به گزارش شهرآرانیوز، شبکه خبری بلومبرگ به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که رهبران اتحادیه اروپا روز جمعه بار دیگر در دستیابی به توافق بر سر تعیین سقف قیمت نفت خام روسیه که از طریق دریا حمل میشود، شکست خوردند.
بر اساس این گزارش، بن بست همچنان ادامه دارد، زیرا اعضای اتحادیه اروپا بر سر اینکه حداکثر قیمت برای کاهش موثر درآمدهای نفتی مسکو چقدر باید پایین باشد، اختلاف نظر دارند.
چندین کشور، از جمله لهستان و کشورهای بالتیک، با پیشنهاد کمیسیون اروپا برای تعیین سقف بین ۶۵ تا ۷۰ دلار در هر بشکه مخالف هستند و ادعا میکنند که این پیشنهاد "بیش از حد سخاوتمندانه" است.
در حالی که لهستان سقف ۳۰ دلاری را پیشنهاد میکند، کشورهای عضو دارای صنایع بزرگ کشتیرانی مانند یونان و مالت اصرار دارند که این سقف نباید کمتر از ۷۰ دلار باشد.
به گفته منابع ناشناس، دیپلماتها خوشبین هستند که بتوانند به زودی توافق را نهایی کنند. بروکسل از زمانی که تحریمهای اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه قرار است از پنجم دسامبر اجرایی شود، تحت فشار است. بر اساس گزارش ها، احتمال بازنگری منظم قیمت به عنوان یک مصالحه بالقوه مطرح شده است.
در صورت تصویب، این اقدام همراه با گروه ۷ کشور اجرا میشود و شرکتهای غربی را از ارائه بیمه، حق العملکاری یا کمک مالی به کشتیهای حامل نفت خام روسیه منع میکند، مگر اینکه محموله کمتر از قیمت توافق شده خریداری شود.
هدف از تعیین سقف برای قیمت نفت روسیه این است که تولید این کشور در سطح قبل از تحریمها باقی بماند و درآمد نفتی این کشور کاهش یابد.
روسیه تهدید کرده است که صادرات نفت به کشورهایی که از این سقف قیمتی حمایت میکنند را متوقف خواهد کرد. این امر میتواند قیمت جهانی نفت را افزایش دهد، زیرا این کشور دومین صادرکننده بزرگ جهان است.