران! وام ازدواج؛ تدبیر قانون برای حمایت از نهاد خانواده محکومیت ۴۹ میلیاردی برای عرضه کننده برنج تقلبی در مشهد افراد ناشناس به کارشناسان اورژانس اهواز حمله کردند (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) چگونه عروس هلندی را در هر سنی دستی کنیم؟ + عکس متهم به ۴۰ فقره سرقت در مشهد به دام افتاد (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم چندقلوزایی کشور در سال ۱۴۰۲ نحوه مشاهده و دریافت فیش حقوقی بازنشستگان
سرخط خبرها

چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسان

  • کد خبر: ۸۹۷۹۶
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۷
چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسان
سهام‌ها روز جمعه سقوط کردند و امیدها برای مهار ویروس کرونا کم‌رنگ شد، همان‌زمانی‌ که اصطلاح جدیدی وارد فرهنگ لغت همه‌گیری کرونا شد: «اومیکرون» (Omicron). اما دلیل این نامگذاری چه بوده است؟

شهرآرانیوز - سهام‌ها روز جمعه سقوط کردند و امید‌ها برای مهار ویروس کرونا کم‌رنگ شد، همان‌زمانی‌ که اصطلاح جدیدی وارد فرهنگ لغت همه‌گیری کرونا شد: «اومیکرون» Omicron. اما دلیل این نامگذاری چه بوده است؟

سیستم نامگذاری‌ای که سازمان بهداشت جهانی در ماه مه اعلام کرد، اطلاعات عمومی درباره انواع مختلف جهش‌های کرونا را آسان‌تر و کمتر گیج‌کننده می‌کند. برای مثال، گونه‌ای که در هند ظاهر شد با عنوان اصلی‌اش B.۱.۶۱۷.۲ شناخته نمی‌شود؛ بلکه به «دلتا»، چهارمین حرف الفبای یونانی، معروف است.

چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسانپس براساس نام‌گذاری‌های سازمان بهداشت جهانی اکنون هفت‌گونه مهم کرونا وجود دارد که هر کدامشان با یک حرف یونانی شناخته می‌شوند. گونه جدیدی که در آفریقای جنوبی کشف شده، از پانزدهمین حرف الفبای یونانی، یعنی اومیکرون، گرفته شده است.

البته برخی از گونه‌های دیگر کرونا با حروف یونانی به سطوح طبقه‌بندی سازمان بهداشت جهانی نمی‌رسند. این سازمان درست قبل از Omicron دو حرف الفبای یونانی را نادیده گرفت؛ "Nu" و "Xi". برخی گمانه‌زنی‌ها می‌گویند "Xi" در احترام به رئیس جمهور چین، شی‌ جین پینگ، برای نام یک گونه کرونا استفاده نشده است.

جاسارویچ، سخنگوی بهداشت جهانی، درباره این دو نام گفته است: Nu (نو) با کلمه New (جدید) اشتباه گرفته می‌شود و Xi (شی) هم چون نام خانوادگی رایجی است، کنار گذاشته شد.»

او در ادامه گفته است: «شیوه‌های سازمان برای نام‌گذاری بیماری‌ها مبتنی بر پرهیز از توهین به هر گروه فرهنگی، اجتماعی، ملی، منطقه‌ای، حرفه‌ای یا قومی است.»

چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسان
سازمان بهداشت جهانی. این سیستم نام‌گذاری را ساده و قابل‌دسترس انتخاب کرده است؛ برخلاف نام علمی بیماری‌ها که بیان و یادآوری آن‌ها دشوار است و مستعد گزارش نادرست هستند.

دکتر آنجلا راسموسن، ویروس‌شناس دانشگاه ساسکاچوان، گفته است که در سال جاری، قبل از اعلام سیستم نامگذاری یونانی، مصاحبه‌های زیادی با خبرنگاران انجام داد و به‌طور تصادفی متوجه شد که آن‌ها توضیحات گیج‌کننده‌ای درباره گونه‌های B.۱.۱.۷ و B.۱.۳۵۱ دارند.

این دو گونه در حال حاضر با نام «آلفا» -که در بریتانیا شایع شد- و «بتا» -که در آفریقای جنوبی ظهور کرد- شناخته می‌شوند.

دلیل دیگری هم وجود دارد که سازمان بهداشت جهانی برای نام‌گذاری گونه‌های کرونا از الفبای یونانی استفاده می‌کند: نامگذاری همه‌گیری‌ها براساس اجتماعی که ویروس در آنجا ظاهر می‌شد، ناعادلانه بود. آژانس، توصیف گونه‌های مختلف بیماری براساس مکانی که آن‌ گونه یا جهش در آنجا شناسایی شده‌است انگ‌زنی و تبعیض‌آمیز می‌داند.

دکتر راسموسن گفته است که روش نام‌گذاری ویروس‌ها براساس مناطق از نظر تاریخی گمراه‌کننده بوده است. برای مثال «ابولا» براساس نام رودخانه‌ای نامگذاری شده است که در واقع از محل ظهور ویروس بسیار دور است.

از زمان آغاز همه‌گیری سؤال بیشتر مردم این بود که «وقتی آنفولانزای اسپانیایی با یک نام جغرافیایی شناخته می‌شود، چرا ویروس جدید را کروناویروس ووهان نمی‌نامیم؟» دکتر راسموسن می‌گوید: «آنفولانزای اسپانیایی از اسپانیا نیامده است. ما نمی‌دانیم از کجا این ویروس پخش شده است، اما احتمال بسیار زیادی وجود دارد که از ایالات متحده بوده باشد.»

سازمان بهداشت جهانی. مقامات ملی و رسانه‌ها را تشویق می‌کند از نام‌های جدید استفاده کنند. این نام‌ها جایگزین نام‌های فنی و علمی گونه‌های کرونا نمی‌شوند که اطلاعات مهمی را به دانشمندان می‌دهند و همچنان در تحقیقات استفاده می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->