ویدئو | اولین ربات انسان‌نمایی که برای مقابله با کمبود نیروی کار و مشکل پیری جمعیت به تولید انبوه می‌رسد
کاظم کلانتری

شهرآرانیوز - کمیسیون ملی بهداشت چین تخمین می‌زند که تا سال ۲۰۳۵ تعداد افراد ۶۰ ساله و بالاتر در این کشور، از ۲۸۰ میلیون به بیش از ۴۰۰ میلیون افزایش یابد.

برای حل مشکل افزایش تقاضا در خدمات پزشکی و کمبود نیروی کار و پیری جمعیت، شرکت Fourier Intelligence، مستقر در شانگهای، در حال توسعه یک ربات انسان نماست که می‌تواند در مراکز مراقبت‌های بهداشتی به کار گرفته شود.

{$sepehr_media_791776_600_400}

مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران Fourier Intelligence گفته است: «GR-۱ می‌تواند یک مراقب باشد، می‌تواند یک دستیار درمانی باشد، می‌تواند برای سالمندانی باشد که در خانه تنها می‌مانند یک همراه باشد.»

GR-۱ با قد ۱.۶۴ متر و وزن ۵۵ کیلوگرم می‌تواند راه برود، از موانع دوری کند و کار‌های ساده‌ای مانند نگه داشتن بطری‌ها را انجام دهد.

این ربات می‌تواند هنگام راه رفتن تعادل خود را حفظ کند و وظایف مختلفی را انجام دهد. می‌توانیم آن را طوری برنامه‌ریزی کنیم که بنشیند، بایستد و بپرد. شما می‌توانید بازو‌ها را طوری برنامه‌ریزی کنید که ظروف و ابزار را بردارند و کار‌هایی را که مهندسان می‌خواهند انجام دهند.»

ربات‌های کمکی برای کم‌کردن بار کارکنان بیمارستان به کار می‌روند. اگرچه این ربات هنوز در مرحله تحقیق و توسعه است، اما Fourier Intelligence امیدوار است که نمونه اولیه آن بتواند ظرف دو تا سه سال آینده آماده شود.

این شرکت چند فناوری‌ توان‌بخشی را توسعه داده است که بیماران در حال حاضر با بخش‌هایی از آن، مانند حمایت از بازوها و پاها در فیزیوتراپی، آشنایی دارند.

بیماران بعد از مدتی یک روبات مستقل خواهند داشت که با آن‌ها در تعامل است. این ربات که بیماران را از نظر بیمای آرتریت روماتوئید غربالگری می‌کند، می‌تواند لیست انتظار بیمارستان‌ها را کاهش دهد.

GR-۱ در کنفرانس جهانی هوش مصنوعی در شانگ‌های به همراه نمونه اولیه ربات انسان‌نما تسلا Optimus و دیگر ربات‌های هوش مصنوعی شرکت‌های چینی ارائه شد.

کنفرانس جهانی هوش مصنوعی تا ۱۵ جولای ادامه دارد.

{$sepehr_key_2954}