اهمیت نقش حقوقی شورای اسلامی و شهرداری در توسعه مدیریت شهری

به گزارش شهرآرانیوز، احمدرضا یزدانی، تاکید می‌کند: تشکیل دیوان محاسبات شهری می‌تواند نقش موثری در تصمیم‌گیری‌های شهرداری‌ها ایفا و از بروز دوباره‌کاری پیشگیری کند. از طرف دیگر نیرو‌های حقوقی با توجه به حجم کاری که در شهرداری دارند نمی‌توانند تمام این امور را در برنامه کاری خود لحاظ کنند. در نتیجه این اتفاق می‌تواند به این موضوع نیز کمک کند.
نایب رییس شورای اسلامی شهر بجنورد، درآمد‌های پایدار شهرداری را یکی از معضلات شهرداری‌ها برمی‌شمارد و می‌گوید: در بعضی از شهر‌ها مانند شهر بجنورد روش‌های منطقی و منطبق بر قوانین و مقرراتی که در آن شهرداری به دنبال درآمد‌های پایدار باشد، کم است.
او ادامه می‌دهد: علاوه بر این از آنجایی که ایجاد درآمد‌های پایدار مدت زیادی زمان می‌برد، ممکن است شهرداری‌ها تمایلی به آن نداشته باشند. به همین دلیل برای این موضوع باید راهکاری اندیشیده شود.
یزدانی با اشاره به کمیسیون ماده ۵ توضیح می‌دهد: مطابق قانون تملک وتوافق برای املاکی که در محدوده شهر‌ها هستند با شهرداری‌ها است. گرچه گاهی در این زمینه تضاد وجود دارد که باید پیگیری شود و به سرانجام برسد.
او یادآور می‌شود: ایجاد دبیرخانه دائمی کمیسیون حقوقی در کلانشهر‌ها می‌تواند در سهولت پیگیری مسائل مربوط به موضوع حقوقی کمک کند. با این حال در یک سال گذشته کمیسیون‌های نظارت و پیگیری که در شورا‌ها وجود دارند نقش بسزایی در پیشگیری از بروز بعضی تخلفات و توجیه شدن مردم نسبت به قوانین و مقررات داشته‌اند.
یزدانی ادامه می‌دهد: به طور کلی کمیسیون‌های حقوقی، نظارت و پیگیری نقش مهمی در شورا‌ها دارند که اگر نقش خود را به خوبی ایفا کنند و در مورد موضوعات حقوقی و قانونی به مردم مشاوره و آگاهی دهند، می‌توانند در جهت افزایش اعتماد آن‌ها گام بردارند.