سعیده آلابراهیم | شهرآرانیوز، بنابراین، خروجی نشست شورای هماهنگی ترافیک استان، تغییر ساعت فعالیت ادارات و مدارس بود تا دیگر شاهد تداخل در تقاضاهای سفر و در نتیجه ترافیک سرسامآور نباشیم. همین شد که یعقوبعلی نظری، استاندار خراسانرضوی، ساعت شروع به کار ادارات مشهد را از ۹ مهر تا پایان این ماه ساعت ۸ صبح، فعالیت بانکهای استان را ۶:۳۰، مدارس متوسطه را ۷ صبح و مدارس ابتدایی را ۷:۳۰ اعلام کرد.
شروع طرح چندان موفقیتآمیز نبود؛ موضوعی که دبیر شورای هماهنگی ترافیک استانداری نیز آن را تأیید کرده و گفته بود: در روزهای نخست اجرای طرح شاهد راهبندان بودیم که طبیعی بود، زیرا زمان لازم بود تا مردم با مسیرها آشنا شوند و البته دراینمیان برخی مدارس نیز از تغییر ساعت تبعیت نکردند. علی سمیعی، مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری مشهد، نیز از بینظمی ترافیکی شدید در هفته اول مهرماه امسال پس از گذشت دو سال کرونایی گفته و البته تغییر ساعت کاری را مثبت ارزیابی کرده بود.
در روز پایانی مهرماه این طرح بهمدت یکماه دیگر تمدید شد؛ طرحی که بهاعتقاد برخی شهروندان گره چندانی از ترافیک مشهد باز نکرده و از طرفی نارضایتی برخی کارمندان را از ساعت کاری جدید بهدنبال داشته است.
دبیر شورای هماهنگی ترافیک استانداری خراسانرضوی در گفتگو با شهرآرا درباره اثرگذاری این طرح گفت: برای بررسی علمی شاخصهای اثرگذاری این طرح نیازمند زمان بیشتری بودیم و به همین دلیل تمدید شد. نتیجه این بررسیها، پایان آبانماه مشخص میشود و آن زمان تصمیم میگیریم که طرح استمرار داشته باشد یا متوقف شود.
مهدی حسینی ادامه داد: گزارش سازمان ترافیک شهرداری مشهد و تأیید آن از سوی پلیس راهور حاکی از این است که وضعیت ترافیکی شهر نسبت به زمان شروع طرح بهبود یافته است.
وی درباره نارضایتی برخی شهروندان نیز بیان کرد: طبیعی است که اجرای چنین طرحی در شهری ۳ میلیوننفری مخالفانی هم داشته باشد، اما باید نفع عمومی را مدنظر قرار دهیم. بااینحال، هر دستگاهی میتواند با استانداری مکاتبه کند و پیشنهادهای خود را ارائه دهد.
«در صورتی که سرویس مدارس مانند دوره پیش از کرونا بهصورت مدون و یکپارچه فعالیت میکردند، سفر به مدارس بهصورت متمرکز انجام میشد، اما اکنون والدین دانشآموزان را جابهجا میکنند و همین موضوع شمار سفرها را افزایش میدهد. از سوی دیگر، این تغییر ساعت در برخی مدارس غیرانتفاعی بهدرستی اجرا نشده است.» این هم بخشی از صحبتهای رئیس پلیس راهور استان در گفتگو با شهرآراست که دلایل ترافیکی را که این روزها به چشم میآید، اینطور توضیح داده است.
سرهنگ علیاکبر غلامی بر این باور است که اگر این طرح اجرا نمیشد، مشکلات بیشتری را در حوزه ترافیکی شاهد بودیم. وی ادامه داد: در ساعات شروع و پایان ساعت کاری ادارات و مدارس، شاهد ترافیکی سنگینتر و حجیمتر هستیم، زیرا تقاضای رفتوآمد بیشتر است. بااینحال، ترافیک گرهخوردهای نداریم.
غلامی با تأکید بر اینکه اگر سرویس مدارس زودتر تعیینتکلیف شود، وضعیت ترافیکی بهتری خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: ترافیک مسئلهای اجتماعی است و همانطور که مدیریت شهری باید نقص در حوزه حملونقل عمومی را برطرف کند، از سوی دیگر، مردم نیز باید اقبال بیشتری به استفاده از این ناوگان نشان دهند.
ایمان فرهمندی، رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد، نیز در گفتگو با شهرآرا، استمرار این روند را در صورتی ممکن دانست که این کار در مجموع بهنفع شهر باشد و افزود: این مسئله باید بهصورت همهجانبه بررسی شود.
محمد شمآبادی، رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزشوپرورش استان، نیز در گفتگو با خبرنگارما، تبعیتنکردن برخی مدارس از ساعت مصوب را رد کرد و گفت: اگر برخی افراد معتقدند که برخی مدارس این ساعت را در برنامه خود ندارند، به ما اعلام کنند تا بررسی کنیم. آموزشوپرورش با تصمیم شورای ترافیک استان موافق است و به مدارس نیز تکلیف کرده است.