سفارت‌های افغانستان بازداشت کودکان مهاجر افغانستانی را در پاکستان محکوم کرده‌اند

به گزارش شهرآرانیوز؛ سفارت‌ها و نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد که امروز شنبه (۱۰ دی) بیانیه‌ای را مننشر کرده اند از زندانی شدن کودکان افغانستان در پاکستان ابراز نگرانی کرده اند.
 
این بیانیه، پناهندگی را حق انسانی دانسته و گفته است که بر بنیاد کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان سازمان ملل متحد، دولت‌های عضو نمی‌توانند مهاجرانی را که به علت به خطر افتادن جان‌شان به‌گونه‌ی غیر قانونی وارد کشور دیگری می‌شوند، مجازات کنند.
 
سفارت‌ها و نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد گفته‌اند: «براساس دستورالعمل‌های کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل، کودکان صرف نظر از مهاجرت قانونی والدین‌شان، نباید به‌خاطر اهداف مرتبط با مهاجرت بازداشت شوند، این گونه بازداشت‌ها نقض آشکار حقوق کودکان است.»
 
در این بیانیه از کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان خواسته شده است تا به وضعیت مهاجران و کودکان زندانی افغانستان در پاکستان توجه ویژه کند.
 
گفتنی‌ است که حکومت پاکستان با وجود نگرانی‌های جهانی صدها مهاجر افغان به‌شمول زنان و کودکان را زندانی کرده است.

منبع: صدای افغان