چرا حضور درناهای مهاجر در تایباد کاهش یافته است؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ یوسف اربابی در این باره اظهار کرد: عدم تامین حقابه رودخانه مرزی هریرود از سمت افغانستان به طرف ایران سبب نابودی زیستگاه پرندگان مهاجر در آبگیرهای دشت کاریز در مناطق مرزی تایباد شده است.

وی افزود: همین امر پای گرازان را به مزارع کشاورزی مرزنشینان باز کرده که علاوه بر ایجاد رعب و وحشت سبب تخریب مزارع و خسارت به کشاورزان شده است.

اربابی بیان کرد: دشت کاریز در شهرستان تایباد یکی از بهترین زیستگاه‌های پرندگان به ویژه پرندگان شکاری و تنها زیستگاه درنای خاکستری در شرق کشور است، امروز به دلایل تامین نشدن حقابه با کاهش مهاجرت مواجه بوده است. وقتی زیستگاه نابود شود، جمعیت پرندگان و تنوع زیستی کاهش پیدا می‌کند و در نهایت محیط زیست به چالش کشیده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تامین نشدن حقابه ایران از رودخانه هریرود، تغییرات اقلیمی، حضور دام، کاهش بارندگی، دخالت انسانی و شکار بی‌رویه از دیگر دلایل نابودی زیستگاه‌های حیات وحش به شمار می‌رود.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست تایباد گفت: گونه‌های پرندگان مهاجر در تایباد شامل درنای خاکستری، سیاه‌سینه، چنگر، اردک سرسبز، خوتکا، آبچلیک، حواصیل خاکستری، سنقر، عقاب صحرایی و هوبره است.

درناها پرندگانی بزرگ با پاها و گردن بلند، دم نسبتا کوتاه، بال‌های دراز و منقاری بلند و قطور هستند که ظاهری شبیه لک‌لک داشته و شاه‌پرهای ثانوی داخلی بال‌های آن‌ها بسیار بلند است به طوری که روی دم آن‌ها را می‌پوشاند، این پرندگان گردنی بلند و نوکی کوتاه و قوی دارد، پاهای آن نیز بلند و بسیار قوی است. طول بدن این پرنده به ۱۱۵ سانتیمتر و وزن آن به ۶ و نیم کیلوگرم می‌رسد و رنگ آن نیز خاکستری است که با عمری طولانی پرنده‌ای با تمایلات زندگی اجتماعی است و به صورت گروهی مهاجرت می‌کند.

منبع: ایسنا