استاد نظافت: تفاسیر رهبر معظم انقلاب، عالمانه، روان، کاربردی و کارگشاست

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این نشست که جمعی از علاقه‌مندان به مباحث تفسیری از حوزه و دانشگاه حضور داشتند، استاد نظافت توجه به قرآن را یکی از ویژگی‌های رهبر معظم انقلاب، از دوران نوجوانی تا امروز دانست و با اشاره به اُنس دائمی ایشان با قرآن، این اُنس را، انسی توام با تدبّر در مفاهیم عمیق قرآنی معرفی کرد.

وی محتوای تفاسیر رهبرانقلاب را عالمانه، روان، کاربردی و کارگشا خواند و تأکید کرد که حضور هم‌زمان این ویژگی‌ها در یک تفسیر، نیازمند تسلط، توانایی خاص و نگاهی ویژه به قرآن است.

استاد نظافت: تفاسیر رهبر معظم انقلاب، عالمانه، روان، کاربردی و کارگشاست

این استاد حوزه، توجه به آورنده قرآن را هم یک ضرورت و آن را بخشی از تحدّی (به مبارزه طلبیدن) این کتاب آسمانی دانست و گفت: وقتی قرآن از منکران می‌خواهد که سوره‌ای مانند قرآن بیاورند، باید آورنده آن هم صفت آورنده قرآن، یعنی «اُمّی» بودن را داشته باشد.

استاد نظافت، ضمن اشاره به توجه ویژه رهبر معظم انقلاب نسبت به قرآن‌کریم، تأکید کرد: ایشان از دوران نوجوانی و جوانی، با قرآن مأنوس بوده‌اند و این اُنس، اُنسِ همراه با تدبر عمیق و مکرر در آیات نورانی وحی بوده‌است.

استاد نظافت: تفاسیر رهبر معظم انقلاب، عالمانه، روان، کاربردی و کارگشاست

وی با اشاره به رویکرد حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در تفسیر آیه شریفه «إِنْ كُنْتُمْ فِي رَيْبٍ مِمَّا نَزَّلْنا عَلى‌ عَبْدِنا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ»(بقره-۲۳)، این آیه از قرآن را برای افرادی که به طور طبیعی دچار شک می‌شوند، اتمام حجت و برای منکران و معاندین، تحدّی دانست.

استاد نظافت در ادامه سخنانش، به مسئله اعجاز قرآن از جوانب گوناگون پرداخت و با اشاره به زندگی مرحوم ملاکاظم ساروقی، پیرمرد روستایی، بی‌سواد و نابینایی که در زمان مرجعیت آیت‌الله‌العظمی بروجردی، با عنایت اهل‌بیت(ع) حافظ قرآن شد، به این نکته اشاره کرد که اعجازهای قرآن و شواهدی برای اثبات آن را می‌توان در هر عصر و زمانی جست‌وجو کرد و به آن رسید. در پایان این جلسه، به پرسش‌های حاضران پاسخ داده‌شد.