رونمایی از سند ملی زیارت تا پایان شهریور ۱۴۰۲
رضا میرزاده

به گزارش شهرآرانیوز، «عبدالحمید طالبی» در حاشیه نشست خبری اعلام برنامه های ویژه آستان قدس رضوی در دهه کرامت اظهار کرد: سال ۱۴۰۰ که اجلاسیه اعتاب مقدسه به میزبانی حرم عبدالعظیم حسنی برگزار شد، تدوین «سند ملی زیارت» به تصویب رسید. پس از آن، نامه ای در این زمینه به ریاست جمهوری نوشته شد که مورد تایید قرار گرفت و مقرر شد که کار با کمک سایر اعتاب مقدسه انجام شود و از ظرفیت دستگاه های دولتی نیز استفاده شود.

وی افزود: بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی مسئولیت این کار را عهده دار شد و کارگروه تدوین زیارت با حضور معاون فرهنگی اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی، رئیس پژوهشکده زیارت دانشگاه ها و روسای دانشگاه ها شکل گرفت. پیش نویس و طرح کار تهیه شد و پس از نشست با دبیر وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی، نقشه راه سند تهیه شد. این نقشه راه در جلسه شورای عالی فرهنگی و هیات امنای آستان قدس رضوی ارائه شد و در نهایت با تشکیل یک شورای علمی، سند در حال تدوین است.

طالبی خاطرنشان کرد: از جمله خصوصیت های سند ملی زیارت این است که همه ساحت های مربوط زیارت را در بر می گیرد و در آن به جنبه های مختلف زیارت اعم از جنبه های معرفتی، ایاب و ذهاب، اقامت و ... توجه می شود.

وی ادامه داد: در مورد برنامه هفتم نیز کاری صورت داده ایم و امیدواریم یک حکم در برنامه هفتم توسعه در ارتباط با اهمیت و ضرورت زیارت صادر شود. اجرایی شدن موضوع تدوین سند ملی زیارت و صدور حکم در برنامه هفتم توسعه، منجر به اهتمام بیشتر بخش های اجرایی، فرهنگی، علمی و خدماتی نسبت به امر زیارت در سطح کشور می شود.