اجرای طرح «پزشکی خانواده» از اولویت‌های نظام سلامت است

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید‌جواد حسینی ‌امروز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه، در حاشیه نشست خبری هفته سلامت در جمع خبرنگاران گفت: پزشک خانواده به‌ویژه در شهر‌های بیش از ۲۰ هزار نفر جمعیت، اولویت امسال است؛ به‌گونه‌ای که ۲۶ پروژه در این حوزه در سال جاری آغاز شده است.

وی ادامه داد: جوانی جمعیت، دومین طرح در حوزه نظام سلامت است. براساس شاخص‌های رسمی، نرخ باروری ۲.۵‌درصد نماد باروری بالا، ۲.۱ متوسط و کمتر از ۲‌درصد هم شاخص باروری ضعیف است و خراسان رضوی اکنون شاخص باروری ۲.۱ و مشهد شاخص ۱.۶‌درصدی دارد که شرایط مساعدی محسوب نمی‌شود. در ۳ شهر درگز، قوچان و کلات اوضاع به‌مراتب ضعیف‌تر و شاخص ۱.۴ داریم که اصلا مناسب نیست.

حسینی اظهار کرد: در حوزه تحت نظارت دانشگاه، ۱۵ تا ۲۰‌درصد زوج‌ها نابارور هستند و دانشگاه در قبال آن‌ها موظف است. از ۵ مؤلفه ازدواج، فرزندآوری، باروری، سقط و طلاق، ۲ مؤلفه باروری و سقط با ماست که تأکید فراوانی بر آن داریم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به غربالگری‌های انجام‌شده در سال گذشته، بیان کرد: ۱۲.۴درصد از افراد بالای ۳۰ سال مبتلا به دیابت و ۳۰درصد نیز مبتلا به فشار خون هستند و در این راستا، ۳۰ هزار مورد پیگیری و غربالگری شکل گرفته است. همچنین از ۸۵ هزار نوزاد، آزمایش نمونه خون پاشنه پا گرفته‌ایم که ۴۰۰ مورد برای غربالگری دیابت و فشار خون شناسایی شده‌اند.

وی درباره آسیب‌های هاری در نظام سلامت توضیح داد: در سال گذشته، ۳هزار مورد حیوان‌گزیدگی داشتیم که ۹۰درصد سگ، ۷درصد گربه و ۳درصد سایر حیوانات و جانوران بوده‌اند. در این راستا، ۶۶ هزار واکسن هاری به میزان ۲۲۸ دوز تزریق شده است و ۳ هزار و ۳۰۰ سرم هاری استفاده شده است.

حسینی ادامه داد: در مسئله غربالگری سرطان پستان، ۲۶۰ هزار مورد غربالگری بانوان ۳۰ تا ۶۹ سال صورت گرفته است.