مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد:
بازچرخانی شیرابه پسماند در مشهد با اولویت اجرا خواهد شد

به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل کریمیان افزود: روزانه حدود ۲ هزار تن پسماند در مشهد تولید می‌شود که حدود ۷۰ درصد آن مواد آلی است و بخشی از آن تبدیل به شیرابه می‌شود.

وی ادامه داد: با دفن غیربهداشتی پسماند، شیرابه به آب‌های زیرزمینی نفوذ می‌کند و منجر به آسیب‌رساندن به محیط‌زیست می‌شود.
کریمیان گفت: از این رو با هدف توسعه و بهسازی محل دفن پسماندهای کلانشهر مشهد در سال جاری با تشکیل کمیته تخصصی با همکاری متخصصان و مشاوران سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، کارشناسان و متخصصین دانشگاهی و همکاری موسسه همکاری‌های بین‌المللی ژاپن (جایکا) احداث بزرگترین لندفیل مهندسی بهداشتی دفن پسماند کشور در مشهد در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: ایجاد لندفیل‌های مهندسی بهداشتی دفن پسماند با توجه به روش‌های نوین به منظور جلوگیری از انتشار آلودگی و رعایت مباحث زیست محیطی، ضروری است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد ادامه داد: در این پروژه سیستم جمع‌آوری شیرابه از طریق لوله‌گذاری و شیب بندی محدوده با حجم خاکبرداری حدود ۳۰۰ هزار متر مکعب و احداث حوضچه جمع‌آوری شیرابه با حجم حدود ۴۰ هزار متر مکعب با اعتبار بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال اجرا می‌شود.

وی گفت: روش بازچرخانی شیرابه علاوه‌بر جلوگیری از آسیب‌رساندن به محیط زیست منجر به افزایش تولید بیوگاز می‌شود.
کریمیان افزود: فرایند اجرای این پروژه هم‌اکنون آغاز شده و با اجرای آن دفن مهندسی پسماند برای اولین بار در مشهد انجام می‌شود.
با توجه به اینکه پسماندهای خانگی به‌طور معمول زباله‌های‌تر هستند، در مراحل مختلف حجم قابل توجهی شیرابه تولید می‌کنند و شیرابه‌ها علاوه‌بر ایجاد بوی نامطبوع عامل اصلی آلودگی خاک و محیط‌زیست به شمار می‌روند.
به گفته کارشناسان در هر میلی‌گرم شیرابه پسماندهای آلوده، بیش از ۱۰۰ میلیون باکتری مضر وجود دارد که این میزان باکتری عامل انتقال بیش از ۱۱۸ نوع بیماری حاد می‌شود و سلامت انسان و محیط زیست را به شدت تهدید می‌کند.
همچنین براساس پژوهش‌های صورت گرفته، یک لیوان شیرابه قادر است یک درخت تناور را به طور کامل از ریشه بخشکاند.

منبع: ایرنا