نرخ تورم کالاهای خوراکی در بهمن ماه اعلام شد
مسعود سلطانی

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس گزارش مرکز آمار بیشترین افزایش قیمت‌ها در سبد اقلام خوراکی در بهمن ماه امسال  نسبت به بهمن ماه سال گذشته مربوط به روغن است. روغن مایع با ۲۹۴ درصد و روغن نباتی جامد با ۲۸۲ درصد رشد قیمت نسبت به دی ماه سال گذشته بیشترین نرخ تورم نقطه‌ای را دارند.

رکورد شکنی پیاز

نکته عجیب درباره افزایش قیمت‌ها جا گرفتن فلفل دلمه‌ای در میان رکورد دارن رشد قیمت و تورم ماهانه است. بر اساس گزارش مرکز آمار، فلفل دلمه‌ای در بهمن ماه امسال نسبت به ماه قبل ۳۱ درصد افزایش قیمت داشته است. گوشت گوسفند با ۲۱ درصد رشد قیمت نیز رتبه پنجم بیشترین افزایش قیمت ماهانه را تجربه کرده است.

بر اساس این گزارش در بهمن ماه امسال پیاز با ۲۲۲ درصد و سس مایونز نیز با ۱۰۵ درصد تورم نقطه‌ای رتبه سوم و چهارم بیشترین رشد قیمت سالانه را تجربه کرده اند.

میزان افزایش قیمت کالاهای اساسی

در بهمن ماه ١٤٠١ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور بشرح زیر است:

نان و غلات:

در این گروه، اقلام " برنج خارجی درجه یک " با ٥,٢ درصد و " رشته آش " با ٣.٢ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها:

در این گروه، اقلام " گوشت گوسفند " با ٢١,٨ درصد ،" گوشت گاو یا گوساله"  با ١٣.٢ درصد ،" ماهی قزل آلا"  با ١٢.٢ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن:

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به " شیر خشک" با ١,٣ درصد و " دوغ پاستوریزه " با ٠.٨ درصد می باشد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به " تخم مرغ ماشینی " با ١.٩- درصد و "شیر پاستوریزه" با ٠.١- درصد   بوده است.

ميوه و خشكبار:

در این گروه، بیش‌ترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به " انار " با ١٧,٠ درصد ،" موز " با ١١.٩ درصد ، " هندوانه" با ٧.٢ و "پسته" با ٦.٩ درصد می‌­باشد.

سبزيجات و حبوبات:

در این گروه، بیش‌ترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به" فلفل دلمه ای "  با ٣١,١ درصد، " بادمجان" با ٢٦.٢ درصد ، " خیار" با ٢٣.٧ درصد و " پیاز "  با ٢٢.٥ درصد می­‌باشد.

قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها:

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به " نوشابه گازدار " با ٥,٧ درصد و " چای خارجی بسته ای" با ١.٦ درصد می­‌باشد.