سنت‌های روستایی باید احیا شود
مهدی بی باک

به گزارش شهرآرانیوز، بکایی، جانشین قرارگاه پیشرفت روستایی وزارت کشور، در مراسم گردهمایی ۲۵۰۰ دهیار استان خراسان رضوی در مشهد گفت: روستا‌ها جایگاه بسیار مهمی در ‌اقتصاد‌ و فرهنگ‌ کشور دارند. آنچه اهمیت دارد این است که در سال‌های گذشته باتوجه‌به سرمایه‌گذاری‌های زیاد، در توسعه همه‌جانبه روستا‌ها موفق نبودیم، زیرا روستا را فقط محل سکنا شناختیم.

وی افزود: درحالی‌که در تعریف روستا، یک واحد اجتماعی است که با استعداد‌های طبیعی خودش پیوند خورده است. در نتیجه اگر به آن بی‌توجه باشیم، همین اتفاق ادامه‌دار خواهد بود. سکونت و تولید را باید در همه طرح‌ها باهم ببینیم.

وی در ادامه با بیان اینکه قرار بوده دهیاری‌ها مسئولیت جامعی در موضوعات روستا داشته باشند، افزود: برای دهیار ۴۷ وظیفه مشخص شده است و الان ما فقط دهیار را در بعد عمرانی می‌شناسیم.

به گفته وی، دهیار در جایگاه خودش قرار نگرفته است و این مسئله باید بررسی شود. یکی از دغدغه‌های ما روستاست و در دولت برای روستا قرارگاهی تشکیل شده است. این قرارگاه برای وسعت‌بخشی به حضور مردم در تشکیلات رسمی دولت ایجاد شده است.

بکایی خاطرنشان کرد: واقعیت این است آن‌قدر مشکلات ناشی از رسیدگی‌نکردن به حوزه تولید و فرهنگ در روستا‌ها زیاد است که رفع آن‌ها بدون حضور مردم امکان‌پذیر نیست. در سال دوم تشکیل قرارگاه، فعالیت عملیاتی آغاز شده است. قانون باید به‌صورت کامل در رابطه با دهیاری‌های خودکفا اجرا شود.

جانشین قرارگاه پیشرفت روستایی وزارت کشور ادامه داد: به مسئله روستا نیز باید توجه ویژه شود. برای روستا مسئله تولید را حل نکردیم و ظرفیت‌های عظیمی داریم که باید زنده شود. یکی از مشکلات ما در روستا‌ها شکاف تولید است که باید برطرف شود.

بکایی با تأکید بر اینکه اولین کاری که باید در روستا انجام دهیم، این است که سند توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی را که در برنامه ششم آمده تکمیل کنیم، افزود: اگر ما در توسعه و اقتصاد به بالاترین درجه برسیم، اگر در حوزه فرهنگ کاری نکنیم، به این شکل است که هیچ‌کاری نکرده‌ایم. سنت‌های روستایی باید احیا شود. اولین دوره برای آموزش در قم برگزار شد.