سالانه ۱۰۰ تن گوشت شتر در خراسان رضوی تولید می‌شود
مریم  احمدی

احمد داوطلب روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز افزود:در حال حاضر این استان دارای ۱۱ هزار و ۲۰۰ نفر شتر است که همچنان ظرفیت تولید بخصوص شیر شتر را باید بالا ببریم.

وی اظهارکرد: هم اکنون شیر شتر به صورت سنتی و خیلی کم دوشیده می‌شود، اما در حال حاضر اقدامات خوبی در دست انجام است تا با ایجاد شهرک‌های پرورش شتر به ویژه در شهرستان‌های خواف، سبزوار، بردسکن و ... روند پرورش به سمت ساماندهی شود.

وی افزود: در قالب این شهرک‌ها، جایگاه‌های لازم در مناطق پرورش شتر ایجاد می‌شود تا شترداران از آن برای نگهداری دام‌های شیری و پروار خود استفاده کنند.

{$sepehr_key_10437}

داوطلب شرایط لازم برای پرورش سایر دام‌ها را در مناطق خشک استان فراهم ندانست و گفت: توسعه شترداری در این مناطق میتواند از نظر اقتصادی و تخصصی فواید مطلوبی را به همراه داشته باشد.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود:شتر‌های بومی معمولا جایگاهی برای شیردوشی ندارندو به صورت سنتی در مراتع رها هستند بنابراین فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای پرورش این شتر‌ها میتواند در ساماندهی به تولید شیر شتر با توجه به ارزش غذایی و دارویی که دارد، کمک بسزایی داشته باشد.

وی گفت: باتوجه به اینکه هم اکنون پرورش شتر صرفا با تولید گوشت همراه است، توسعه شهرک‌های پرورش شتر میتواند به خروج این بخش از پرورش از تک محصولی کمک کند.