نصب دروازه‌های هدایت "گام به جلو" در مبادی ورودی حرم مطهر رضوی

به گزارش شهرآرانیوز، سرپرست معاونت نگهداری و بهره برداری سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی در رابطه با اجرای طرح دروازه‌های هدایت «گام به جلو» گفت: به منظور تسهیل عبور و مرور زائران و نظم بخشی و کنترل جمعیت زائران در مبادی ورودی و در عین حال حفظ زیبایی و صیانت از هنر معماری اسلامی حرم، ۲۰ دروازه جدید در ۱۲ محور ورودی حرم مطهر امام رضا (ع) طراحی و اجرا شد.

مهندس بهروز برقی با اشاره به اینکه پیش از این در محور‌های ورودی سازه‌های فولادی نامناسب و نازیبا قرار داشت، تصریح کرد: برای زیباسازی و اجرای دروازه‌های جدید در سال ۱۴۰۰ و در گام نخست و با همکاری مشاوران آستان قدس رضوی و گروهی از صنعتگران، طرح و ایده‌های متعددی ارائه شد که درنهایت طرح فعلی بعنوان طرح نهایی انتخاب و عملیات ساخت و نصب این دروازه‌ها متناسب با الگو معماری اصیل و اسلامی حرم مطهر آغاز شد تا یکی از ماموریت‌های سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی عملیاتی شود.

وی با بیان کارکرد‌های این المان‌های هدایت، گفت: به دلیل اینکه در مناسبت‌های مختلف حرم مطهر رضوی پذیرای جمعیت و تحرک زیادی در حرم و اطراف آن هست، الزام به استفاده از این دروازه‌ها بود چراکه این المان‌های ورودی با کنترل جریان ورود و خروج افراد به حفظ امنیت کمک می‌کند.
وی ادامه داد: این دروازه‌های جدید به صورت استراتژیک حرکت افراد و وسایل نقلیه را مدیریت میکنند، تا از ازدحام جلوگیری و موجب جریان روان جمعیت، ارتقا امنیت و حفظ صف مناسب می‌شود و به جلوگیری از بهم ریختگی مسیر‌های ترددی کمک می‌کنند.

{$sepehr_key_12074}

برقی درباره ساختار دروازه‌های «گام به جلو» گفت: این دروازه‌ها از سه ساختار ثابت، متحرک گردان و در‌های خودرویی تشکیل شده است. بخش‌های گردان امکان باز یا مسدود کردن محور را فراهم می‌کند و در‌های خودرویی نیز امکان ورود خودرو ازجمله خودرو‌های امدادی را فراهم می‌کند. همچنین در این سازه، اتاقک‌های نگهبانی شیشه‌ای برای حضور و استراحت موقت درنظر گرفته شده است.

او همچنین بیان کرد: چهارچوب‌های اصلی این سازه فلزی و مستحکم است که بارنگ‌های طلایی الکترواستاتیک پوشانده و دربخش میانی نیز از ورقه‌های پلکسی نشکن با قاب محافظ دارای طرح گره استفاده شده است. ارتفاع این سازه‌ها حدود ۱ متر و ۴۰ سانتی متر می‌باشد و به گونه‌ای نصب و طراحی شده است که موجب از بین رفتن دید زائر نسبت به نشانه‌های شاخص حرم مطهر نشده است. برای زیباسازی بیشتر نیز درمیان چهارچوب‌های سازه، گلدان‌هایی تعبیه شده است.