افزایش شدید بیماری «کبد چرب» در خراسان رضوی | هر بیماری پوستی، مربوط به کبد چرب نیست

دکتر علی اکبر پوراکبر در حاشیه نشست خبری هفته سلامت گوارش به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: متأسفانه تغییر سبک زندگی و افزایش بی‌رویه غذا‌های غیرسالم و البته چاقی، سبب افزایش بیماری کبد چرب شده است.

وی ادامه داد: این بیماری ارتباط مستقیمی با تغییرات پوستی ندارد و بیماران به‌اشتباه فرض می‌کنند هرگونه تغییر در بافت پوستی مانند دانه‌های ریز پوستی، سیاهی دور چشم یا رنگ زرد، علائم کبد چرب است.

پوراکبر یادآور شد: کاهش وزن و تغییر سبک غذایی دو عامل مهم درمان کبد چرب است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: کم‌تحرکی، عامل دیگر بروز کبد چرب است که عموما در دوره همه‌گیری کرونا رخ می‌داد.

وی با اشاره به یک مطالعه علمی درباره شرایط نگهداری از غذا خاطرنشان کرد: در یکی از سمینار‌های تخصصی بیماری‌های گوارشی، مطالعه‌ای انجام شد که نشان می‌داد عمده سرطان‌های دستگاه گوارش، در مناطقی رخ می‌دهد که امکان نگهداری مواد غذایی در وسایل سرمایشی مانند یخچال و فریزر را ندارند و در این حالت، رسوب انواع باکتری، قارچ و... درون مواد غذایی مصرفی زیاد است.

کولیت عصبی شایع‌تر از کولیت التهابی

دکتر پوراکبر در ادامه به شیوع بیماری «کولیت» اشاره کرد و توضیح داد: بیماری کولیت در زمره بیماری‌های شایع جامعه است که به دو دسته کولیت‌های عصبی و التهابی تقسیم می‌شود.

وی ادامه داد: جامعه بیشتر درگیر کولیت‌های عصبی به‌ویژه در دستگاه گوارشی روده و معده است.

پوراکبر افزود: تغییرات در مزاج، نفخ و التهاب شکم، متداول‌ترین عوارض کولیت عصبی هستند که البته در کوتاه‌مدت و حتی بدون تجویز دارو قابل درمان هستند.

دبیر انجمن گوارش و کبد خراسان رضوی تأکید کرد: تغییر سبک غذا، استراحت کافی و دوری از استرس، مهم‌ترین راهکار‌های درمان بدون دارو در کولیت عصبی هستند.

وی مسائل هورمونی و سن را نیز از عوامل تشدید‌کننده کولیت دانست و متذکر شد: مصرف بی‌رویه حبوبات، سبزیجات، نوشابه و برخی مواد غذایی با قند زیاد به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود و با توجه به دو عامل یاد‌شده، استفاده زیاد از این مواد غذایی مضر است.