مشاغل خاص و ناباروری در مردان
تکتم جاوید - دکترعلیرضا حاکمی با اشار به هفته سلامت مردان، افزود: پنجمین روز این هفته با عنوان «علل شغلی ناباروری و سایر بیماری‌های شغلی» نامگذاری شده که به دلیل تاثیر مستقیم نوع شغل در بروز ناباروری در مردان است که اغلب از آن غفلت می‌شود.
وی اضافه‌کرد: مجموعه‌ای از عوامل مختلف ژنتیکی، عروقی، هورمونی و روانی دست به دست هم می‌دهند تا فرد توانایی باروری داشته‌باشد و سبک زندگی می‌تواند این شرایط را به شدت تغییر دهد.
حاکمی درخصوص انواع مشاغل زیان‌آور درسلامت باروری خاطرنشان کرد: برخی از مردانی که مشاغل خاصی دارند، مثل صنایع مرتبط با فلزات سنگین، صنایع باتری‌سازی، رنگ‌سازی و جوشکاری، مردانی که در معرض اشعه ایکس هستند، یا کسانی که در محیط‌های خیلی گرم مانند آشپزخانه‌ها کارمی‌کنند  در معرض آلودگی‌های ناشی از محیط کار باشند. آلودگی‌های شیمیایی محیط کار  برهم زننده‌های واکنش‌های شیمیایی هستند که باید به‌صورت طبیعی در بدن اتفاق بیفتد.
 این متخصص یادآورشد: رعایت استاندارد‌های ایمنی در محیط کار و پایبندی افراد به ضوابط ایمنی بسیار مهم است. عاداتی مثل مصرف دخانیات و نوشیدن الکل  هم باعث اختلال در توانایی باروری می‌شوند. برخلاف تصور عموم یک‌بار مصرف قلیان معادل مصرف دست‌کم ۱۴۰ تا ۱۵۰ نخ سیگار است که مصرف آن دربین مردان رواج بسیاری دارد. دود، نیکوتین و مواد مضری که در دخانیات وجود دارند، فقط به قلب و عروق و ریه آسیب نمی‌زنند، بلکه توانایی انسان را در سطوح مختلف تحت تاثیر قرارمی‌دهند.
وی در خصوص روش‌های پیشگیری از این گونه بیمار‌ی‌ها افزود: طب کار با انجام معاینات قبل از استخدام (برای هر شغلی) و انجام معاینات دوره‌ای می‌تواند در تشخیص زودرس بیماری‌ها قبل از اینکه علائم آن حاد شود، کمک‌کننده باشد. همچنین تغییر سبک زندگی، ورزش و تحرک نیز برای روی کاهش عوارض تاثیر دارد.