آش سماق، پیش‌غذایی به سبک اصفهانی است+ طرز تهیه

مقدم | شهرآرانیوز؛ آش‌ها جزو غذا‌های اصیل و پرطرف‌دار ایرانی هستند که در هر منطقه بنا به ذائقه و سلیقه مردم، با مواد غذایی متفاوتی پخته می‌شوند. یکی از این آش‌ها آش سماق است که در هر منطقه با دستورالعمل مختلفی پخته می‌شود. ما امروز می‌خواهیم نوع اصفهانی آن را آموزش بدهیم. در ترکیب این آش از گوشت، سبزیجات و برنج استفاده می‌شود که غذایی بسیار کامل است به‌ویژه برای این روز‌های سرد سال که بیشتر خانواده‌ها درگیر بیماری کرونا هم هستند.

مناسب برای: ۸ نفر
زمان تهیه:۱۷۰ دقیقه

موادلازم برای تهیه آش سماق:

برنج نیمه: ۲۰۰ گرم
سماق خشک: ۵۰۰ گرم
گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم
سبزی آش: ۱۰۰۰ گرم
پیاز درشت: یک عدد
روغن: ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
نعناع داغ: به میزان لازم

روش تهیه آش سماق:

برنج را با کمی آب بپزید.

سبزی (تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعناع) را پس از پاک کردن، خوب بشویید، ریز خرد کنید و به برنج پخته اضافه کنید.

گوشت چرخ‌کرده را با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کنید و به صورت کوفته‌قلقلی‌های کوچک و به اندازه یک گردو درآورید.

کوفته‌قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید. سپس آن‌ها را درون آش بریزید تا خوب بپزند.

سماق را که از یک ساعت قبل در آب خیس کرده‌اید از صافی پارچه‌ای رد کنید و خوب فشار دهید تا آب قرمز خوش‌رنگی از آن به جا بماند.

عصاره سماق را به آش اضافه کنید.

پیاز را نگینی ریز کنید و با مقداری روغن تفت بدهید تا سبک و طلایی شود. نصف پیازداغ را به آش اضافه کنید و اجازه بدهید آش بپزد و خوب جا بیفتد.

آش را با پیازداغ و نعناع‌داغ تزیین کنید.

پیش‌غذایی به سبک اصفهانی | آش سماق