وزیر دفاع: رشد ۸۰ درصدی ارزش تولید محصولات دفاعی در ۶ ماهه نخست امسال| تولید محصولات غیرنظامی ۲ برابر شد

به گزارش شهرآرانیوز، در راستای تحقق منویات فرماندهی معظم کل قوا دراجرای تصویب نامه هیئت وزیران در خصوص تشکیل کارگروه مشارکت‌های دفاعی و ملی، نخستین جلسه‌ی این کارگروه صبح امروز به ریاست امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و با حضور نمایندگان وزارتخانه ها، دستگاه‌ها و نهاد‌های کشوری و لشکری برگزار شد.

امیر سرتیپ آشتیانی در این جلسه با بیان اینکه توسعه همکاری‌های دو سویه بین بخش دفاعی و بخش ملی به ویژه در حوزه صنعت و فناوری یکی از رویکرد‌های اصلی وزارت دفاع و مورد تأکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری است، اظهار کرد: انتقال سرریز فناوری‌های دفاعی به کشور و نیز جذب فناور‌های تولید یافته توسط شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاه‌ها و نهاد تحقیقاتی به بخش دفاع در رفع نیاز‌های کشور به ویژه در حوزه‌های راهبردی و گلوگاهی از اهداف اصلی کارگروه مشارکت ملی و دفاعی است.

وزیر دفاع با بیان اینکه  بخش مهمی از توفیقات امروز صنعت دفاعی در نوآوری و جهش تولیدِ نشأت گرفته از همین رویکرد همکاری است گفت: در ۶ ماهه نخست سال جاری، تولید محصولات دفاعی به لحاظ ارزش ریالی ۸۰ درصد رشد داشته است و علاوه بر تأمین نیاز‌های دفاعی، تأمین نیاز‌های کشور و تولید محصولات غیر نظامی نیز حدودا دو برابر شده است.

امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه اراده وزارت دفاع بر تعمیق و گسترش همکاری‌ها با بخش‌های کشوری و صنعتی، دانش بنیان و خصوصی است با اشاره به تشکیل قرارگاه اقتصادی وزارت دفاع گفت: کارگروه مشارکت دفاعی-ملی نیز یکی از نهاد‌های مهم برای ایجاد درک مشترک، سیاست گذاری و هماهنگی بین دستگاه‌های مرتبط می‌باشد.

امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه لازمه موفقیت عملکرد کارگروه مشارکت‌های دفاعی و ملی یعنی دستیابی به یک مشارکت پایدار و جریان نظام‌مند، شکل‌گیری یکی اراده جمعی و چند جانبه است گفت: براساس اهداف این طرح و آنچه در مصوبه هیئت دولت هم آمده است، ظرفیت‌های صنعتی در حوزه‌های دو منظوره و راهبردی از الگوی همکاری دو جانبه کارفرما- پیمانکاری عبور کرده و به یک مشارکت راهبردی پایدار و چند جانبه می‌رسد.

گفتنی است در نخستین جلسه کارگروه مشارکت‌های ملی و دفاعی، آیین‌نامه داخلی کارگروه مشارکت‌های ملی و دفاعی به تصویب و بر الگوی مشارکت پایدار بین بخش دفاعی و بخش ملی در توسعه صنعتی و قابلیت‌های فناورانه در زنجیره‌های ارزش راهبردی و اولویت‌دار کشور نظیر میکروالکترونیک، حمل و نقل (خودرویی و ریلی، دریایی و هوایی)، نفت، گاز و پتروشیمی، امینیت غذایی، معادن و مواد پیشرفته، فناوری اطلاعات و سایبرو ..   توافق و تفاهم حاصل شد.

در این جلسه که به میزبانی وزارت دفاع برگزار شد، نمایندگان وزارتخانه‌های اقتصاد، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، راه و شهرسازی و همچنین نماینده معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، قرارگاه اقتصاد مقاومتی ستاد کل نیرو‌های مسلح، بنیاد مستضعفان، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) سپاه پاسداران و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) حضور داشتند.