اختیارات ویژه برای صادارت انرژی

«در صورت واگذاری اختیارات لازم به استان می‌توان زیرساخت‌های تولید و صادرات برق به کشورهای همسایه را در خراسان‌رضوی فراهم کرد». شنیدن این جملات از سوی علیرضا رزم‌حسینی، استاندار خراسان‌رضوی، عادی شده است. او برای پیشبرد اهدافی که دارد، اختیارات ویژه می‎خواهد. رزم‌حسینی در زمانی که مسئولیت استانداری کرمان را برعهده داشت نیز به‌طور دقیق همین درخواست را داشت و به خواسته خود رسید و موفق هم شد. او این‌بار در خراسان‌رضوی و با ایده‌های اقتصادی روشن به دنبال افزایش اختیارات دستگاه‌های بومی است و این موضوع را در نشستی با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که روز گذشته در محل دفتر استاندار برگزار شد، عنوان کرده است.
وی با بیان اینکه افغانستان به انرژی‌هایی مانند برق نیاز دارد و می‌توان از این ظرفیت برای توسعه صادرات غیرنفتی کشور استفاده کرد، گفت: در صورت واگذاری اختیارات لازم به استان می‌توان زیرساخت‌های تولید و صادرات برق به کشورهای همسایه را در خراسان‌رضوی فراهم کرد. اعضای کمیسیون انرژی نیز موافقت خود را با این ایده اعلام کردند و بر ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه استحصال انرژی‌های تجدیدپذیر و ایجاد بسترهای لازم برای صادرات انرژی به کشورهای همسایه تأکید کردند.


انتقال آب از عمان بدون بودجه دولتی
به گزارش اداره کل روابط‌عمومی استانداری خراسان‌رضوی در این جلسه علیرضا رزم‌حسینی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌گرفته برای اجرای طرح انتقال آب از چابهار به شرق کشور گفت: از مجموع 750 میلیون مترمکعب ظرفیت این طرح، 250 میلیون مترمکعب سهم خراسان‌رضوی است و نیاز آبی استان را در چشم‌انداز بلندمدت تأمین خواهد کرد.
وی با بیان اینکه مطالعات پیوست اقتصادی طرح انتقال آب چابهار به شرق کشور در حال انجام است، اظهارکرد: طبق بررسی‌های اولیه، با کاشت زعفران در وسعت بالا از محل آب انتقالی، درآمد خوبی حاصل می‌شود که هزینه تمام‌شده آب شرب و کشاورزی را رایگان خواهد کرد.
استاندار خراسان‌رضوی خاطرنشان کرد: برای اجرای طرح انتقال آب از چابهار به خراسان‌رضوی حتی یک ریال از منابع دولتی استفاده نخواهد شد و شرکت سرمایه‌گذار پروژه همانند بسیاری از شرکت‌های دولتی و خصوصی از صندوق توسعه ملی تسهیلات دریافت می‌کند.


امان از دیوان‌سالاری بی‌خاصیت
رزم‌حسینی اظهار کرد: سالانه 2600 میلیارد تومان یارانه نقدی در استان خراسان‌رضوی پرداخت می‌شود که هیچ تأثیری در زندگی مردم ندارد و معتقدیم این مبلغ باید به بخش تولید تزریق شود.
وی افزود: مطمئن باشید اگر آمریکایی‌ها بدانند که ما بدون اتکا به منابع نفتی می‌توانیم اقتصاد کشور را اداره کنیم، ترامپ و امثال او در برابر ملت ایران زانو خواهند زد.
استاندار خراسان‌رضوی با بیان اینکه باید کشور را با شرکت‌های توسعه‌گرا ساخت نه با دولت دیوان‌سالار، تصریح کرد: خراسان‌رضوی 90 هزار میلیارد تومان سپرده بانکی دارد؛ درحالی‌که مجموع بودجه دستگاه‌های اجرایی در این استان حدود 600 میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: با اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی-فرهنگی در خراسان‌رضوی و واگذاری مسئولیت توسعه متوازن منطقه‌ای به معین‌های اقتصاد مقاومتی، یک نهاد مردمی شکل گرفته است که در آینده جایگزین دولت دیوان‌سالار خواهد شد.
رزم‌حسینی گفت: تمام دولت‌های پس از انقلاب اسلامی برای کاهش بوروکراسی‌های اداری وعده داده‌اند اما تا به امروز هیچ دولتی به انجام این مهم موفق نشده است؛ اگرچه باید اذعان کرد که حذف بوروکراسی‌های فرسوده امکان‌پذیر نیست اما معتقدیم می‌توان دولت دیوان‌سالار را بی‌خاصیت کرد.