آکادمی علوم و هنرهای سینما رئیس خود را شناخت | ابقای تهیه‌کنندهٔ چینی‌تبار

به گزارش شهرآرانیوز، هیئت حاکم آکادمی علوم و هنرهای سینما، بار دیگر، جَنِت یانگ را به ریاست این نهاد برگزید. بدین ترتیب، او که در دورهٔ ۲۰۲۲-۲۰۲۳ این سِمَت را داشت تا سال ۲۰۲۴ در این مقام خواهد ماند.

یانگ که در یک خانواده‌ٔ چینی مهاجر و در کویینز نیویورک به دنیا آمده است و به‌عنوان «مادرخواندهٔ آسیایی-آمریکایی‌های فن و هنر» شهرت دارد چهارمین زن و دومین رنگین‌پوستی است که توانسته است به رده‌های بالای آکادمی برسد.

پس از جنبش OscarsSoWhite# که در پی از اعلام نامزدهای اسکار ۸۸ (۲۰۱۶) و در اعتراض به تبعیض‌های نژادی و جنسیتی به‌راه افتاد، سه کُرسی برتر به آکادمی افزودند تا بر ملاحظهٔ تنوع نژادی و جنسیتی در امور نظارت کنند. در این بین، یکی از این کرسی‌ها به جنت یانگ رسید.

{$sepehr_key_5915}

این تهیه‌کنندهٔ آمریکایی چینی‌تبار که از سال ۱۹۸۵ مشغول فعالیت در این حرفه است، تاکنون، در تهیه و تولید چندین فیلم بلند و کوتاه و سریال و انیمیشن مشارکت داشته و با کارگردان‌های بزرگی نظیر میلوش فورمن کار کرده است.

از جمله فیلم‌های یانگ می‌توان به باشگاه جوی لاک (۱۹۹۳) و مردم علیه لری فلینت (۱۹۹۶) و نجات‌دهنده (۱۹۹۸) اشاره کرد. او همچنین در ساخت فیلم‌ امپراتوری خورشید (۱۹۸۷)، اثر استیون اسپیلبرگ، و انیمیشن روی ماه (۲۰۲۰)، ساختهٔ گِلن کین، با این فیلم‌سازان همکاری داشته است.

این تهیه‌کننده، در مقام مدیر اجرایی تولید فیلم تلویزیونی کیفرخواست: محاکمهٔ مک‌مارتین (۱۹۹۵)، توانسته است جایزهٔ امی ساعات پربیننده را هم ببرد.

گفتنی است که سازمان آکادمی علوم و هنرهای سینما که انتخاب نامزدها و برندگان جایزهٔ اسکار را بر عهده دارد، از سال ۲۰۱۷ و با برگزاری مراسم اسکار ۸۹، در روند انتخاب نامزدها و برندگان بازنگری کرد، چنان‌که ماهرشالا علی، در همان سال، به‌عنوان نخستین بازیگر سیاه‌پوست مسلمان برندهٔ جایزه شد و در اسکار ۹۱ هم دوباره آن را به‌دست آورد. در آخرین دورهٔ جوایز اسکار نیز، تعدادی از جوایزْ نصیبِ هنرمندانی دیگر از اقلیت‌ها، مِن‌جمله از هند و مالزی، شد.

منابع: ورایتی و هالیوود ریپورتر