آیا آب در مشهد جیره بندی می‌شود؟ | ۹۷ درصد حوزه دشت مشهد دچار خشکسالی است
طنین همتی

حسین اسماعیلیان در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به بحران کم‌آبی در مشهد در تابستان پیش‌رو گفت: متأسفانه ۵۰ روز از فصل بهار سپری شد و با گذشت ۷ ماه از سال آبی (مهر تا شهریور ماه) ما با بحران شدید کم‌بارشی مواجه می‌شویم، به‌طوری‌که بیش از ۹۷‌درصد حوزه دشت مشهد دچار خشکسالی است و به‌نوعی در وضعیت خشکسالی بسیار شدید قرار داریم.

مدیر شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: کم‌بارشی علاوه بر اینکه افت سفره‌های زیر‌زمینی را به‌دنبال دارد، اثر مستقیم‌تر آن ‌روی ذخایر سد‌هاست. تا بارندگی مناسبی‌ نشود و رودخانه آبی جاری نشود، آبی در پشت مخزن سد وجود ندارد.

وی افزود: بارندگی اخیر ‌در ایجاد روانابی که منجر به ذخیر در سد‌ها شود، بسیار اندک بود. متأسفانه همچنان وضعیت سدهایمان‌ خوبی نیست و به طور متوسط ۱۳‌درصد ذخیره آب دارند که عدد خوبی نیست.

این مسئول تصریح کرد: با توجه به شرایط خاص کم‌بارشی و خشکسالی که امسال در پیش داریم، صرفه‌جویی آب از همین لحظه باید صورت بگیرد و حتی مصرفمان را به نصف باید کاهش دهیم تا تابستان ۱۴۰۲ را بدون جیره‌بندی و محدودیت سپری کنیم.

اسماعیلیان با اشاره به اینکه سال گذشته مردم نشان دادند می‌توان‌ با صرفه‌جویی بحران آب را پشت‌سر گذاشت، تأکید کرد: با وجود اینکه سال گذشته‌ ورود زائر‌ به مشهد را داشتیم و رشد آب شرب افزایش پیدا کرد، صرفه‌جویی در بخش خانگی کمک کرد و در مجموع حدود ۷‌درصد شاهد کاهش مصرف آب در سال گذشته بودیم.

وی اذعان کرد: مسلما بحث جیره‌بندی یک نسخه مطلوب برای رفع مشکل نیست. با توجه به اینکه آب قابلیت ذخیره دارد، در شرایط جیره‌بندی حتی ممکن است مصرف را هم افزایش دهد؛ بنابراین جیره‌بندی یک خط قرمز است که هم ما به‌عنوان متولی دستگاهی و هم مردم باید تلاش کنیم به این نقطه نرسیم‌ و شرایط خاص تابستان امسال را پشت‌سر بگذاریم.