ماهی‌ها پرواز می‌کنند! | افزایش قیمت‌ها این روز‌ها به گوشت آبزیان رسید

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ خیلی‌ها هستند که از همین روز‌های آغازین ماه آخر سال، به فکر سبزی پلوماهی شب عید هستند؛ اما آیا با این افزایش قیمت نوبتی محصولات که این مرتبه به سراغ آبزیان رفته و دودستی یقه انواع و اقسام ماهی‌های زیر دریا را چسبیده است، این آرزوی ساده، ممکن و محقق می‌شود؟

آیا امسال هم پدر و مادر‌هایی که یک سال تمام را با بالا و پایین‌های اقتصادی و مشغله‌های ذهنی مختلف سپری کرده اند، می‌توانند فرزندان و عزیزانشان را به صرف یک دورهمی ساده در شب سال نو و یک وعده سبزی پلو ماهی شب عید، به خانه شان دعوت کنند و ورود به سال جدید و قرن جدید را دور هم جشن بگیرند؟ بعید است قیمت سرسام آور ماهی این اجازه را به همه بدهد.

قیمت این محصول دریایی که همه کارشناس‌ها و متخصصان تغذیه، مدام دارند در برنامه‌های سلامت محور و نرم افزار‌های ترغیب به زندگی سالم، مردم را به خوردن آن دعوت می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند طی هفته، حداقل یکی دو مرتبه آن را در سبد غذایی خود جا بدهند، چنان بالا رفته که حالا بدون تعارف، وسع قشر عظیمی از مردم به تهیه آن نمی‌رسد؛ حتی برای تهیه ارزان‌ترین ماهی که قزل آلا باشد هم دیگر چندان تقاضایی وجود ندارد. تجارت نیوز در گزارشی که درباره همین موضوع کار کرده، از قول مسئول آبزیان اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی نوشته است؛ قدرت خرید مردم دیگر پاسخ گوی خرید گوشت ماهی نیست. وضعیت حتی جوری شده که در شهر‌های ساحلی شمال و جنوب و لب دریا هم ماهی با قیمت مناسب پیدا نمی‌شود.

مهرداد بازرگان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان هرمزگان، مدتی پیش گفته بود در شهر بندرعباس هم به دلیل قاچاق، ماهی کمیاب شده است. گزارش‌های این روز‌ها هم می‌گوید در بندرعباس قیمت شیرماهی به کیلویی ۱۲۰ هزار تومان رسیده است و دیگر ماهی‌های جنوب با قیمت ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

روزنامه هفت صبح هم در گزارشی که پیرامون این موضوع کار کرده، از قیمت‌های عجیب و غرییب انواع ماهی چنین گفته است: هر کیلو ماهی سالمون نروژی ۷۵۰هزار تومان قیمت دارد. قیمت هر کیلو ماهی سفید درسته ۳۲۵هزار تومان است. قیمت ماهی قزل آلا پرورشی هم که سال گذشته ۳۰هزار تومان بود حالا به ۷۰هزار تومان رسید. حالا علت چیست؟ مسئولان می‌گویند یکی از علت‌ها قاچاق این محصول است.

مسئول آبزیان اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی هم از عاملی می‌گوید که رد پایش در همه گرانی‌ها پیدا می‌شود، یعنی دلالان. او می‌گوید نفوذ این افراد به بازار اجازه نمی‌دهد هر قشری بتواند ماهی بخرد. به نظر پای دلار هم به میدان باز شده است؛ چون او گفته علاوه بر دلالان، افزایش قیمت دلار باعث بالارفتن نرخ خوراک آبزیان شد؛ بخش زیادی از خوراک آبزیان از برزیل وارد می‌شود و نوسان قیمت دلار در بالارفتن قیمت ماهی اثرگذار است. گروهی از فعالان بازار هم بی توجهی به عرضه ماهی به بازار داخلی را در این گرانی‌ها مؤثر می‌دانند. گرانی سرسام آوری که معلوم نیست در نوبت بعدی قرار است به کدام محصول برسد و دست مردم را از آن کوتاه کند.