۱۸۰۰ واحد صنفی طبخ کباب و رستوران مشهدی در حال ورشکست شدن است
سعید کریم پور

حسین امیریان در گفت‌وگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: بر اساس قانون نظام‌صنفی هر آشپزخانه و کباب‌فروشی باید فاکتور‌های خرید خود را به اتحادیه ارائه دهد تا اتحادیه با احتساب ۱۵ درصد سود، قیمت محصولاتش را تعیین کند. این در حالی است که چند سالی می‌شود که این قانون نقض می‌شود، چون کبابی‌ها با رستوران‌داران ادغام شده‌اند. اتاق اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، اما تاکید دارند که قیمت‌ها را باید انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان تعیین کند.

وی ادامه داد: البته ما روی این موضوع حساسیتی نداریم، اما سال گذشته که حقوق کارگر و همچنین هزینه‌های مربوط به انرژی افزایش زیادی یافت، از انجمن تقاضای تعیین نرخ جدید کردیم، ولی ۶ ماه طول کشید تا انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان نرخ جدید را ارائه کند. دلیل‌شان نیز این بود که قیمت‌ها را باید تنظیم بازار مشخص کند.

رئیس اتحادیه رستوران‌داران و کباب و حلیم‌پزان مشهد خاطرنشان کرد: نهایتا آذر امسال و پس از گذشت ۶ ماه نرخ‌های جدید به ما اعلام، ولی ۲۰ روز بعد گوشت گران شد. در حقیقت زمانی که نرخ‌ها به دست ما رسید، گوشت گوسفندی کیلویی ۲۵۰ هزار تومان بود، ولی الان قیمت آن به ۴۸۰ هزار تومان در هر کیلو رسیده است. چه کسی ضرر و زیان ما را پرداخت می‌کند؟

امیریان با بیان اینکه هنگامی که دامداران مشاهده کردند مسئولان به وعده‌های خویش بابت قیمت گوشت عمل نمی‌کنند، دام‌شان را نفروختند و قیمت گوشت به ۴۵۰ هزار تومان رسید، گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو گوشت مخصوص کباب برگ به ۷۴۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که زمانی که نرخ‌ها اعلام شد، قیمت این نوع از گوشت ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلو بود.

وی اضافه کرد: نمونه دیگر قیمت گوشت قلوه‌گاه است که پیش‌تر ۱۲۰ هزار تومان بابت هر کیلو بود، ولی هم‌اکنون قیمت آن برای کباب کوبیده به ۲۸۰ هزار تومان رسیده است.

رئیس اتحادیه رستوران‌داران و کباب و حلیم‌پزان مشهد تصریح کرد: از طرف دیگر علی‌رغم ارائه فاکتور مهر شده خرید گوشت از سوی واحد‌های صنفی، باز هم مسئولان تعزیرات نیز با واحد‌ها برخورد می‌کنند.

امیریان با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت قیمت گوشت مانند دلار شده و گوشت گوسفندی روزانه ۲۰ هزار تومان گران می‌شود، عنوان کرد: در شرایط کنونی تقاضای نرخ فایده‌ای هم ندارد، چون توان خرید مردم کاهش پیدا کرده است. البته ما مخالف گران‌تر شدن قیمت‌ها هستیم، چون اگر نرخ‌ها ارزان باشد، مشتری نیز بیشتر خواهد شد. دولت باید به واردکنندگان گوشت اجازه واردات بدهد و یا خود این کار را انجام دهد چرا که در حال حاضر دام مولد نداریم.