اختصاص ۲ شعبه بانکی در مشهد به فعالیت ارزی افغانستانی‌ها

به گزارش شهرآرانیوز؛ مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی گفت: ۲ شعبه بانک ملی مشهد برای فعالیت ارزی اتباع افغانستانی مقیم این کلانشهر اختصاص یافته است.

علی قاسمی افزود: یک شعبه بانک ملی در محله طلاب و دیگری در مرکز شهر مشهد خدمات ریالی و ارزی ویژه اتباع افغانستانی ارائه می دهد و کارکنان این دو شعبه در این خصوص آموزشهای لازم را فراگرفته اند.

وی گفت: راه اندازی خدمات ارزی مخصوص در این شعب با هدف تسهیل فعالیت تجار افغانستانی در مشهد و یکسان سازی رویه های بانکی برای ارائه خدمات به اتباع افغانستان صورت گرفته است.

مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: با هماهنگی های صورت گرفته در حال حاضر همه اتباع افغانستانی می توانند با مراجعه به دفاتر کفالت نسبت به اخذ کد ۱۲ رقمی یکتا برای فعالیتهای بانکی خود اقدام کنند.

قاسمی خاطر نشان کرد: با یکسان کردن رویه های اداری و بانکی، هم اکنون انجام فعالیت های اقتصادی توسط اتباع افغانستان با ارائه کد یکتا است که در بانکها به کد فراگیر شناخه می‌شود، صورت می گیرد.

وی گفت: اکنون بسیاری از فعالان اقتصادی از جمله صرافان افغانستانی مقیم مشهد اقدام به افتتاح حساب ارزی و ریالی در ۲ شعبه بانکی یاد شده کرده اند.

به گزارش ایرنا، هزار و ۶۰۰ شرکت متعلق به اتباع افغانستانی در مشهد برای فعالیت اقتصادی مجوز رسمی فعالیت دارند.

انجمن فعالان اقتصادی افغانستان در خراسان رضوی میزان دارایی تجار و شرکتهای افغانستانی فعال در استان را حدود یک میلیارد دلار اعلام کرده است.

برای اطلاع از فعالیت های اقتصادی افغانستانی های مقیم مشهد اینجا کلیک کنید.

براساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی هم اینک ۳۰ هزار مجوز شغلی با عنوان " کارت کار" برای دارندگان کارتهای آمایش در استان توزیع شده که بیش از ۹۵ درصد آنها مربوط به مشهد است.

تا پیش از تغییر حاکمیت در افغانستان و روی کار آمدن طالبان، استان هفت میلیون نفری خراسان رضوی میزبان ۳۲۰ هزار نفر از اتباع افغانستانی دارای مجوز، گذرنامه و کارت آمایش بود.

پس از اجرای طرح سرشماری شهروندان افغانستانی در بهار امسال، ۱۸۰ هزار نفر به تعداد مهاجران افغان مقیم استان خراسان رضوی افزوده شد و اکنون شمار مهاجران افغان دارای مدرک قانونی و ثبت نام شده در طرح جدید سرشماری اتباع به نیم میلیون نفر رسیده است که ۹۸ درصد این گروه در کلانشهر چهار میلیون نفری مشهد سکونت دارند.

منبع: ایرنا