شهریاری: مصوبه مجلس برای عدم افزایش قیمت دارو اجرایی نشد| برخی شرکت‌های دارویی محصولات خود را دپو کردند

به گزارش شهرآرانیوز، حسینعلی شهریاری در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی نحوه مدیریت زنجیره تأمین و توزیع دارو و علل کمبود‌های اخیر در کشور  گفت: واقعی شدن قیمت دارو، انتقال یارانه به انتهای زنجیره و مردم، عدم افزایش پرداختی‌ها توسط بیماران، توسعه صادرات، جلوگیری از قاچاق، اصلاح الگوی مصرف و کاهش فروش آزاد دارو از جمله دلایل اجرای طرح مذکور بود.

نماینده مردم زاهدان در مجلس با اشاره به چالش‌های اجرای این طرح تصریح کرد: عدم تأمین به موقع منابع مالی توسط سازمان برنامه و بودجه و همچنین مجموعه‌های بیمه‌گر، عدم اطلاع‌رسانی و آموزش صحیح، عدم پیش‌بینی صندوق‌های بیمه‌گر نظیر شهرداری، صدا و سیما و ...، عدم تعیین تکلیف پزشکان و مراکز درمانی که با بیمه‌های پایه قرارداد ندارند، عدم تأمین نقدینگی صنعت دارو و ... از جمله مشکلات بر سر راه اجرای طرح مذکور بوده است.

وی تصریح کرد: در تاریخ ۶ مهر ۱۴۰۰ در خصوص کمبود دارو به ریاست جمهوری نامه‌ای ارائه شد و همچنین ۱۳ مورد مکاتبه با مسئولان مختلف از جمله سران قوا انجام شد؛ در این میان در جلسات ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز به طور مستمر درباره کمبود دارو نکاتی مطرح شد، اما بعد از ۴۳ سال برای اولین بار متأسفانه اتفاقی رخ داد که خیلی از دارو‌های معمولی و پیش پا افتاده با کمبود مواجه شد.

شهریاری با انتقاد از جابجایی ۴ مدیر در سازمان غذا و دارو طی مدت اخیر افزود: در این میان یک میلیارد دلار باید به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص پیدا می‌کرد که در شهریور ماه انجام شد، اما قرار بود ۵۰۰ میلیون دلار دیگر اختصاص یابد که متأسفانه سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی از نقدینگی لازم برخوردار نبودند که محل تأمین منابع یاد شده از محل تبصره ۱۴ بود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه امروزه شاهد فعالیت اسنپ در حوزه دارو هستیم، گفت: این‌ها زیر نظر وزارت صمت فعالیت می‌کنند و اگر دارویی پیدا نشود برای متقاضیان ارائه می‌کنند و چند برابر قیمت ناصر خسرو به فروش می‌رسانند که حتی در اصل بودن آن دارو‌ها نیز جای تأمل وجود دارد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی شرکت‌ها اقدام به دپوی محصولات خود کرده تا افزایش قیمت صورت گیرد و همچنین تولیدات خود را کاهش دادند تا افزایش قیمت صورت بگیرد، گفت: با این شرکت‌ها قوه قضائیه باید برخورد جدی انجام دهد. متأسفانه این اقدام موجب شد علیرغم اینکه نمی‌خواستیم ارز بیشتری در این حوزه تخصیص یابد، اما برای واردات این مهم انجام شد.

وی تصریح کرد: مجلس مصوبه‌ای داشت مبنی بر اینکه از جیب مردم برای تهیه دارو به نسبت شهریور ۱۴۰۰ افزایش صورت نگیرد، اما این مصوبه اجرایی نشده است، در واقع دولت توان اجرای این کار را نداشت لذا اکنون دچار چالش شده‌ایم.

شهریاری از اختلاف نظر در خصوص میزان دارو‌های موجود انتقاد کرد و خواستار ایجاد یک قرارگاه برای رفع مشکلات دارو و تجهیزات دارویی شد.