دستگیری متهم به ۲۰۰ فقره موبایل قاپی در مشهد مجازات افشای اسرار بیماران از طرف پزشک چیست؟ مرگ دلخراش خاله ۱۴ ساله به دست خواهرزاده ۵ ساله (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) شتر، عامل مصدومیت ۸ نفر در تصادف ۴ تریلی در جاده طبس - اصفهان سربازان امریه می توانند در آتش نشانی خدمت کنند وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی خواهد بود رئیس سازمان بهزیستی: هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست عجیب و غریب‌ترین سفارش‌ها برای عمل‌های زیبایی پشت پرده تیپ‌های عجیب و آویزهای غریب سر و صورت نوجوانان قتل و سوزاندن جسد پدر به دست دختر شیطان صفت کاهش ۱۰ درصدی مصدومان حوادث ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳ جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان اعلام شد پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه زلزله، مرزن آباد مازندران را لرزاند (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) کشف جسد جوان گم شده در بشکه اسید مرگ یک جوان در پی شلیک پلیس +اطلاعیه پلیس واریز وام ۳۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان کشوری + جزئیات (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶ هزار عدد قرص غیرمجاز از یک واحد صنفی در مشهد کشف شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) برخورد مرگبار تریلر با پراید در جاده نیشابور -فریمان (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) حقوق معوق معلمان خرید خدماتی و حق التدریس در اسرع وقت پرداخت شود
سرخط خبرها

دلایل ایجاد دندان نهفته چیست؟ +راه‌های درمان آن

  • کد خبر: ۹۴۷۹۶
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶
دلایل ایجاد دندان نهفته چیست؟ +راه‌های درمان آن
زمانی که دندانی نتواند به صورت کامل از لثه بیرون بیاید و داخل لثه پنهان باشد یا فقط قسمتی از آن رشد کند نهفتگی دندان رخ می‌دهد. در این حالت دندان در داخل لثه گیر می‌افتد و نمی‌تواند رشد خوبی داشته باشد و مشکلات زیادی را برای فرد به وجود می‌آورد.

به گزارش شهرآرانیوز، دندان نهفته، به دندانی گفته می‌شود که به علت کوچک بودن فک و کمبود فضا، نامتناسب بودن قوس دندانی، تراکم غیر طبیعی استخوان یا مزاحمت و اشغال فضا توسط دندان‌های مجاور، در زمان مناسب رشد نمی‌کند و معمولا روی آن با استخوان، بافت مخاطی یا هر دو پوشیده می‌شود.

شایع‌ترین دندان‌های نهفته به ترتیب عبارت است از: دندان‌های عقل، دندان‌های نیش بالا و دندان‌های آسیاب کوچک.

متخصصان توصیه می‌کنند که دندان‌های نهفته باید پس از تشخیص هر چه سریع‌تر خارج یا در صورت امکان از طریق روش‌های ارتودنسی به قوس دندانی هدایت شوند. با افزایش سن، جراحی دندان‌های نهفته دشوارتر  می‌شود و با عوارضی همراه خواهد بود.

در صورت امکان نداشتن هدایت دندان نهفته به جایگاه اصلی آن در قوس دندانی، خارج کردن آن ضروری است، زیرا می‌تواند موجب عفونت، ایجاد کیست، تومور، صدمه و بی‌نظمی در دندان‌های مجاور و خطر شکستگی استخوان فک در مواجهه با ضربات شود.

برای پیشگیری از نهفتگی دندان، تشخیص به موقع این اختلال و خارج کردن دندان نهفته باید به صورت منظم و از دوران کودکی تحت نظر دندان پزشک بود.

دلایل ایجاد دندان نهفته

در بعضی مواقع وارد شدن ضربه به فک کودکان باعث می‌شود دندان از لثه خارج نشود.

شکل ظاهری دندان در برخی شرایط باعث ایجاد دندان نهفته می‌شود. بزرگ بودن تاج دندان یا کج بودن دندان مانع خروج آن می‌شود.

کیست یا تومور در اطراف ریشه و تاج دندان باعث ایجاد نهفتگی در دندان می‌شود.

کوچک بودن فک

بزرگ بودن دندان نسبت به فک باعث ایجاد دندان نهفته در فک می‌شود.

عوارض دندان نهفته

۱- در صورت وجود دندان نهفته، استخوان فک دندان‌های اطراف آن تحلیل می‌رود و مقاومت آن کاهش می‌یابد.

۲- باعث بروز بیماری‌های لثه می‌شود.

۳- باعث ایجاد پوسیدگی دندان‌های اطراف آن می‌شود.

۴- در اثر فشاری که تاج دندان نهفته به ریشه دندان‌های اطراف خود وارد می‌کند موجب تحلیل ریشه می‌شود.

۵- یکی از مهم‌ترین مشکلات دندان نهفته این است که  باعث بروز تومور یا کیست در استخوان فک می‌شود.

۶- به دلیل کاهش مقاومت فک باعث ایجاد شکستگی در قسمت دندان نهفته می‌شود.

۷- باعث بروز نامنظمی در دندان‌ها می‌شود.

۸- مانع از پر کردن دندان‌های اطراف آن می‌شود.

منبع: خراسان 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->