فیروز نادری، دانشمند ایرانی ناسا، کیست؟ + بیوگرافی

به گزارش شهرآرانیوز - در اطلاعیه‌ای که در صفحه فیسبوک آقای نادری همراه با عکسی از او روی تخت بیمارستان منتشر شده، آمده است که او در پی افت ناگهانی ضربان قلب از حال رفته و به دلیل برخورد سرش به دیوار و جابجایی مهره گردن، نخاعش آسیب دیده است و این موضوع باعث شده از گردن به پایین فلج شود.

فیروز نادری، دانشمند ایرانی، کیست؟ + بیوگرافی

وی در صفحه فیسبوک خود با انتشار عکسی نوشته است:

«زندگی غیر قابل پیش‌بینی است. ضربان قلبم به صورت ناگهانی کم شد که باعث شد بیهوش شوم و سرم به دیوار بخورد و یکی از مهره‌های گردنم به کانال عصبی وارد شده و موجب فلج کامل از گردن به پایین شد.

جراحی روی گردنم روز دوشنبه (اول خرداد) انجام شد. دوران نقاهت سخت و طولانی ۴ تا ۵ ماهه پیش رو دارم که تنها با حمایت دوستان و محبت خانواده‌ام امکان‌پذیر می‌شود.

من برای چند ماه در فضای مجازی نخواهم بود. وقتی بهتر شوم، پیش شما بازمی‌گردم. هر از گاهی خانواده‌ام پست می‌گذارند. من این یادداشت را به این دلیل منتشر می‌کنم که برخی شایعات غیرمستند در حال پخش شدن است.»

فیروز نادری کیست و چه افتخاراتی دارد؟

فیروز نادری (زادهٔ ۵ فروردین ۱۳۲۵) معاون پیشین مدیرکل تنظیم راهبرد‌های آزمایشگاه پیش‌رانش جت در ناسا و مدیرکل اکتشافات منظومهٔ شمسی (از ۱۵ اوت ۲۰۱۱) بوده‌ است. او در فوریه سال ۲۰۱۶ بازنشسته شده‌ است. وی هم‌اکنون در سمت مشاور مدیریت در ناسا و به عنوان یک سخنران عمومی فعالیت می‌کند.

نادری دوره کارشناسی خود را در دانشگاه ایالتی آیووا و کارشناسی ارشد و دکترای خود را در سال‌های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به اتمام رساند. او پس از پایان تحصیل به ایران بازگشت و ضمن گذراندن خدمت سربازی، مدتی در مرکز سنجش از دور ایران فعالیت کرد.

شهرت نادری بیشتر به خاطر ۲ کاوشگر مریخ یعنی «روح» و «فرصت» است که با مدیریت او اطلاعات زیادی از جمله امید بیشتر به وجود حیات در مریخ را به بشر داد. وی فروردین ۱۳۷۹ در شرایطی که چندین مأموریت متوالی سازمان فضایی ناسا در پرتاب فضاپیما به سوی مریخ با شکست مواجه شده بود، به مدیریت برنامه‌های اکتشافات مریخ منصوب شد و توانست در طی ۴ سال، ۳ مأموریت مهم از جمله پرتاب ۲ کاوشگر مریخ‌نورد «روح» و «فرصت» را با موفقیت به انجام رساند.

جوایز و افتخارات

همکار از مؤسسهٔ هوانوردی و فضانوردی آمریکا (AIAA)
دریافت جایزهٔ دوم ویلیام راندولف لاولیس از جامعهٔ فضانوردی آمریکا (۲۰۱۰)
دریافت مدال افتخارِ جزیرهٔ اِلیس (۲۰۰۵) برندهٔ جایزهٔ لیبرال (۲۰۰۴)
مدال رهبری برجستهٔ ناسا مدال خدمات برجستهٔ ناسا پس از ۳۶ سال، در فوریه ۲۰۱۶ ناسا به افتخار تلاش‌های فیروز نادری سیارک ۱۹۸۹-EL۱ منظومهٔ شمسی را به افتخار وی "نادری-۵۵۱۵" نام‌گذاری کرد.

منابع: ایسنا؛ ویکی پدیا


در ادامه حتما ببینید

پرتاب موفق اسپیس‌ایکس برای رساندن اولین زن فضانورد عربستانی و سه فضانورد دیگر به ایستگاه فضایی + ویدئو

ناسا شرکت جف بزوس را برای ساخت فرودگر فضاپیمای مأموریت «سفر به ماه» انتخاب کرد